Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Kαθολική συμμετοχή στην 3ωρη στάση εργασίας.

09/04/2009 00:45
Ορατό σε: Επισκέπτες

Kαθολική συμμετοχή στην 3ωρη στάση εργασίας. (Δ.Σ.)
Αθήνα 7-4-2009


Αγαπητοί Συνάδελφοι,



Χαιρετίζουμε την καθολική συμμετοχή στην 3ωρη στάση εργασίας της 4-4-2009 στο Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.





1. Από την πρώτη στιγμή της κατοχύρωσης του επιδόματος Πολιτιστικής Επιμόρφωσης, το ΔΣ του Σωματείου ήρθε σε διαβούλευση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ. για την τελική ρύθμιση του επιδόματος ενώ ταυτόχρονα ενημερώναμε την διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου.


Για τους εργαζόμενους στα Κρατικά Θέατρα είναι σαφές ότι αφορά το σύνολο των εργαζομένων, ορισμένου και αορίστου χρόνου.


Ξαφνικά στις 10/03/09 μάθαμε ότι για τους συναδέλφους του ΥΠ.ΠΟ. πρόκειται να καταβληθεί το ανωτέρω επίδομα στις 24/03/09 για όλο το 2008, ενώ σε διερεύνηση που έγινε από δική μας πλευρά, δεν φαινόταν να έχει προβλεφθεί η καταβολή του σε εμάς. Ταυτόχρονα άρχισαν (στο ΥΠ.ΠΟ.) να μας αντιμετωπίζουν σαν ενοχλητικούς επαίτες και να μας δηλώνουν ότι δεν έχετε να διεκδικήσετε τίποτα από το ΥΠ.ΠΟ. γιατί οι ευθύνες μετακύλησαν στο Εθνικό Θέατρο. Η διεύθυνση μας ανακοίνωσε ότι 1/04/2009 διαπίστωσε ότι το πολιτιστικό επίδομα του 2009 θα πρέπει να δοθεί από τον φορέα - θα είναι μέσα στην τακτική επιχορήγηση χωρίς αυτή να πάρει καμία αύξηση.


Τελικά και έπειτα από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις της προηγούμενης εβδομάδας με τη διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου και το ΥΠ.ΠΟ. δόθηκε η δέσμευση ότι το επίδομα θα δοθεί για το 2009 μόλις εκταμιευθεί η τακτική επιχορήγηση και θα αφορά μόνο τους αόριστου χρόνου.


α) Διαφωνούμε κάθετα με την εξαίρεση των συνάδελφων με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου (από το νόμο είναι σαφές ότι αφορά τους ΠΑΝΤΕΣ). Στο ΔΣ του ΣΕΕΘ μας δηλώθηκε ότι απεστάλησαν στο ΥΠ.ΠΟ, οι λίστες με τα ονόματα τόσο των αορίστου όσο και των ορισμένου χρόνου και αναμένεται απάντηση.


β) Δεν υπάρχει σαφής δέσμευση για τα αναδρομικά του 2008 (Η αρχική συμφωνία με το ΥΠ.ΠΟ. ήταν πρώτα τα αναδρομικά του 2008, στη συνεχεία η εξόφληση του 2009 και ενσωμάτωση στη μισθοδοσία).


2. Σχετικά με την υπό κατάρτιση Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.


Δεν υπήρχε δέσμευση του ΔΣ του Σωματείου, από τις διαπραγματεύσεις του 2008 για το ύψος των αυξήσεων του 2009. Η πρόταση της διεύθυνσης για το 2009 ήταν ο πληθωρισμός του 2008 συν μια μονάδα. Δεν καταλήξαμε σε συμφωνία γι’ αυτό άλλωστε υπογράψαμε τους οικονομικούς όρους μόνο για το 2008. Αν είχαμε συμφωνήσει θα το είχαμε συμπεριλάβει στην Συλλογική Σύμβαση.





Χθες 6-4-2009 αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΕΕΘ παραβρέθηκε στο ΔΣ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, όπου μας δήλωσαν ότι σε 15 ημέρες που θα συνεδριάσει πάλι το ΔΣ, θα έχουμε απάντηση σε ότι αφορά στο ποσό των αυξήσεων που ζητάμε.





Ήρθαμε σε επικοινωνία με το γραφείο του Υπουργού και αναμένεται να οριστεί ραντεβού απευθείας διαβούλευση με τα Σωματεία του Εθνικού Θεάτρου και Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος το αμέσως προσεχώς διάστημα.





Αναμένεται και η τοποθέτηση του Υπουργού Πολιτισμού στις ερωτήσεις των βουλευτών για το επίδομα πολιτιστικής επιμόρφωσης.





Συνάδελφοι ,

Από κοινού με τους συναδέλφους των

Κρατικών Θεάτρων είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα.









το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Θ.



















Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net