Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ενέργειες :: Επιστολή

24/04/2018 07:50
Ορατό σε: Επισκέπτες

Επιστολή (Δ.Σ.)
ΠΡΟΣ: Καλλιτεχνικό Διευθυντή



Κοινοπ.: Πρόεδρο Δ.Σ.



Η τροποποίηση της σύμβασης εργασίας απασχόλησης με σκοπό την αύξηση των αποδοχών και χρησιμοποιώντας νομιμοφανή μέσα, καταδεικνύει ευνοϊκή μεταχείριση και δημιουργεί ένα πλαίσιο, όπου όποιος εντάσσεται στον «κύκλο» της διοίκησης θα απολαμβάνει προνόμια. Η εν λόγω εργοδοτική συμπεριφορά έρχεται σε αντίθεση τόσο με τα χρηστά ήθη όσο και με τη χρηστή διοίκηση.







Ηθικό και νόμιμο



Στενός συνεργάτης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, υπάλληλος του Εθνικού Θεάτρου με σχέση εξαρτημένης εργασίας και αποτελώντας μοναδική εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο σε σχέση με άλλους εργαζόμενους με την ίδια ειδικότητα, κοστίζει στο Θέατρο για την υπαλληλική σχέση του πάνω από 20.000 ευρώ ετησίως. Παράλληλα, εδώ και σχεδόν 2 χρόνια, απασχολείται και με συμβάσεις έργου ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος με συνολικό ύψος αμοιβών 100.000 ευρώ πλέον εργοδοτικών εισφορών.



Μας δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά κατά πόσο είναι πολιτικώς ορθό οι εργασίες να περιορίζονται και να συγκεντρώνονται σε ένα μόνο πρόσωπο.



Επίσης, επειδή τον τελευταίο καιρό πολύς λόγος γίνεται για το τι είναι ηθικό και τι νόμιμο, ειδικά όταν πρόκειται για δημόσιο χρήμα, αναρωτιόμαστε πόσο ηθικό είναι, έμμισθος υπάλληλος του Εθνικού Θεάτρου να συνάπτει συγχρόνως συμβάσεις έργου σε τόσο εκτεταμένη μορφή, όταν είναι σε όλους γνωστό ότι στον κλάδο του θεάματος η ανεργία βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.



Επιπλέον, θα θέλαμε να ρωτήσουμε με ποιο τρόπο διαχωρίζεται η απασχόληση για τα δύο ανωτέρω αντικείμενα, έμμισθη υπηρεσία και παροχή έργου. Διότι σε συνδυασμό με την προκλητική συμπεριφορά, συντρέχουν και στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν πλήρη περιφρόνηση προς τις αρχές της καλής πίστης και έλλειψη συναλλακτικής ευθύτητας και ειλικρίνειας.



Τέλος, θα θέλαμε να ενημερωθούμε αν υπάρχει πρόβλεψη για επαναφορά στην κανονικότητα, δηλαδή σύμβαση εργασίας με ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο και αναστολή των απευθείας αναθέσεων για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.








Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net