Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Στάση εργασίας την Πέμπτη 27/04/23, ώρα 12.00-14.00. και παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

20/04/2023 09:38
Ορατό σε: Επισκέπτες

Στάση εργασίας την Πέμπτη 27/04/23, ώρα 12.00-14.00. και παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Δ.Σ.)
Θα αποτελούσε έκπληξη αν δεν συνέβαινε μετά από μια σειρά σκόπιμων και παρελκυστικών κινήσεων στις οποίες μας έχει συνηθίσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση.



Μετά από ένα τετράμηνο κινητοποιήσεων του συνόλου του καλλιτεχνικού κόσμου που είχε πυρήνα και επίκεντρο το Εθνικό Θέατρο, η κυβέρνηση δια του Αν. Yπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, αποφάσισε να δώσει τη χαριστική βολή ακόμα και σε όσα οι εργαζόμενοι κατάφεραν να κατακτήσουν.



Μετά τις μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις των εργαζομένων με τη διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου και την υπογραφή τελικά της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τον Ιανουάριο του 2023, αυτή πήρε τον τυπικό δρόμο για τις εγκρίσεις μέχρι την οριστική εφαρμογή της. Ενώ αναρτήθηκε άμεσα από το Υπουργείο Εργασίας και έλαβε θετική εισήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού προς το Υπουργείο Οικονομικών, εκεί παρατηρήθηκε η πρώτη κωλυσιεργία των διαχρονικών γραφειοκρατικών διαδικασιών.



Μετά τις αλλεπάλληλες πιέσεις που ασκήσαμε προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, είχαμε τη διαβεβαίωση πως «το θέμα έχει ξεκολλήσει και σύντομα θα λάβουμε τις απαντήσεις με τις απαραίτητες υπογραφές».



Το έγγραφο που λάβαμε ωστόσο από το Υπουργείο Οικονομικών περιόριζε την έγκριση για τις μη μισθολογικές παροχές κατά 70% χωρίς να λαμβάνει, ουσιαστικά, υπΆ όψιν τη νέα συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης.



Ενώ για το σύνολο των εποπτευόμενων οργανισμών του ευρύτερου δημοσίου τομέα, αντίστοιχες μη μισθολογικές παροχές εγκρίθηκαν και με το παραπάνω όπως ακριβώς προβλεπόταν από τις αντίστοιχες Συλλογικές Συμβάσεις, για εμάς, τους εργαζόμενους του Εθνικού Θεάτρου η απόφαση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μας γυρνά πίσω στα δεδομένα του 2018…



Με αυτή την προκλητική συμπεριφορά - για ποιον λόγο άραγε; - η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών δείχνει να μην ενδιαφέρεται για τη νέα κρίση στην οποία οδηγεί το Εθνικό Θέατρο.



Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνάμε όλοι μας, οι εργαζόμενοι δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στην τύχη τους και στις εκδικητικές πρακτικές καμίας κυβέρνησης.



Μπροστά σε αυτόν τον εμπαιγμό οι εργαζόμενοι έχουμε μόνο ένα τρόπο να αντιδράσουμε. Τις μαζικές κινητοποιήσεις με έναρξη την προειδοποιητική στάση εργασίας με παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την Πέμπτη 27/04/23, ώρα 12.00-14.00.



Αν οι εξελίξεις δείξουν πως δεν θα υπάρξει άμεση λύση για πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων, με λύπη θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, σε μια ήδη δύσκολη χρονιά για το Εθνικό Θέατρο.








Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net