Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στην Παλαιά Βουλή, στις 7.30 μμ

09/07/2020 06:44
Ορατό σε: Επισκέπτες

Κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στην Παλαιά Βουλή, στις 7.30 μμ (Δ.Σ.)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥΈχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τότε που ο χώρος του πολιτισμού ανέστειλε πλήρως τη λειτουργία του. Όλο αυτόν τον καιρό δώσαμε έναν ακατάπαυστο αγώνα ώστε η κυβέρνηση να στηρίξει τον Πολιτισμό και τους εργαζομένους του στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση. Ο αγώνας αυτός έφερε κάποια αποτελέσματα και η κυβέρνηση πήρε κάποια μέτρα, τα οποία, όμως, δεν κάλυψαν τελικά πάρα ένα μέρος του κλάδου.Όσα έγιναν, αφορούσαν την περίοδο 13 Μαρτίου-30 Απριλίου αν και μέχρι σήμερα όλες οι δραστηριότητες του κλάδου παραμένουν σε αναστολή και όσες δειλά ξεκινούν είναι εντελώς αβέβαιο αν θα μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο τομέας της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού έχασε το 93% του κύκλου εργασιών του και βρίσκεται στην πρώτη θέση των πληττόμενων κλάδων.

Οι άνθρωποι του πολιτισμού βρίσκονται σε απόγνωση. Δεν υπάρχει καμία κρατική μέριμνα για την περίοδο από την 1η Μαΐου έως σήμερα κατά την οποία δεν υπήρξε πολιτιστική δραστηριότητα. Τα μέτρα που έχουν αναγγελθεί για την στήριξη των καλοκαιρινών πολιτιστικών παραγωγών είναι απολύτως ανεπαρκή, αφήνοντας τους εργαζόμενους εκτεθειμένους στους αγριότερους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Επιπλέον το ΥΠΠΟ έχει αρνηθεί να θέσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που θα απαγορεύει την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται καθώς, επιπλέον, είναι ασαφές το πώς θα λειτουργήσει ο κλάδος τον χειμώνα. Κανένα σχέδιο δεν μας έχει κοινοποιηθεί και κανένας προγραμματισμός για το πώς το κράτος θα στηρίξει τον Πολιτισμό τον πολύ δύσκολο χειμώνα που έρχεται, όταν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε εκτός της ενδεχόμενης υγειονομικής κρίσης και μία ζοφερή οικονομική πραγματικότητα.Ζητάμε:-Την υλοποίηση των δεσμεύσεων για κάλυψη του συνόλου των εργαζομένων στον πολιτισμό με τα μέτρα στήριξης.-Την επέκταση των μέτρων στήριξης τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο για όλους τους πληττόμενους.-Ολοκληρωμένο σχέδιο μέτρων στήριξης και ενίσχυσης της εργασίας που θα ξεκινάει από τον Ιούλιο και θα επεκτείνεται στην χειμερινή περίοδο.- Επιδότηση όλων τω ανέργων.– Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και ΦΠΑ στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών-Ολοκληρωμένο σχέδιο για την κατοχύρωση και προστασία τω πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων στην νέα ψηφιακή εποχή.-Ενίσχυση των πολιτιστικών δράσεων με διαφανή κριτήρια και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.Για όλα τα παραπάνω και σε συνέχεια των μεγάλων κινητοποιήσεων μας (7 Μαΐου, 21 Μαΐου, 3 Ιουνίου), οργανώνουμε κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στην Παλαιά Βουλή (Άγαλμα Κολοκοτρώνη-οδός Σταδίου) στις 7.30 μμ.Θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Μέγαρο Μαξίμου.Δυναμώνουμε τη φωνή μας , συσπειρωνόμαστε, ενισχύουμε τον κλάδο μας.Κανείς μόνος του σε αυτήν την κρίση.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ο.ΤΕΝΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ»ΕΝΩΣΗ ΛΥΡΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ & ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Κ.Θ.Β.Ε. ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΣΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΠΑΣΧ/ΝΩΝ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΟΠΤΙΚ/ΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΟΡΟΥΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ, ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ-ΑΚΡΟΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΧΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ UNIMA ΕΛΛΑΣΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ “Ο ΑΡΙΩΝ”ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net