Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

15/06/2021 11:27
Ορατό σε: Επισκέπτες

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ (Δ.Σ.)
Το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού θεάτρου συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Τετάρτη 16/6/2021 ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο. Καθώς και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικά το «παρών» στις συγκεντρώσεις της Τετάρτης στις 16 Ιουνίου 2021, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου έκτρωμα του Υπουργείου Εργασίας.

Στις 11:00 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στις 17:00μ.μ., προσυγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε, όπως και το πρωί, στην Πλατεία Συντάγματος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου, ενάντια στο αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φέρνει μεγάλα εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής σε πολλούς κλάδους, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, μειώνει τις αποζημιώσεις απόλυσης, πλήττει τη λειτουργία των Σωματείων.

Η ψήφιση του Νομοσχεδίου θα επιφέρει ραγδαία αύξηση της ανεργίας, τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία. Η Π.Ο.Θ.Α. θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με την κοινωνία όρθια. Κι αυτό θα γίνει με κατοχυρωμένες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με τις συλλογικές αντιστάσεις δυνατές και με προστασία και ενίσχυση τόσο των δικαιωμάτων όσο και του εισοδήματος των εργαζόμενων.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.








Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net