Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Απεργία Πέμπτη 29 Μάρτη 2007

23/03/2007 21:36
Ορατό σε: Επισκέπτες

Απεργία Πέμπτη 29 Μάρτη 2007 (kehaa)


Αθήνα 19/03/2007



Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Πέμπτης 29 του Μάρτη 2007, που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.).

Στην Απεργία συμμετέχουν τα Σωματεία Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής & Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Σωματείο Τεχνικών Θεάτρου, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και πολλά Σωματεία του κλάδου.



ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στους συναδέλφους του ΚΘΒΕ και από κοινού αγωνιζόμαστε για:



1 Υλοποίηση της προεκλογικής υπόσχεσης του Πρωθυπουργού για την μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων. Πλήρης σταθερή εργασία για όλους.



2 Σεβασμό στο θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Έναρξη διαπραγματεύσεων για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Κατώτερος μισθός 1500 Ευρώ. 35ωρο, 7ωρο, 5ημερο.



3 Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για τον πολιτισμό στο 2%.



4 Όχι στην ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ εργασία & την μερική απασχόληση.



5 Παλεύουμε για Αξιοκρατία, Διαφάνεια, εργασιακό προγραμματισμό και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Περιορισμό της Γραφειοκρατίας και της έλλειψης Οργάνωσης. Για ένα περιβάλλον εργασίας που θα εμπνέει θα δίνει κίνητρα στη δημιουργικότητα τη φαντασία.



Για τους ανωτέρω λόγους οφείλουμε να έχουμε μαζική συμμετοχή στην απεργία μαζί με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος.









Για το Δ.Σ. του ΣΕΕΘ



Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


09/04/2007 14:02
Ορατό σε: Επισκέπτες

Αμετακίνητοι οι εργαζόμενοι στο ΚΘΒΕ συνεχίζουν τις απεργίες τους (kehaa)

Από τo “in.gr”

Στον αέρα μένει η πολυσυζητημένη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη του Ευρωπαϊκού Βραβείου Θεάτρου (το τετραήμερο 26-29 Απριλίου), αφού την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανακοίνωσαν πως θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους ως τότε.

«Ας μην ευελπιστεί κανείς, είτε εκπρόσωπος του ΚΘΒΕ είτε του υπουργείου Πολιτισμού, ότι θα διοργανωθεί το ευρωπαϊκό βραβείο, αν εως τότε δεν επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Στέλιος Αρβανίτης σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι 180 εργαζόμενοι πάσης φύσεως (ηλεκτρολόγοι, οδηγοί σκηνής, τεχνικοί, κ.ά.) του ΚΘΒΕ διεκδικούν τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, σύμφωνα με την απόφαση του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε από τον Απρίλιο του 2005, αλλά έκτοτε δεν υλοποιείται. Το πρόβλημα εντείνεται από το γεγονός ότι η τριετής θητεία του διορισμένου από το ΥΠΠΟ Διοικητικού Συμβουλίου του θεάτρου έχει λήξει από τις 22 Φεβρουαρίου χωρίς να έχει προς το παρόν ανανεωθεί, ούτε αντικατασταθεί με νέο.

Η πλειονότητα των απεργών εργάζονται κατά μέσο όρο (με συμβάσεις έργου) στο ΚΘΒΕ περί τα πέντε χρόνια. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΚΘΒΕ επαναλαμβάνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία του θεάτρου, τη ματαίωση παραστάσεων και την απώλεια μεγάλων εσόδων.

news.in.gr






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net