Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Απόψεις :: έρχεται και η σειρά των επόμενων.

13/01/2006 18:23
Ορατό σε: Επισκέπτες

έρχεται και η σειρά των επόμενων. (ghost)
Απο τοτε που αποφασiστηκε η αλλαγή του ωραρίου, ολλά πολυκαταστήματα υιοθέτησαν την νέα πολιτική χωρίς ενδοιασμούς. Πλέον και το Σάββατο λειτουργούν μέχρι τις 8 το βράδυ χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να αυξήσουν το μισθό των υπαλλήλων με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να πληρώνωνται τα ίδια και να δουλεύουν περισσότερο, χωρίς να έχουν προσωπική ζωή και το δικαίωμα να οργανώσουν μια έξοδο, μια εκδρομή και τον προσωπικό τους χρόνο γενικότερα.

Αυτό που εχει σημασια ειναι οτι ευτυχως τη δυναμη την εχουν οι καταναλωτες και οχι οι πολυεθνικες, καθως και ο πιο δυνατος ομιλος μπορει να γινει σκονη μεσα σε μια βδομαδα διχως τη στηριξη του κοινου. Ώς καταναλωτικό κοινό, οφείλουμε να προστατέψουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι αυτή την περιοδο καταπιεζονται, ενω πολλοι απο αυτους λογω οικογενειακων υποχρεωσεων και οικονομικης δυσπραγιας ειναι ανυμποροι να αντιδρασουν και καταπινουν τα προβλήματα τους για να μπορέσουν να ανταπεξελθουν! στις υποχρεώσεις τους. Θυμηθείτε ότι όταν 'σπάει' ένας κλάδος, έρχεται η σειρά των επόμενων. Αυριο θα είναι η σειρά σας να σας επιβάλλουν ανάλογα ωράρια και συνθήκες εργασίας. Θυμηθείτε ότι ο εργαζόμενος στο πολυκατάστημα μπορεί να είναι φίλος ή συγγενής σας ή το ταίρι σας, που αύριο δεν θα μπορείτε να δείτε πια ή να πάτε μια εκδρομή γιατί δεν θα του μένουν ώρες.



Ο μονος τροπος να προστατεψουμε τους εργαζομενους ειναι να παψουμε να σκεφτομαστε ως καταναλωτες και να αρχισουμε να σκεφτομαστε ως εργαζομενοι. Και ΟΧΙ ως εργαζομενοι του πενθημερου που περιμενουμε το σαββατο για τα ωραια μας ψωνια και μας βολευει ωραιοτατα να ψωνιζουμε ως το βραδυ κανονικα και με το νομο, ΑΛΛΑ ως εργαζομενοι που δουλευουν ολη μερα για να παρουν 500 ευρώ το μηνα. και Σαββατο χωρις υπερωριες.



Μην ψωνιζετε μετα τις 6 το ΑΠΟΓΕΥΜΑ του Σαββάτου και προσπαθηστε να πηγαινετε στα μαγαζια σε λογικες ωρες μέσα στη βδομαδα. Μην ξεχνατε οτι οι υπάλληλοι που σας εξυπηρετουν ειναι και εκεινοι ανθρωποι, εχουν οικογενεια και σπιτι και αναγκη για ξεκουραση.





Αν δεν αντιδράσουμε τωρα απεναντι σε αυτου του εδους τα μετρα το τελος θα παψει να υφισταται και η αργια της κυριακης, - ο κατωτατος μισθος ήδη βάλλεται....

Ας προασπίσουμε όλοι τα διακαιώματα όλων.



Αν συμφωνείτε με αυτό το μηνυμα προωθήστε το οπου μπορειτε.






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net