Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

24/06/2011 15:04
Ορατό σε: Επισκέπτες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Δ.Σ.)


Του ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ με έδρα την Αθήνα οδός Αγίου Κωνσταντίνου, αριθ. 22 – 24, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.Προς: - - “ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ” ( Ν.Π.Ι.Δ. )

- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Κοιν: -Π.Ο.Θ.Α.

- Ε.Κ.Α.Οι εργαζόμενοι στο Ε.Θ. παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία , αυτά που συμβαίνουν στον πολιτισμό και συγκεκριμένα στα Κρατικά Θέατρα.

Καθημερινά αυξάνονται τα φαινόμενα που έχουν σχέση με τις απολύσεις εργαζομένων, με την περικοπή των συντάξεων και κάθε κοινωνικής μέριμνας, με την καταστρατήγηση των ΣΣΕ και ακόμα χειρότερα με την αμφισβήτηση του ίδιου του θεσμού των ΣΣΕ. Οι εργαζόμενοι τον τελευταίο καιρό έχουν υποστεί μεγάλη απώλεια των εισοδημάτων τους, με την μείωση τμήματος των αποδοχών τους , αύξηση των φόρων, την αύξηση του πληθωρισμού κλπ. Η περιστολή της αποζημίωσης εκτός έδρας σε σημείο που θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η έντονη φημολογία για συγχώνευση των οργανισμών και η ένταξη τους σε καθεστώς ΔΕΚΟ με τον Ν. 3899/10 ένα αποτέλεσμα φέρνουν. Μετατρέπουν το αγαθό του Πολιτισμού σε εμπορικό προϊόν και αφαιρούν από τον Ελληνικό λαό τη δυνατότητα πρόσβασης στο θεσμό των Κρατικών Θεάτρων.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου κατά την συνεδρίαση του την 23-06-2011 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 και από ώρες 20:00΄ έως 23:00΄ για την επίλυση των ακολούθων αιτημάτων:1. Να διασφαλιστεί η απαρέγκλιτη τήρηση των όρων των ΣΣΕ.

2. Να δεσμευτεί η διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου για να εισηγηθεί και να προωθήσει την τροποποίηση του ν. 3899, που εντάσσει τα κρατικά θέατρα σε καθεστώς ΔΕΚΟ.

Για την ικανοποίηση των πιο πάνω δίκαιων και νόμιμων αιτημάτων μας έχουν προηγηθεί αλλεπάλληλες παραστάσεις, προφορικώς και εγγράφως της Διοίκησης του Σωματείου μας προς τη Διοίκηση του Θεάτρου και το Υπουργείο Πολιτισμού χωρίς να έχουμε θετική ανταπόκριση μέχρι και σήμερα.

Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται οι φύλακες, για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων του Θεάτρου.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα της παρούσα προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται προς γνώση τους και για τις έννομες συνέπειες.Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Θ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός ΓραμματέαςΣπετσιέρης Γεράσιμος Καλαντζής Γιώργος

(eksodiko.doc 36,9 KB)


Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net