Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις :: Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 12:00 διαμαρτυρία Υπουργείο Πολιτισμού

10/03/2011 16:44
Ορατό σε: Επισκέπτες

Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 12:00 διαμαρτυρία Υπουργείο Πολιτισμού (kehaa)
Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας (ΠΟΘΑ)

Συνάδελφοι,

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών διοργανώνει την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, για τις επιχορηγήσεις στο θέατρο και το χορό.

Καλούμε τα σωματεία μέλη της ΠΟΘΑ να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με την παρουσία τους στην κινητοποίηση που διοργανώνει το ΣΕΗ.

Σας επισυνάπτουμε το Δελτίο Τύπου του Σ.Ε.Η.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Μέλος της Π.Ο.Θ.Α. και του .Ε..Κ.Α.

μέλος της F.I.A

έτος ίδρυσης 1917Αθήνα, 9/03/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε πρωτοβουλία μας συγκεντρώθηκαν σήμερα 4/03/2011 στο χώρο του ΣΕΗ συνδικαλιστικοί, πολιτιστικοί και άλλοι επιχορηγούμενοι φορείς του Θεάτρου και του Χορού με θέμα τη λεγόμενη δημόσια διαβούλευση για τις επιχορηγήσεις στο ελεύθερο θέατρο στην οποία καλεί το ΥΠΠΟ−Τ.

Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι ο συγκεκριμένος διάλογος δεν είναι δημοκρατικός.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Υπουργός κ. Γερουλάνος αρνιόταν κάθε συνάντηση με τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους του χώρου, καθώς και με τους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας μας, για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον πολιτισμό μας. Αντ’ αυτού εισάγει το μοντέλο της «διαδυκτιακής δημοκρατίας» χωρίς κανένα κριτήριο και κανέναν κανόνα με προτάσεις και απόψεις να υποβάλλονται από οποιονδήποτε στο διαδίκτυο, ακόμη και ανώνυμα. Σκοπός αυτού του ψευτο-διαλόγου είναι να αποκτήσει το Υπουργείο συνενόχους στην αποδόμηση του ελληνικού θεάτρου.

Η δήθεν αγωνία για διαφάνεια είναι υποκριτική όταν ακούγεται από το στόμα των κυβερνήσεων που στο όνομά της παίρνουν σειρά αντιδραστικών μέτρων στο χώρο της Τέχνης, όπως ο πρόσφατος νόμος για τον κινηματογράφο, αλλά και στους τομείς της υγείας, της πρόνοιας και της παιδείας. Εμείς χρόνια τώρα καταγγέλλουμε στο Υπουργείο όλους τους αδιαφανείς τρόπους που επέλεξαν για να μοιράσουν το δημόσιο χρήμα αλλά προκλητικά μέχρι σήμερα μας αγνοούν.

Ο διάλογος που θέλουν σήμερα είναι προσχηματικός και κατευθυνόμενος. Στόχος τους είναι να περικόψουν τις επιχορηγήσεις στους μικρούς θιάσους, στα Κρατικά Θέατρα, στα ΔΗΠΕΘΕ και να θεσμοθετήσουν ευνοϊκούς όρους για την επιδότηση των μονοπωλιακών θεσμών στο χώρου του θεάτρου. Η εφαρμογή αυτών των αντιλήψεων οδηγεί στον έλεγχο του περιεχόμενου της τέχνης του θεάτρου, με σκοπό την ένταξη της ελληνικής δημιουργίας στον απαλλαγμένο από εθνικά χαρακτηριστικά «Ενιαίο Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» πού ζητούν και προωθούν οι διεθνείς μονοπωλιακοί πολιτιστικοί όμιλοι.Απαιτούμε:

1. Άμεση συνάντηση των συλλογικών φορέων του πολιτισμού με το Υπουργό.

2. Να δοθούν άμεσα τα χρήματα που χρωστά το Υπουργείο από προηγούμενες επιχορηγήσεις.

3. Να προκηρυχτούν άμεσα οι επιχορηγήσεις τις επόμενης περιόδου.

4. Να συνεχιστεί ο θεσμός των επιχορηγήσεων με διεύρυνση των επιχορηγούμενων θιάσων καθώς και η απρόσκοπτη λειτουργία των Κρατικών και Δημοτικών θεάτρων.

5. Να αυξηθεί η κρατική επιχορήγηση για το θέατρο και το χορό.Καταγγέλλουμε το μεθοδευμένο διάλογο και θα ενημερώσουμε την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας για τις αντιδραστικές αλλαγές που δρομολογούνται από το ΥΠΠΟ−Τ στο χώρο του θεάτρου.Καλούμε τους εργαζόμενους στο χώρο σε κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού την Παρασκευή 11 Μάρτη,


Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net