Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις :: Νέο διοικητικό συμβούλιο για το ΚΘΒΕ

13/04/2007 05:48
Ορατό σε: Επισκέπτες

Νέο διοικητικό συμβούλιο για το ΚΘΒΕ (kehaa)


Από την “Μακεδονία”



Συνάντηση με τους "καινούργιους"



Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΠΟ συζήτησε χθες με τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΚΘΒΕ






Την πρώτη συνάντηση με το νέο διοικητικό συμβούλιο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), παρουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Νικήτα Τσακίρογλου, είχε χθες στη Θεσσαλονίκη ο γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος. Τα ονόματα που απαρτίζουν τη διοίκηση έχουν ήδη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ωστόσο, μέχρι το ΚΘΒΕ να λάβει το απαραίτητο επίσημο έγγραφο από το ΥΠΠΟ, δεν μπορεί να γίνει επισήμως ο διορισμός της.









Υπενθυμίζουμε ότι τη θέση του προέδρου κατέλαβε ο Δημήτριος Γαρούφας, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, του αντιπροέδρου ο πανεπιστημιακός καθηγητής Θόδωρος Κορρές, ενώ ως μέλη ορίστηκαν οι Σπύρος Παγιατάκης, Ρούλα Αλαβέρα, Ανδριαννή Τουντοπούλου, Καίτη Ιμπροχώρη και Ιωάννης Χρυσούλης.



Έπειτα λοιπόν από έναν και πλέον μήνα "σιωπής" του ΥΠΠΟ (η θητεία του προηγούμενου συμβουλίου έληξε στις 22 Φεβρουαρίου), το ΚΘΒΕ απέκτησε και πάλι διοίκηση, μολονότι δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις, αφού, ενώ ήταν βέβαιο -από πολλές πηγές- ότι τη θέση του προέδρου θα αναλάμβανε εκ νέου ο Νίκος Μακραντωνάκης, κάτι τέτοιο δεν έγινε.



Πρωταρχικό θέμα που έχουν να αντιμετωπίσουν τα νέα πρόσωπα της διοίκησης είναι η αναταραχή που επικρατεί στους κόλπους του οργανισμού με τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου των Εργαζομένων, ο οποίος ζητά την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Όπως μας ανέφεραν οι επικεφαλής του Συλλόγου, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποια επαφή, για να συζητηθούν τα αιτήματά τους, οπότε συνεχίζουν την απεργία τους κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Αναμφίβολα το δ.σ. πρέπει να δώσει σύντομα λύση, αφού οι εργαζόμενοι έχουν προειδοποιήσει ότι στην αντίθετη περίπτωση θα μπλοκάρουν τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Βραβείου Θεάτρου στα τέλη Απριλίου.



Παραστάσεις



Με εξαίρεση τα διήμερα των κινητοποιήσεων, οι παραστάσεις του ΚΘΒΕ συνεχίζονται κανονικά. Στο Βασιλικό Θέατρο φιλοξενείται ο δεύτερος κύκλος του "Δον Κάρλος" του Φρίντριχ Σίλερ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και με πρωταγωνιστές τον κ. Τσακίρογλου, τον Αλέκο Συσσωβίτη κ.ά. Στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών παρουσιάζεται το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ "Ο σοβαρός Ερνέστος" με πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα Λαδικού και σε σκηνοθεσία του Εύη Γαβριηλίδη, ενώ στη Μονή Λαζαριστών στη Σταυρούπολη, στη σκηνή Σωκράτης Καραντινός, φιλοξενείται "Ο επιθεωρητής" του Νικολάι Γκόγκολ με τον Στράτο Τζώρτζογλου και τον Κώστα Σαντά, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, και στο μικρό θέατρο η "Νέντα" της Τεοντόρα Ντίμοβα σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου και πρωταγωνιστές τη Στέλλα Καζάζη, τον Δημήτρη Κολοβό κ.ά. Επιπλέον συνεχίζεται η περιοδεία του έργου του Αζίζ Νεσίν "Άντε ψυχούλα μου, σκότωσε με" με τους Άννα Φόνσου, Σοφία Λάππου-Καλού, Μιχάλη Γούναρη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη. Σήμερα η παράσταση κάνει μια στάση στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας και αύριο στην αίθουσα τέχνης της Κοζάνης, ενώ στις 24-25 Απριλίου θα βρεθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.



ΕΛΣΑ ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΥ






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net