Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Στάσης εργασίας για το Σάββατο 4 Απριλίου 2009 και από ώρες 21:00 έως 24:00

03/04/2009 18:21
Ορατό σε: Επισκέπτες

Στάσης εργασίας για το Σάββατο 4 Απριλίου 2009 και από ώρες 21:00 έως 24:00 (Δ.Σ.)
Αθήνα 03/04/2009Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ ΗΕμείς, οι εργαζόμενοι στα Κρατικά Θέατρα της χώρας, αν και δικαιούμαστε το πολιτιστικό επίδομα (το οποίο λαμβάνουν βάσει του νόμου 3746 άρθρο 77 όλοι οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού και τους εποπτευόμενους φορείς) αδικαιολόγητα δεν το έχουμε λάβει.

Το επίδομα αυτό έπρεπε να έχει ενσωματωθεί στην τακτική μισθοδοσία των υπαλλήλων με αναδρομική ισχύ από 1/1/2008 πράγμα το οποίο δεν έγινε.

Αξιοσημείωτο δε είναι ότι την 24η Μαρτίου, το ανωτέρω επίδομα, κατεβλήθη στους συναδέλφους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού.

Για το θέμα αυτό έχουμε κάνει αλλεπάλληλα διαβήματα προς τον Υπουργό Πολιτισμού και τις Διοικήσεις των Θεάτρων αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Επίσης έχουν κατατεθεί σειρά ερωτήσεων στη Βουλή για αυτό το θέμα.Θεωρώντας πλήρως αδικαιολόγητη αυτή την καθυστέρηση, η οποία έχει άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στους εργαζόμενους των Κρατικών Σκηνών και διεκδικώντας το δίκιο μας, επειδή όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στους νόμους:

Ζητούμε να καταβληθεί άμεσα το πολιτιστικό επίδομα και για στους εργαζόμενους στις Κρατικές Σκηνές σε εφαρμογή του νόμου 3746, άρθρο 77, παρ. 2.

Για τον λόγο αυτό Τα Δ.Σ. των Σωματείων Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου και Κρατικού Θεάτρου Βόρειου Ελλάδος κατά την συνεδρίαση της 1/4/2009 αποφάσισαν ομόφωνα την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για το Σάββατο 4 Απριλίου 2009 και από ώρες 21:00 έως 24:00 για την επίλυση των ακολούθων αιτημάτων:

1. Άμεση καταβολή με ευθύνη των Διοικήσεων, του επιδόματος πολιτιστικής επιμόρφωσης σε όλους τους εργαζόμενους των Κρατικών Θεάτρων.

2. Διασφάλιση αξιοπρεπών αυξήσεων των τακτικών αποδοχών του προσωπικού στα πλαίσια της υπό κατάρτιση ΣΣΕ έτους 2009.Για την ικανοποίηση των πιο πάνω δίκαιων και νόμιμων αιτημάτων μας έχουν προηγηθεί αλλεπάλληλες παραστάσεις – υπομνήματα, προφορικώς και εγγράφως των Διοικήσεων των Σωματείων μας προς της Διοικήσεις των Θεάτρων και το Υπουργείο Πολιτισμού χωρίς να έχουμε θετική ανταπόκριση μέχρι και σήμερα.

Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται οι φύλακες, για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων του Θεάτρου.Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Θ.Ο Πρόεδρος Κεχαγιόγλου ΚώσταςΟ Γενικός Γραμματέας Σπετσιέρης Γεράσιμος


Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net