Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Συνάντηση με τη Διεύθυνση του Ε.Θ.

31/01/2006 17:25
Ορατό σε: Επισκέπτες

Συνάντηση με τη Διεύθυνση του Ε.Θ. (agentSmith)


Συνάδελφοι,


την προηγούμενη Τετάρτη 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του ΔΣ του Σωματείου μας με τη Διοίκηση του Θεάτρου. Παρόντες ήταν οι: κος Νίκος Κούρκουλος, κος Μανόλης Αλεξανδράκης, κα Δήμητρα Μπουρίκα και από το ΣΕΕΘ οι: κος Κώστας Κεχαγιόγλου, κος Μαρούλης Αχιλλέας, κος Κουλούρης Φάνης.


Τα θέματα που συζητήθηκαν μαζί με τις απαντήσεις/σχόλια ήταν τα εξής:


1.Οικογενειακό Επίδομα:

Θέμα: Δεν εκδίδεται από το Θέατρο το απαραίτητο δικαιολογητικό για την παραλαβή του οικογενειακού επιδόματος που δίνει ο ΟΑΕΔ στους εργαζόμενους που το δικαιούνται.

Απάντηση: Στην ιδιωτική σύμβαση όλων των υπαλλήλων του Ε.Θ. σημειώνεται: «Στις αποδοχές αυτές, περιλαμβάνονται τα πάσης φύσεως και μορφής επιδόματα και προσαυξήσεις.» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να χορηγηθεί ξεχωριστή βεβαίωση προς κάποιον υπάλληλο ότι δεν παραλαμβάνει το οικογενειακό επίδομα.


2.Χρωστούμενες Υπερωρίες:

Θέμα: Υπερωρίες που δεν πληρώθηκαν σε εργαζόμενους που τις πραγματοποίησαν.

Απάντηση: Η Διοίκηση του Θεάτρου έχει την πρόθεση να πληρώσει όλες τις χρωστούμενες υπερωρίες δεδομένου ότι αυτές έχουν πραγματικά δουλευτεί. Όσοι υπάλληλοι έχουν τέτοιου είδους εκκρεμότητες μπορούν να απευθυνθούν άμεσα στην κα Σμυρλή ή και στον κο Αλεξανδράκη για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας μπορείτε να προσκομίσετε στο ΔΣ του Σωματείου μας τα στοιχεία σας και τις αμφισβητούμενες ώρες σας ώστε να αντιμετωπιστούν μαζικά από τους παραπάνω.


3.Εκτός έδρας της αποστολής στη Λήμνο:

Θέμα: Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην αποστολή στη Λήμνο δεν πληρώθηκαν τα ‘εκτός έδρας’.

Απάντηση: Τα εκτός έδρας, που είναι τα έξοδα διατροφής και διαμονής, της εν λόγω αποστολής είχε αναλάβει ο «οργανωτής» και τα παρείχε σε είδος. Δεν πληρώθηκαν επιλεκτικά εκτός έδρας σε άλλα μέλη της αποστολής.


4.Συμβάσεις Αορίστου Χρόνου:

Θέμα: Καθυστέρηση στην υπογραφή των νέων συμβάσεων αορίστου χρόνου όπως προβλέπεται από το ΠΔ 164. Καθυστέρηση επίσης ενέργειας επαναπρόσληψης συναδέλφου που έχει πάρει θετική κρίση (συντρέχει λόγος μονιμοποίησης) από το ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου και από τον ΑΣΕΠ.

Απάντηση: Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι με το θέμα των συμβάσεων θα ασχοληθεί η διεύθυνση του θεάτρου αφού πρώτα συνταχθεί νέο καταστατικό που θα προβλέπει οργανικές θέσεις για όλους όσους πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου και τον ΑΣΕΠ.


5.Επιμορφωτικά Σεμινάρια του προσωπικού:

Θέμα: Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται επιμορφωτικά σεμινάρια του ΟΑΕΔ σε υπαλλήλους του Εθνικού Θεάτρου. Τα σεμινάρια αυτά χρηματοδοτούνται από κρατήσεις στους μισθούς όλων μας και οι εργαζόμενοι που τα παρακολουθούν πληρώνονται για την επιμόρφωση του. Τα προβλήματα που θέσαμε είναι:


    i.Το αντικείμενο που επιλέγεται για τα σεμινάρια συνήθως είναι πολύ μακριά από τις πραγματικές μας ανάγκες.

    ii.Μόνο συγκεκριμένα άτομα παρακολουθούν τα σεμινάρια μερικά εκ των οποίων παρακολουθούν ΟΛΑ τα σεμινάρια.

    iii.Ακόμα και όταν κάποιος παρακολουθήσει ένα σεμινάριο συνήθως είναι αμφίβολο το πόσο τον ενδιαφέρει αφού κανείς δεν ερωτάτε για την θέληση του ή όχι να συμμετάσχει. Οπότε είναι πολύ συχνό φαινόμενο να γράφονται κάποια άτομα σε σεμινάρια τα οποία ουδέποτε πατάνε στο μάθημα και έτσι παίρνουν τη θέση (μαζί με το χρήματα) κάποιου άλλου που πιθανότατα θα ενδιαφερόταν αλλά ποτέ δεν ρωτήθηκε.

    iv.Ζητήσαμε από τη διοίκηση του Θεάτρου να μας παραχωρήσει κάποιο χώρο και έναν προβολέα (projector) για τη διεξαγωγή δικών μας σεμιναρίων πληροφορικής ανοιχτό σε όλο το προσωπικό.


Απάντηση: Στα τρία πρώτα θέματα δεν υπήρξε καμία απάντηση. Στο τελευταίο θέμα πήραμε θετική απάντηση την επόμενη μέρα τόσο για την διεξαγωγή των δικών μας σεμιναρίων όσο και για την προσπάθεια της διεύθυνσης για οργάνωση αντίστοιχων σεμιναρίων πληροφορικής στο μέλλον.


6.Κράτηση μηνιαίας συνδρομής μελών από το μισθό τους και απόδοση στον ταμία του Σωματείου.

Θέμα: Ζητήσαμε από τη διεύθυνση να γίνει παρακράτηση €5 μηνιαίως σε όσους υπαλλήλους-μέλη του Σωματείου το επιθυμούν, για ευκολότερη και αμεσότερη απόδοση της μηνιαίας συνδρομής στο Σωματείο, και απόδοση του ποσού στον ταμία κάθε μήνα.

Απάντηση: Η απάντηση της διεύθυνσης ήταν κάθετα αρνητική.

(meeting18-1-2006.pdf 85,9 KB)






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net