Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα.

18/02/2009 02:22
Ορατό σε: Επισκέπτες

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα. (Δ.Σ.)
Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα και για την κατάργηση του δουλεμπορίου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καλέι σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, την Πέμπτη 19/2, στις 6.00 μ.μ.

(somateia_kouneva_2_antigrafo.jpg 484,5 KB)


27/02/2009 13:54
Ορατό σε: Επισκέπτες

απ: Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα. (kehaa)
Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και την κατάργηση του δουλεμπορίου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέαΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΗ Πρωτοβουλία των 90 Σωματείων για την για την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και την κατάργηση του δουλεμπορίου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 25/02 παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του ΗΣΑΠ στην οδό Αθηνάς.Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΕΚΟΠ και της Πρωτοβουλίας Σωματείων με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΣΑΠ Α.Ε. κ. Παπαθανάση και υπηρεσιακούς παράγοντες.Σε αυτήν οι εκπρόσωποι των σωματείων θέσαμε τα αιτήματα για την κατάργηση του σύγχρονου δουλεμπορίου και όλων των μορφών ελαστικής και επισφαλούς εργασίας.Απαιτήσαμε από τη διοίκηση του ΗΣΑΠ:1) Να καταγγείλει τη σύμβαση με την εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ, στην οποία εργαζόταν η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Πρόκειται για εταιρεία η οποία, όπως προκύπτει από ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας, καταγγελίες της ΠΕΚΟΠ, στοιχεία των ίδιων των υπηρεσιών του ΗΣΑΠ, συστηματικά παραβιάσει την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία.

2) Απαιτήσαμε το έργο της καθαριότητας του ΗΣΑΠ να καλύπτεται από μόνιμο προσωπικό και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις από τους/τις ήδη εργαζομένους στην καθαριότητα του ΗΣΑΠ, Έλληνες και μετανάστες.Ύστερα από διεξοδική συζήτηση συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα ανάμεσα στη Διοίκηση του ΗΣΑΠ, την ΠΕΚΟΠ και την Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ1. Η ΑΕ ΗΣΑΠ, λαμβανομένων υπόψη, μεταξύ άλλων, όσων έχουν υποπέσει στην αντίληψη των υπηρεσιακών παραγόντων και του εγγράφου της επιθεώρησης εργασίας (αρ. πρωτ. 106/21.01.2009) και των από μέρους της ΠΕΚΟΠ καταγγελιών για τις συνθήκες εργασίας (αμοιβές, ασφάλιση κ.λ.π.) του απασχολούμενου υπό την ΟΙΚΟΜΕΤ ΑΕ προσωπικού στην καθαριότητα των εγκαταστάσεών της, θα προβεί αμέσως σε όλες τις δέουσες ενέργειες διαπίστωσης αντισυμβατικής συμπεριφοράς της εργολάβου εταιρίας που θα επισύρει την κύρωση της καταγγελίας της με αυτήν υφιστάμενης σύμβασης.2. Η ΑΕ ΗΣΑΠ θα εισηγηθεί σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ως θέμα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη διενέργεια των καθαρισμών.3. Η ΑΕ ΗΣΑΠ θα προβεί άμεσα στη σύνταξη όρων νέου διαγωνισμού για τους καθαρισμούς της, σε στενή συνεργασία με την ΠΕΚΟΠ και τα σωματεία των εργαζομένων της, προκειμένου με το νέο αυτό διαγωνισμό να προκύψουν όροι πλήρους διασφάλισης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στους καθαρισμούς σύμφωνα με όσα προβλέπονται στις οικείες συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στην εν γένει εργατική νομοθεσία και παράλληλα στη διερεύνηση της δυνατότητας απευθείας από την ΑΕ ΗΣΑΠ της μισθοδοσίας του προσωπικού του εργολάβου.Η Πρωτοβουλία Σωματείων θεωρεί ότι αυτές οι δεσμεύσεις δείχνουν ότι η κινητοποίηση των πρωτοβάθμιων σωματείων, η συλλογική δράση, η αλληλεγγύη των εργαζομένων μπορούν να έχουν αποτελέσματα.Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε όλες τις μορφές του σύγχρονου δουλεμπορίου μέχρι την τελική νίκη.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ!


27/02/2009 21:01
Ορατό σε: Επισκέπτες

απ: Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα. (kehaa)
Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. - ΣΙΝΑ 16


Η επιτροπή μας διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση και ανάλυση της μορφής επισφαλούς εργασίας που αναδείχθηκε με την επίθεση εναντίον της Κων. Κούνεβα, δηλαδή των μορφών εργολαβίας στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στο πρώτο μέρος, 5-7, θα μιλήσουν ο κ. Γιάννης Κουζής, αναπληρωτής καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επιστημονικός σύμβουλος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ο κ. Απόστολος Καψάλης, υποψήφιος διδάκτωρ Νοικής, επιστημονικός συνεργάτης ΙΝΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με θέμα:

* Επισφαλής Εργασία – Το παράδειγμα των εργαζόμενων στον καθαρισμό με σχέση εργολαβίας

Με βάση τη σχετική έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Στο δεύτερο μέρος θα μιλήσουν συνδικαλιστικά στελέχη από το χώρο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και σωματείων επισφαλώς εργαζομένων, από το χώρο των ΔΕΚΟ, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέλη γυναικείων και μεταναστευτικών οργανώσεων, με θέμα την παρουσίαση της υπάρχουσας κατάστασης στο χώρο τους και τις προοπτικές για αγωνιστική αντιμετώπιση της εργασιακής επισφάλειας και της εργοδοτικής τρομοκρατίας.


Επικοινωνία: e.kouneva@gmail.com


05/03/2009 01:33
Ορατό σε: Επισκέπτες

απ: Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα. (kehaa)
Πρωτοβουλία 90 Σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και την κατάργηση του δουλεμπορίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέαΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σήμερα Τετάρτη 4 Μάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΕΚΟΠ, της Πρωτοβουλίας των Σωματείων και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Απασχόλησης κ. Κοντό και υπηρεσιακούς παράγοντες.Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι συστηματικές παραβιάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας από την εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ, που έχει αναλάβει τον καθαρισμού των χώρων του ΗΣΑΠ.Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της ΠΕΚΟΠ και των σωματείων κατέθεσαν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ εκβιάζοντας τις εργαζόμενες να υπογράφουν ότι κάνουν ημίωρο διάλειμμα, που στην πραγματικότητα δεν γινόταν, κατέβαλε μικρότερες αμοιβές και κυρίως απαλλασσόταν από την υποχρέωση να ασφαλίζει τις εργαζόμενες με βαρέα και ανθυγιεινά, εφόσον στα χαρτιά φαινόταν ως οι εργαζόμενες να εργάζονταν 5,5 ώρες και όχι 6 που εργάζονταν στην πραγματικότητα. Την ίδια στιγμή ο ΗΣΑΠ κατέβαλε στην ΟΙΚΟΜΕΤ εργολαβικό κόστος που αναλογούσε σε 6ωρη απασχόληση και βαρέα και ανθυγιεινά.Ύστερα από αυτό ο κ. Κοντός δεσμεύτηκε ότι θα αποστείλει επιστολή στον ΗΣΑΠ που θα αναφέρει την κατάφωρη παραβίαση της εγκυκλίου Γιακουμάτου από την ΟΙΚΟΜΕΤ απαιτώντας από τη διοίκηση του ΗΣΑΠ να καταγγείλει τη σχετική σύμβαση.Απαιτούμε εδώ και τώρα να υλοποιηθεί η δέσμευση του διευθύνοντος συμβούλου του ΗΣΑΠ κ.Παπαθανάση να προσληφθούν ως μόνιμοι υπάλληλοι οι εργαζόμενες/οι που ήδη εργάζονται στην εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ στον ΗΣΑΠ.Για άλλη μια φορά φάνηκε ότι η επίμονη και συστηματική δράση των σωματείων μπορεί να έχει αποτελέσματα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την οριστική κατάργηση του δουλεμπορίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΠΕΚΟΠ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 6.οο μμ ΣΤΟ Πολυτεχνείο, Αμφ. ΜΑΧ


Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net