Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

07/06/2021 09:09
Ορατό σε: Επισκέπτες

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ (Δ.Σ.)
Συνάδελφοι, με ομόφωνη απόφαση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της Πέμπτης 10 Ιουνίου, με απαίτηση την απόσυρση του Νομοσχεδίου Χατζηδάκη που γυρίζει τα εργασιακά δικαιώματα 120 χρόνια πίσω. Το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση του 8ωρου και θεσμοθέτηση της 10ωρης εργασίας. Πλήττονται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία και διαμορφώνονται συνθήκες εκφοβισμού των εργαζομένων. Η Επιθεώρηση Εργασίας καταργείται. Το πλαφόν των νόμιμων υπερωριών αυξάνεται στις 150 το ετήσιο όριο, από 120 ώρες που είναι σήμερα. Στην Απεργία συμμετέχουν ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Π.Ο.Θ.Α., Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καθώς και το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας μας.

Για μας τους εργαζόμενους στο Εθνικό Θέατρο έχει ακόμα ένα συμβολικό χαρακτηριστικό το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο. Μας βρίσκει ακριβώς δεκαπέντε χρόνια από τότε που επιχειρήθηκε (Ιούνιος το 2006) να εφαρμοστεί η διευθέτηση του χρόνου εργασίας στον Οργανισμό μας. Για πρώτη φορά από τότε που ψηφίσθηκε ο Νόμος 3385 (Αύγουστος του 2005) είχε κληθεί η επιτροπή διευθέτησης χρόνου εργασίας να συνεδριάσει μετά από αίτηση του Εθνικού Θεάτρου. Τότε είχαμε αντιδράσει καθολικά, οργανώσαμε κινητοποιήσεις και μαζί με το ΣΕΗ, την ΠΟΘΑ και το ΕΚΑ είχαμε αποκλείσει το χώρο που θα γινότανε η πρώτη εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης. Από τότε, από εκείνη τη συμβολική νίκη, που αναγνωρίστηκε από το σύνολο των ενώσεων των εργαζομένων, η συγκεκριμένη διάταξη έμεινε ανενεργή.

Συμμετέχουμε λοιπόν την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ στην απεργία και στη συγκέντρωση των Συνδικάτων. Γιατί το θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας είναι πρωτίστως και δικό μας θέμα.

Παραθέτουμε το βίντεο από την κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για την Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας. Ιούνιος 2006

https://www.youtube.com/watch?v=AsDMW9h-nS0





Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Θ.








Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net