Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις :: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ--ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 06/04/2009

07/04/2009 02:00
Ορατό σε: Επισκέπτες

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ--ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 06/04/2009 (George K.)

Το είδαμε κι αυτό. Στάση εργασίας στο Εθνικό Θέατρο της εργασιακής γαλήνης.

Την τελευταία, τουλάχιστον, δεκαετία, δεν είχαμε κινητοποιήσεις στην πρώτη κρατική σκηνή. Το Σάββατο, όμως, το βράδυ (9-12 μ.μ.) το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου έκανε στάση εργασίας, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι βραδινές παραστάσεις σε όλες του τις σκηνές. Το ίδιο, βέβαια, συνέβη και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, αλλά αυτό είναι μαθημένο από τα χιόνια.



Η αφορμή της κινητοποίησης είναι η... κατάργηση του ειδικού λογαριασμού, που όσο «αμαρτωλός» κι αν ήταν έλυνε πολλά προβλήματα. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα κρατικά θέατρα δικαιούνται, το ίδιο όπως και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού, πολιτιστικό επίδομα ύψους 150 ευρώ. Από το 2004 το έπαιρναν κατευθείαν από το ΥΠΠΟ και όχι μέσω της τακτικής μισθοδοσίας τους. Ενώ, όμως, μετά την κατάργηση του ειδικού λογαριασμού το επίδομα έπρεπε να ενσωματωθεί σ' αυτήν με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2008 (από τότε έχουν να το πάρουν οι εργαζόμενοι στις κρατικές σκηνές), τίποτα δεν έγινε. Το επίδομα δόθηκε μόνο στους εργαζόμενους του υπουργείου.



Η μετακύλιση του επιδόματος στις πλάτες των Κρατικών Σκηνών, που ως γνωστόν δεν έχουν και λίγα οικονομικά προβλήματα, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη λύση του προβλήματος. Διότι θα μπορούσε η επιβάρυνση του προϋπολογισμού τους με αυτό το έξτρα κονδύλι (150 ευρώ το μήνα για 300 εργαζόμενους στο Εθνικό) να είχε αντιμετωπιστεί από το ΥΠΠΟ με αύξηση της επιχορήγησης. Κάτι που δεν έγινε. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Γιάννης Χουβαρδάς έχει υποσχεθεί ότι θα το δώσει στους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, πάρει -δεν πάρει έξτρα χρήματα από το ΥΠΠΟ -το δικαιούνται, όμως, όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως τύπου σύμβασης. Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι το Εθνικό επί Γιάννη Χουβαρδά αύξησε τις παραγωγές του, άρα έχει ανάγκη από κάθε ευρώ που μπαίνει στα ταμεία. Το Δ.Σ. του Θεάτρου συνεδριάζει αύριο.



Β.ΓΕΩΡΓ.






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net