Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Εισήγηση του ΔΣ για τη Γενική Συνέλευση 30/01/09.

31/01/2009 14:35
Ορατό σε: Επισκέπτες

Εισήγηση του ΔΣ για τη Γενική Συνέλευση 30/01/09. (Δ.Σ.)
Εισήγηση του ΔΣ για τη Γενική Συνέλευση 30/01/09.



1 Διοικητικός Απολογισμός.



Συνάδελφοι,

Το 2008 ήταν μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για όλους. Καταφέραμε να έχουμε μια σειρά από κατακτήσεις για τους εργαζόμενους του Ε.Θ., τόσο σε θεσμικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Ήταν η χρονιά που το βασικό αίτημα των εργαζομενων του Ε.Θ., η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υλοποιήθηκε. Άμεση προέκταση της ΣΣΕ ήταν το 5ημερο, το συνεχόμενο ωράριο, η αργία της Δευτέρας, το ρεπό της περιοδεία, και μέρος της ετήσιας άδειας το καλοκαίρι για όλους.



Πήραμε πρωτοβουλία για συγκρότηση διασωματειακής επιτροπής των τριών κρατικών σκηνών (Ε.Θ, Κ.Θ.Β.Ε, Ε.Λ.Σ.), για την αποτελεσματικότερη διαπραγμάτευση και διεκδίκηση του πολιτιστικού επιδόματος. Για το λόγο αυτό πιέσαμε το Υπ.Πο., ενημερώσαμε τα πολιτικά κόμματα και από κοινού με τους συναδέλφους του Υπουργείου Πολιτισμού αγωνιστήκαμε για την ενσωμάτωση του στη μισθοδοσία μας. Την Τετάρτη που μας πέρασε ψηφίσθηκε στη βουλή τροπολογία, που προβλέπει την ενσωμάτωση του στην μισθοδοσία , με αναδρομική ισχύ από 1/1/2008 και για το πόσο των 150€ το μήνα μικτά. Ήταν 132 € μικτά.



Αιτηθήκαμε το επίδομα των 176 € που δίνεται σε όλο το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα καταθέτοντας αγωγή για την εξόφληση του σε βάθος πενταετίας με αναδρομική ισχύ. (Η ημερομηνία συζήτησης στο μονομελές πρωτοδικείο, είναι 6/11/2009.)



Μαζικοποιήσαμε το σωματείο μας, γίναμε πιο αντιπροσωπευτικοί, από 124 μέλη στις αρχές του 2008 φτάσαμε τα 169 ενεργά μέλη, πράγμα που μας ενθαρρύνει αλλά και μεγαλώνει τις ευθύνες μας , μας κάνει πιο μαχητικούς έτσι ώστε να αντεπεξέλθουμε στις αυξημένες απαιτήσεις των συναδέλφων.

Κάναμε παρεμβάσεις στους χώρους εργασίας για εργασιακά ζητήματα.

Επικυρώσαμε στο Πρωτοδικείο Αθήνας το τροποποιημένο καταστατικό του Σωματείου μας.

Πήραμε πρωτοβουλίες και συμμετείχαμε στις μάχες του εργατικού κινήματος για το Ασφαλιστικό και για τον προϋπολογισμό λιτότητας, τις αντεργατικές αλλαγές των εργασιακών σχέσεων, της αστυνομοκρατίας και του περιορισμού των πολιτικών δικαιωμάτων.

Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές με κορυφαία την συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων αλληλεγγύης στην Κωσταντίνα Κούνεβα.

Συμμετείχαμε στις διαμαρτυρίες, σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια για την σφαγή στη Γάζα.

Εκδώσαμε ψηφίσματα συμπαράστασης σε αγωνιζόμενους κλάδους για το δικαίωμα στη δουλειά, σε διωκόμενους συνδικαλιστές και εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας σε απολυμένους εργαζόμενους.



Η κίνηση του σωματείου για την ενίσχυση των Πυρόπληκτων του νομού Ηλείας συγκέντρωσε το ποσό των 1900 € τα οποία διοχετεύτικαν στο WWF για το πρόγραμμα αναδάσωσης.





Μπροστά μας έχουμε μια δύσκολη περίοδο, λόγο της οικονομικής κρίσης, της μονοπώλησης της κρατικής παρέμβασης με 28 δις για της τράπεζες, της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου αλλά και της πολύ χαμηλής χρηματοδότησης των φορέων του πολιτισμού.





Είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων των εργαζόμενων του Ε.Θ., για να αποφασίσουμε πως θα αγωνιστούμε αποτελεσματικά, με ποιες μορφές θα παλέψουμε. Μπροστά μας έχουμε την αναπροσαρμογή των βασικών μισθών (για το 2009), το πρωτόκολλο με αναλυτική καταγραφή των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων των ειδικοτήτων, το ζήτημα των συμβασιούχων, το πρόγραμμα των εργαζομενων, την επαναλειτουργία του ΤΑΠΠΕΘ, το Πολιτιστικό επίδομα, το επίδομα των 176 ευρω, άλλα και της ανατροπής της πολιτικής λιτότητας, του αγώνα για την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, την κατάργηση της ανασφάλιστης εργασίας, του νέου Ασφαλιστικού και αλλά.





Γνωρίζουμε ότι δεν έχουν βρεθεί λύσεις σε πολλά αιτήματα κ’ στόχους μας. Απέχουμε από την αρχική μας εκτίμηση για εφαρμογή του 35ωρου, και το κύριο αίτημα μας, που είναι η σύγκλιση των μισθών με τους μισθούς της Ε.Ε., Βρισκόμαστε όμως σε μια συνεχή διαδικασία για την προάσπιση των συμφερόντων μας και των συμφερόντων των εργαζομενων τις χώρας.



Τα μέτωπα είναι πολλά, οι ανάγκες μεγάλες. Η οικονομική κρίση και τα σχέδια των κυβερνήσεων απαιτούν την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα των εργαζομενων, ώστε να απαντήσουμε σε κάθε παραβίαση των δικαιωμάτων μας, να υπερασπίσουμε κάθε θέση εργασίας, κάθε δικαίωμα, κάθε κατάκτηση. Να διεκδικήσουμε αποφασιστική βελτίωση των όρων εργασίας και των αμοιβών μας. Η συλλογικότιτα και η ενότητα μας, η συμβολή του καθένα μας, για το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικής σημασίας. Είναι ανάγκη να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το Σωματείο, και καθένας στο χώρο δουλειάς του.



Λέμε όχι στον ατομικό δρόμο, την ατομική διαπραγμάτευση, την αποχή από τις μαζικές διαδικασίες.







Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΕΘ


























Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net