Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις :: 50.000 συμβασιούχοι «βλέπουν» μονιμότητα

08/07/2006 14:29
Ορατό σε: Επισκέπτες

50.000 συμβασιούχοι «βλέπουν» μονιμότητα (kehaa)
ΕΥΡΩΔΙΚΑΙΩΣΗ αλλά και απόφαση στην Αθήνα υπέρ 35 της ΕΡΤ



50.000 συμβασιούχοι «βλέπουν» μονιμότητα



Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ



Τουλάχιστον 50.000 συμβασιούχοι βρίσκονται στην αφετηρία του δρόμου για μονιμότητα μέσω των δικαστηρίων, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που «κλείδωσε» με την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου υπέρ όλων εκείνων που απασχολούνται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου, καλύπτοντας στην ουσία πάγιες και διαρκείς ανάγκες.





Νέος δρόμος για τη μονομότητα άνοιξε με την ευρω- απόφαση

Μεγαλύτερη αισιοδοξία στις τάξεις των συμβασιούχων έφερε χθες η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας στο τμήμα ασφαλιστικών μέτρων, που δικαίωσε 35 εργαζόμενους της ΕΡΤ οι οποίοι απολύθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου επειδή έληξε η σύμβασή τους, δίνοντάς τους το δικαίωμα να επανέλθουν άμεσα στην εργασία τους.



Την ίδια στιγμή η συζήτηση για την «τύχη» χιλιάδων συμβασιούχων προκάλεσε πολιτικό ρήγμα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με οξύτατες δηλώσεις ένθεν κακείθεν και αγώνα πλειοδοσίας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων για το τι έγινε, γίνεται ή πρόκειται να γίνει για τους εργαζόμενους- όμηρους των συμβάσεων έργου.



Από το ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καταλυτική και τόνισε ότι τα προεδρικά διατάγματα 164 και 180 του 2004 για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αντίστοιχα πρέπει να τροποποιηθούν σύμφωνα με την απόφαση του ΔΕΚ, να ερμηνευτούν και να εφαρμοστούν σύμφωνα με αυτήν. Αυτό σημαίνει ότι οι αιτήσεις για μονιμοποίηση συμβασιούχων που απορρίφθηκαν από υπηρεσιακά συμβούλια ή το ΑΣΕΠ πρέπει να επανεξεταστούν με βάση τα κριτήρια της απόφασης του ΔΕΚ και όσοι συμβασιούχοι δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να υπαχθούν στις διαδικασίες να προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια, είπε επίσης ο κ. Βενιζέλος και πρότεινε, για να αποφευχθεί αυτή η ταλαιπωρία, να υπάρξει τροποποίηση της νομοθεσίας με εγκυκλίους τόσο από το ΑΣΕΠ όσο και από το υπουργείο Εσωτερικών.



Απαντώντας ο υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος συμφώνησε ότι οι συνέπειες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι καταλυτικές, δήλωσε όμως ότι αυτές αφορούν αποκλειστικά τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, τα Διατάγματα Ρέππα-Σκανδαλίδη που ενέπαιξαν τους συμβασιούχους και διέσυραν τη χώρα. Ο κ. Παυλόπουλος υπεραμύνθηκε των Διαταγμάτων 164 και 180 τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις του Συντάγματος, τις επιταγές του κοινοτικού δικαίου και τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και δήλωσε ότι ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί μάταια να μεταφέρει τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή κυβέρνηση, απόπειρα που πέφτει στο κενό ιδιαίτερα μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.



Τέλος, ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος χαρακτήρισε νίκη και δικαίωση του κινήματος των συμβασιούχων, της ΓΣΕΕ και των νομικών υπερασπιστών τους την απόφαση που Πρωτοδικείου της Αθήνας, που δίνει το δικαίωμα σε 35 απολυμένους συμβασιούχους της ΕΡΤ να επιστρέψουν στις εργασίες τους, και συμπλήρωσε ότι μετά τις ιστορικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έχει διαμορφωθεί ένα νέο νομολογιακό τοπίο προστασίας των συμβασιούχων που έμειναν εκτός των τειχών των στενόμυαλων Διαταγμάτων Ρέππα-Παυλόπουλου και Παναγιωτόπουλου.



Κυβέρνηση, διοίκηση και Ελληνική Δικαιοσύνη, καταλήγει ο κ. Νικολουτσόπουλος, δεν μένει παρά να συμμορφωθούν με την υποχρέωση εργασιακής τακτοποίησης όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθιερώνοντας σταθερούς κανόνες μετατρεψιμότητας των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 06/07/2006



http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=06.07.2006,id=21134516






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net