Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ενέργειες :: Διευθέτησης Χρόνου Εργασίας. Κινητοποιήσεις Εργαζομένων

19/06/2006 23:53
Ορατό σε: Επισκέπτες

Διευθέτησης Χρόνου Εργασίας. Κινητοποιήσεις Εργαζομένων
Αθήνα 17/06/2006Προς:

Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Σωματείων εργαζομένων Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος & Εθνικής Λυρικής ΣκηνήςΘέμα: Κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου.Το Εθνικό Θέατρο στην ...πρωτοπορίαΓια πρώτη φορά από τότε που ψηφίσθηκε ο νόμος 3385 (Αύγουστος του 2005)θα κληθεί η επιτροπή διευθέτησης χρόνου εργασίας να συνεδριάσει μετά από αίτηση του Εθνικού Θεάτρου. Με αίτημα την καταστρατήγηση του 8ώρου, την εφαρμογή, δηλαδή, του ελαστικού ωραρίου και, συνεπώς, τη δημιουργία "εργαζομένων -λάστιχο". Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας οδηγεί στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην ωρομίσθια εργασία ("σήμερα σε χρειάζομαι 12 ώρες, αύριο σε χρειάζομαι 3 ώρες").Με το Νόμο 2273/94 ιδρύθηκε το Ν.Π.Ι.Δ. με επωνυμία «Εθνικό Θέατρο», οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σκοπός του είναι η μέσω της θεατρικής τέχνης προαγωγή της πνευματικής καλλιέργειας του λαού και η διαφύλαξη της εθνικής πολιτιστικής ταυτότητας.

Πρωτοστατεί στην εφαρμογή της διάλυσης του ωραρίου των εργαζομένων και καλεί την επιτροπή διευθέτησης χρόνου εργασίας να συνεδριάσει για πρώτη φορά από την δημιουργία της!Οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια σ’αυτην την πρωτοφανή πρόκληση. Μη έχοντας άλλο μέσο στη διάθεση μας, κηρύσσουμε, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου μας, δυο 3ωρες στάσεις εργασίας για την Πέμπτη 22/06/2006.

Μεσημέρι 13:00 – 16:00 (πρωινή βάρδια)

Βράδυ 20:30 – 23:30 (απογευματινή βάρδια)Κατά την μεσημεριανή στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί και η γενική συνέλευση του σωματείου για τον συντονισμό των κινητοποιήσεων.Παράλληλα αγωνιζόμαστε για:

Έναρξη διαπραγματεύσεων για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Υπογραφή των ατομικών συμβάσεων αορίστου χρόνου (ημερομηνία απόφασης ΑΣΕΠ 8/4/2005)

Εναρμόνιση των αποδοχών με την Συλλογική Σύμβαση εργασίας ΝΠΙΔ (δέσμευση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Ενώπιον του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου στης 03/04/06).

Δημοκρατική ρύθμιση εργασιακών σχέσεων με όρους σταθερής δουλειάς-ίση μεταχείριση παλιών και νέων εργαζομένων. Όχι στην μερική απασχόληση & στην ανασφάλιστη εργασία.Σε σχέση με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας πιλοτικά βρισκόμαστε τώρα εμείς στη θέση αυτή και είναι βέβαιο ότι σύντομα θα ...χτυπήσει και η πόρτα του γείτονα. Για το σκοπό αυτό και έχοντας την πεποίθηση ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι υπόθεση συνολικά του εργατικού κινήματος.

Ζητούμε την συμπαράσταση σας.το Δ.Σ. του ΣΕΕΘ

(kinhtopoihseis.pdf 74,3 KB)


Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net