Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Δελτία Τύπου :: Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των συναδέλφων στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

03/03/2007 06:04
Ορατό σε: Επισκέπτες

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των συναδέλφων στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (kehaa)

Αθήνα 02/03/07

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ»

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΟΡΩΔΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Λ.Σ.»

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ – ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ»

«ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ»Δελτίο ΤύπουΨήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των συναδέλφων στο Κρατικό Θέατρο Βορείου ΕλλάδοςΤα Σωματεία Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου και Εθνικής Λυρικής Σκηνής βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομενων του ΚΘΒΕ, που αγωνίζονται με τριήμερη Απεργιακή Κινητοποίηση (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 2,3&4 Μαρτίου 2007) για να αντιμετωπίσουν την αδιαλλαξία της διοίκησης και την άρνηση της για διάλογο.Από κοινού παλεύουμε για:

· Έναρξη διαπραγματεύσεων για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

· Υπογραφή των ατομικών συμβάσεων αορίστου χρόνου.

· Σταθερή δουλειά -ίση μεταχείριση παλιών και νέων εργαζομένων. Αξιοπρεπείς μισθοί και πλήρης ασφάλιση. Όχι στην ελαστικοποίηση της εργασίας. Όχι στην μερική απασχόληση & στην ανασφάλιστη εργασία.

· Για ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού των κρατικών θεάτρων.Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων και απαιτούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες ποινικοποίησης των απεργιακών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης που κατέφυγε η διοίκηση του ΚΘΒΕ.

Οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου & της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συνταυτίζονται με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και θα συμπαραταχθούμε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.) και ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα για την ανατροπή αυτής της αντεργατικής, αυταρχικής πολιτικής.Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων
06/03/2007 23:35
Ορατό σε: Επισκέπτες

απ: Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των συναδέλφων στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (kehaa)

(kthbe.jpg 67,6 KB)


13/03/2007 00:28
Ορατό σε: Επισκέπτες

απ: Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των συναδέλφων στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (kehaa)
Αθήνα 12-3-2007


2ο ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
ΣΤΟ Κ. Θ. Β. Ε.


Το ΣΕΕΘ , για μια ακόμη φορά συμπαραστέκεται , και βρίσκoνται στο πλευρό των συναδέλφων εργαζομένων στο ΚΘΒΕ που αγωνίζονται με 6ήμερη απεργιακή κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της αδιαλλαξίας της Διοίκησης και την άρνηση της για διάλογο.

Η δύναμη μας ,και η φωνή μας ενώνεται με αυτή των συναδέλφων του ΚΘΒΕ
και παλεύουμε μαζί για :

- έναρξη διαπραγματεύσεων για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
- Υπογραφή των ατομικών Συμβάσεων Αορίστου Χρόνου
- Σταθερή δουλειά και ίση μεταχείριση παλιών και νέων εργαζομένων. Αξιοπρεπείς
μισθοί και πλήρης ασφάλιση. Όχι την ελαστικοποίηση της εργασίας. Όχι στην
μερική απασχόληση και στην ανασφάλιστη εργασία.
- Ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού των Κρατικών Θεάτρων.


Στηρίζουμε, συμπαραστεκόμαστε ,ταυτιζόμαστε και αγωνιζόμαστε από κοινού , και γι΄αυτό απαιτούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους , που είναι και δικά μας αιτήματα.

Καταγγέλουμε τις προσπάθειες ποινικοποίησης των απεργιακών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης που κατέφυγε η Διοίκηση του ΚΘΒΕ.
Οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου συνταυτίζονται με τις κινητοποιήσεις
των εργαζομένων του ΚΘΒΕ .Το Δ.Σ. του ΣΕΕΘ


15/03/2007 16:51
Ορατό σε: Επισκέπτες

«Λουκέτο» επ' αόριστον στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (kehaa)

Από τo “in.gr”Από τo “in.gr”

Κλειστό παραμένει εδώ και 15 μέρες το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων (τεχνικοί, διοικητικοί, καθαριστές κ.ά., πλην ηθοποιών).

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, σύμφωνα με την απόφαση του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε πριν από έναν χρόνο.

Λόγω των κινητοποιήσεων είναι αμφίβολο το εάν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη (26-29 Απριλίου) φιλοξενία στο ΚΘΒΕ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, της απονομής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Θεάτρου.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, το πρόβλημα εντείνεται και από την «ακυβερνησία» που επικρατεί στο ΚΘΒΕ, καθώς η τριετής θητεία του διορισμένου από το ΥΠΠO Διοικητικού Συμβουλίου έχει λήξει από τις 22 Φεβρουαρίου χωρίς να έχει ανανεωθεί ούτε αντικατασταθεί με νέο.

«Αναρμόδιος» για την επίλυση των προβλημάτων δηλώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Νικήτας Τσακίρογλου, με αποτέλεσμα τέσσερις σκηνές (Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, «Σωκράτης Καραντινός», «Μικρή Σκηνή» στη Μονή Λαζαριστών και Βασιλικό Θέατρο) να είναι κλειστές.


19/03/2007 23:46
Ορατό σε: Επισκέπτες

Επίκαιρη ερώτηση της Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη προς τον Υπουργό Πολιτισμού (kehaa)

Κωλυσιεργία στην ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος
Επίκαιρη ερώτηση της Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη προς τον Υπουργό Πολιτισμού

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) μετά την αδικαιολόγητη απραξία της Διοίκησής του και του Υπουργείου Πολιτισμού στην αντιμετώπιση και επίλυση χρόνιων προβλημάτων τους και ειδικότερα αυτών που αφορούν στις συλλογικές τους συμβάσεις εργασίας. Οι κινητοποιήσεις έχουν οδηγήσει στη ματαίωση των παραστάσεων όλων των σκηνών του Κρατικού Θεάτρου, όπως και των λοιπών σημαντικών εκδηλώσεων αυτού στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας

Πριν δύο μέρες συναντήσαμε για τα ζητήματα αυτά και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή και τον σύλλογο πάσης φύσεως προσωπικού, εργαζομένων στο Κ.Θ.Β.Ε.

Από την πλευρά του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής αγωνιά για τις σκηνές που παραμένουν κλειστές και αναμένει τον ορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου αυτό ως συλλογικό όργανο και με βάση τις αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, που εκτιμά ότι δεν είναι σε αντίθεση με τα αιτήματα των εργαζομένων, να ξεκινήσει τη διαδικασία επίλυσής τους. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι τα δίκαια αιτήματά τους αντιμετωπίζονται με καθυστέρηση και αδιαλλαξία από τη Διοίκηση του ΚΘΒΕ, ζητούν να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κάτι που δεν έχει συμβεί από το 1994 και θεωρούν απαράδεκτη την καθυστέρηση στην υπογραφή των συμβάσεων εκείνων , που εδώ και δύο χρόνια με απόφαση του ΑΣΕΠ, έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου. Ζητούν ακόμα από το Υπουργείο να υπάρξει ρύθμιση για να αλλάξει ο κανονισμός λειτουργίας του ΚΘΒΕ για να συμπεριλάβει μεταξύ άλλων και τις θέσεις αορίστου χρόνου.

Μετά από τα παραπάνω και επειδή για να υπογραφούν οι εν λόγω συμβάσεις εργασίας πρέπει υπάρξει θετική απόφαση του ΥΠ.ΠΟ, ρύθμιση των διοικητικών και οικονομικών θεμάτων από τα Υπ. Εσωτερικών και Οικονομικών και να ορισθεί άμεσα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΘΒΕ., ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Θα προχωρήσει άμεσα στην έκδοση των αποφάσεων που απαιτούνται για την προώθηση του κανονισμού και κυρίως της υπογραφής των συλλογικών συμβάσεων εργασίας ; Θα ζητήσει από τα συναρμόδια Υπουργεία την οριστική ρύθμιση των διοικητικών και οικονομικών προς τούτο εκρεμμοτήτων;

- Γιατί καθυστερεί τον διορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Θ.Β.Ε., ενός καθοριστικού για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων οργάνου;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη


20/03/2007 21:17
Ορατό σε: Επισκέπτες

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: «Κλειστόν λόγω απεργίας» (kehaa)

Από “τα ΝΕΑ’’

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: «Κλειστόν λόγω απεργίας»


Κλειστό επ' αόριστον παραμένει (εδώ και 15 μέρες) το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ενώ «στον αέρα» βρίσκεται και ο προγραμματισμός του για το επόμενο διάστημα, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων - πάσης φύσεως, πλην ηθοποιών.

Το πρόβλημα εντείνεται και από την «ακυβερνησία» που επικρατεί στο ΚΘΒΕ, καθώς η τριετής θητεία του διορισμένου από το ΥΠΠΟ Διοικητικού Συμβουλίου έχει λήξει από τις 22 Φεβρουαρίου χωρίς να έχει ανανεωθεί ούτε αντικατασταθεί με νέο.

«Αναρμόδιος» για την επίλυση των προβλημάτων δηλώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Νικήτας Τσακίρογλου, με αποτέλεσμα τέσσερις σκηνές (Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, «Σωκράτης Καραντινός», «Μικρή Σκηνή» στη Μονή Λαζαριστών και Βασιλικό Θέατρο) συνολικής χωρητικότητας 3.000 θεατών να παραμένουν κλειστές επί δεκαπενθήμερο.

Οι 116 εργαζόμενοι στο ΚΘΒΕ (τεχνικοί, διοικητικοί, καθαριστές κ.ά. που εκπροσωπούνται από τον Σύλλογο Εργαζομένων στο ΚΘΒΕ πάσης φύσεως προσωπικού) διεκδικούν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, σύμφωνα με την απόφαση του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε πριν από έναν χρόνο.

Κι ενώ τα «κιοπέγκια» του ΚΘΒΕ παραμένουν κατεβασμένα, ο Νικήτας Τσακίρογλου ανακοινώνει νέες παραστάσεις (επίκειται την Παρασκευή η πανελλήνια πρώτη του έργου «Νέντα», της πολυβραβευμένης Βουλγάρας συγγραφέα Τεοντόρα Ντίμοβα), αλλά αναβάλλει επ' αόριστον την ενημέρωση για την προγραμματισμένη (26-29 Απριλίου) φιλοξενία στο ΚΘΒΕ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, της απονομής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Θεάτρου - συνδιοργάνωση του Europe Prize for Theatre και της Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης, της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Θεάτρου, του Διεθνούς Ινστιτούτου Μεσογειακού Θεάτρου και του Ινστιτούτου Διεθνούς Θεάτρου της UNESCO.


Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net