Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Kινητοποίηση των ανθρώπων του χώρου της Τέχνης, και του πολιτισμού

20/06/2011 12:02
Ορατό σε: Επισκέπτες

Kινητοποίηση των ανθρώπων του χώρου της Τέχνης, και του πολιτισμού (Δ.Σ.)
Αθήνα 17 Ιουνίου 2011



Το σωματείο μας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος και πολλοί φορείς, καλούμε στην αγωνιστική κινητοποίηση των ανθρώπων του χώρου της Τέχνης, και του πολιτισμού την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011, στις 11.00 π.μ., Θα συγκεντρωθούμε μπροστά στο Μουσείο της Ακρόπολης (είσοδος Διονυσίου Αρεοπαγίτου) και θα πορευτούμε στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Με την παρουσία μας, διεκδικούμε και προωθούμε και τα δικά μας αιτήματα, για την υπεράσπιση του θεσμού των Κρατικών Θεάτρων.

· Να εξαιρεθούν τα Κρατικά Θέατρα από το Ν. 3899/10 (να μην ενταχθούν στο καθεστώς των ΔΕΚΟ).

· Την εφαρμογή των όρων των Συλλογικών Συμβάσεων.



Να είμαστε όλοι εκεί

Μέχρι στιγμής στη αγωνιστική κινητοποίηση συμμετέχουν:



· ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

· ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

· ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

· ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ

· ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

· «ΜΙΚΡΟ» ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

· ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ

· ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

· ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΜΕΛΟΔΡΑΜΑΤΟΣ Ε.Λ.Σ.

· ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

· ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

· ΕΝΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΩΝ ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

· ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

· ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ

· ΕΝΩΣΗ ΛΥΡΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

· ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.Λ.Σ.

· ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ


20/06/2011 12:05
Ορατό σε: Επισκέπτες

απ: Kινητοποίηση των ανθρώπων του χώρου της Τέχνης, και του πολιτισμού (Δ.Σ.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ


Συνάδελφοι,

Χρόνια τώρα γινόμαστε σιωπηλοί μάρτυρες μιας συντονισμένης και επίμονης επίθεσης που έχει στόχο τις ηθικές και πνευματικές αξίες του τόπου μας. Η παγκόσμια εξουσία του χρήματος χρησιμοποιώντας σκοτεινές και μελετημένες μεθόδους επιδιώκει την πολιτιστική αλλοτρίωση ενός ολόκληρου λαού. Η σκέψη τους είναι απλή και γι’ αυτό επικίνδυνη, αν διασπάσεις μία κοινωνία σε ελεγχόμενες – καταναλωτικές ατομικότητες, αν αποκόψεις ένα σύνολο ανθρώπων από τις ιστορικές του ρίζες και του ακυρώσεις έτσι την πολιτιστική του ιδιαιτερότητα, τότε εύκολα και αποτελεσματικά υποδουλώνεις και την ίδια τη συνείδησή του. Με τον τρόπο αυτό, χωρίς όπλα και βία, καταργείς στην ουσία κάθε έννοια δημοκρατίας και εθνικής ανεξαρτησίας ενώ παράλληλα βάζεις στο χέρι την οικονομία και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των προτεκτοράτων.
Σήμερα στην αρχή μιας ανεξέλεγκτης κρίσης με τους συμπολίτες μας αγανακτισμένους στους δρόμους και τις πλατείες να αναζητούν μια ελπίδα, εμείς όλοι που εκπροσωπούμε τους δημιουργούς και τους εργαζόμενους στο χώρο του Πολιτισμού έχουμε την υποχρέωση να αφουγκραστούμε τα μηνύματα των καιρών, να σταθούμε δίπλα στους αγώνες του λαού και να του προσφέρουμε μια αχτίδα αισιοδοξίας.
Σήμερα που όνειρα, ιδέες, αξίες καθώς και κατακτήσεις χρόνων διακυβεύονται και ανατρέπονται πρέπει να σταθούμε με υπευθυνότητα απέναντι στους εαυτούς μας και το κυριότερο απέναντι σε αυτούς που μας εκλέγουν. Ήρθε λοιπόν η ώρα να βάλουμε στην άκρη νοοτροπίες και αντιλήψεις που ανήκουν στο χώρο του παρελθόντος. Να καταβάλλουμε όλοι μια προσπάθεια να συσπειρωθούμε γύρω από αυτά που μας ενώνουν. Άλλωστε αυτά που μας ενώνουν είναι πλήθος.
Η παιδεία υποβαθμίζεται και τα σχολεία χάνουν την ιδιότητά τους ως κύτταρα μάθησης και δημιουργίας. Στην πατρίδα του πολιτισμού η αισθητική αγωγή των νέων και η καλλιτεχνική παιδεία παραμένουν υποτιμημένες έννοιες.
Οι πολιτιστικοί μας θησαυροί εγκαταλείπονται αφύλακτοι στην εξουσία της φθοράς του χρόνου …… και κάποιων επιτηδείων. Πολιτιστικοί οργανισμοί με προσφορά χρόνων οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό. Θεσμοί που λειτούργησαν ως δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στους καλλιτέχνες και το πλατύ κοινό απαξιώνονται με στόχο την υποταγή τους στους νόμους του κέρδους.
Το βιβλίο, ο πίνακας, το γλυπτό, ο δίσκος, το τραγούδι θεωρούνται πλέον περιττό βάρος που πρέπει να πεταχτεί στη θάλασσα της κρίσης για να επιπλεύσει η βάρκα της εξουσίας. Η έρευνα, η αναζήτηση, ο πειραματισμός στοιχεία που συντελούν στην εξελικτική πορεία μιας χώρας εδώ στην πατρίδα μας αντιμετωπίζουν την πλήρη αδιαφορία των κρατούντων. Ως φαίνεται ορισμένοι λησμονούν πως αυτός ο τόπος παράγει ιστορία και πολιτισμό, λησμονούν πως γέννησε προσωπικότητες παγκόσμιας ακτινοβολίας που τίμησαν την πατρίδα μας. Είναι ξεκάθαρο πια πως ο πολιτισμός ολόκληρος οδηγείται στην μετατροπή του από κοινωνικό αγαθό σε τρόπο διασκέδασης των ολίγων και οικονομικά ισχυρών.



Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΛΠΙΣΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ

Και οι εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού; Οι πνευματικοί άνθρωποι; Οι καλλιτέχνες; Ποια η θέση τους μέσα στη λογική του συστήματος; Περιττό ερώτημα. Για τους ιθύνοντες οι εργαζόμενοι αποτελούν μια αμελητέα ποσότητα. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι οι αριθμοί, οι ισολογισμοί των τραπεζών και τα στοιχεία της οικονομίας τους. Αυτό το σύστημα πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας θέλουν να διασώσουν θυσιάζοντας όνειρα και ψυχές ανθρώπων.
Με αποφάσεις που μαρτυρούν έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και περίσσευμα αναλγησίας οδηγούν χιλιάδες συμπολίτες μας στην αβεβαιότητα, στην απελπισία, στην ανεργία. Οι νέοι μας έρχονται αντιμέτωποι με ένα εχθρικό παρόν και ένα ανύπαρκτο μέλλον. Οι ηλικιωμένοι υποβάλλονται στον εξευτελισμό της μείωσης των συντάξεων και στην αποσάθρωση του συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Καθημερινά αυξάνονται τα φαινόμενα που έχουν σχέση με τις απολύσεις εργαζομένων, με την περικοπή των συντάξεων και κάθε κοινωνικής μέριμνας, με την άγρια καταστρατήγηση των ΣΣΕ και ακόμα χειρότερα με την αμφισβήτηση του ίδιου του θεσμού των ΣΣΕ. Συνάδελφοί μας που έχτισαν τη ζωή τους πάνω στην εργασία τους αναγκάζονται με βίαιο τρόπο να διαλέξουν ανάμεσα στην ανεργία και στην μείωση των αποδοχών τους.
Οι πανανθρώπινες αξίες μας επιβάλλουν την επίδειξη αλληλεγγύης απέναντι σε εκείνους τους συμπολίτες μας που ήδη δυσκολεύονται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Μας επιβάλλουν τη συμπαράταξη με τους συναδέλφους μας εκείνους που αντί να υπηρετούν την τέχνη τους αναγκάζονται να ετεροαπασχολούνται, πολλές φορές ανασφάλιστοι.

Συνάδελφοι,
Απέναντι σε αυτή την εξουσία που με ωμό τρόπο φανερώνει το απάνθρωπο πρόσωπό της σας καλούμε να αντιπαρατεθούμε ενωμένοι απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που ακυρώνουν τις ζωές μας και μετατρέπουν τις πόλεις μας σε καταθλιπτικές πόλεις με επαίτες σε κάθε γωνιά, με άστεγους σε κάθε παγκάκι και με συσσίτια στις γειτονιές, ας ενώσουμε τις φωνές μας και ας φωνάξουμε:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
ΣΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, σας καλεί, στην αγωνιστική κινητοποίηση των ανθρώπων του χώρου της Τέχνης, και του πολιτισμού την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011, στις 11.00 π.μ., Θα συγκεντρωθούμε μπροστά στο Μουσείο της Ακρόπολης (είσοδος Διονυσίου Αρεοπαγίτου) και θα πορευτούμε στο Υπουργείο Πολιτισμού.

(kinitopoiisi_YPPO.doc 37,4 KB)

(kalesma22_06_2011.doc 67,1 KB)






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net