Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ενέργειες :: Επιστολή σχετικά με την επίλυση του οξυμένου προβλήματος της εμπορίας ναρκωτικών και της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή κάτω από την Πλατεία Ομονοίας

11/05/2022 12:52
Ορατό σε: Επισκέπτες

Επιστολή σχετικά με την επίλυση του οξυμένου προβλήματος της εμπορίας ναρκωτικών και της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή κάτω από την Πλατεία Ομονοίας (Δ.Σ.)
Αρ. Πρωτ. 203 / Β 5 / 2022

Προς : Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο Δήμαρχο Αθήνας, κ. Κώστα ΜπακογιάννηΚοιν: Υπουργό Πολιτισμού, κ. Λίνα ΜενδώνηΑξιότιμε/η κύριε/α

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση που δείχνει να παγιώνεται στην περίμετρο των κτηρίων που στεγάζουν την Κεντρική Σκηνή και τις διοικητικές υπηρεσίες του Εθνικού Θεάτρου.Μόλις δύο στενά κάτω από την πλατεία Ομονοίας η ανομία και οι παραβατικές συμπεριφορές αυξάνονται καθημερινά. Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής, αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια είναι η έντονη υποβάθμιση της και η καθημερινή αγωνία ημών αλλά και των επισκεπτών για την ασφάλεια και την σωματική μας ακεραιότητα.Δίπλα από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στο πίσω μέρος του κτηρίου της Δημοτικής Αστυνομίας, διενεργείται ανενόχλητα το «επίσημο» εμπόριο, η διακίνηση και η διανομή των ναρκωτικών ουσιών του κέντρου της Αθήνας.

Καθημερινά, σχεδόν όλο το 24ωρο, η περιοχή μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης διακινητών και εξαρτημένων ατόμων με τραγικές συνέπειες για την υγεία και την ασφάλεια κατ´ αρχήν των ίδιων και κατά συνέπεια όλων μας.

Τόσο οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια όσο και τα εγκαταλελειμμένα κτίρια μετατρέπονται σε κρυψώνες, καταφύγια αλλά και αφοδευτήρια.Η αδιαφορία και η έλλειψη βούλησης, τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος της εμπορίας και διακίνησης των ναρκωτικών στην περιοχή, τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.Όπως επανειλημμένα οι θεατές των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου έχουν επισημάνει, κατά την αποχώρησή τους ο φόβος εξαπλώνεται, αφού ο φωτισμός την νύχτα μειώνεται, η επιθετική παρενόχληση σε συνδυασμό με την επαιτεία βρίσκουν έδαφος με αποτέλεσμα εκτός από την υγεία να τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο και σε αμφισβήτηση η ασφάλεια όλων των ανθρώπων.Σε κάθε περίπτωση, αν δε δοθεί άμεσα λύση, τόσο για τους τοξικοεξαρτημένους συμπολίτες μας, όσο και για τη διαρκή υποβάθμιση της περιοχής λόγω του εμπορίου ναρκωτικών, η ανάδειξη του προβλήματος μέσα από δυναμικές κινητοποιήσεις θα αποτελέσει μονόδρομο για την υπεράσπιση της περιοχής που ζούμε και εργαζόμαστε.

Κινητοποιήσεις που στόχο θα έχουν να λειτουργήσουν ως καταλύτης για την επίλυση του προβλήματος που τα τελευταία 3 χρόνια γιγαντώνεται τείνοντας να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Για το Δ.Σ. του ΣΕΕΘΟ Πρόεδρος ο Γεν. Γραμματέας

Σπετσιέρης Γεράσιμος Κολοβός Βασίλης


Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net