Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Ανακοίνωση - Ενημέρωση

29/05/2017 20:57
Ορατό σε: Επισκέπτες

Ανακοίνωση - Ενημέρωση (Δ.Σ.)
Σήμερα 29/5 και μετά την πρωινή παρέμβαση εργαζομένων και ΣΕΕΘ στο Γραφείο του Κ.Δ. συναντήσαμε μαζί με εκπροσώπους της ΠΟΘΑ την Υπουργό Πολιτισμού.

Αναφερθήκαμε σε όλα τα καίρια θέματα που μας απασχολούν.1. Τούς υπό "απόλυση" συναδέλφους , και την αδιαπραγμάτευτη στάση μας για την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.

Την προσπάθεια της Διοίκησης του Ε.Θ., να τους συνδέσει με την δολιοφθορά στο "Σχολείον" και την μοιραία σπίλωση της τιμής και τής υπόληψης τους.

Ζητήσαμε από την Υπουργό να ανακληθούν οι τρεις απολύσεις.2. Την ατιμωρησία για τα σκάνδαλα:

Της κλοπής των καλωδίων από το ¨Σχολείον¨, που θα κοστίσει 70.000 €.

Της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας τον περασμένο Σεπτέμβρη στο Ηρώδειο με επιβληθέν πρόστιμο 100.000 € .

Την σύλληψη των εργατών του εργολάβου στο Ρούφ.

Την επιμελή απόκρυψη των στοιχείων του από την Διεύθυνση, καθώς και του εντολέα που του ανέθεσε το έργο αυτό από πλευράς Ε.Θ..

Παραμένει μέχρι σήμερα αναπάντητη η επιστολή του σωματείου μας και αυτό από μόνο του δημιουργεί υποψίες, ότι υποκρύπτεται πίσω από τις απολύσεις των εργατών, η πρόθεση για ανάθεση μελλοντικών εργασιών σε εργολάβο.

Καταστήσαμε σαφές στην Υπουργό, ότι θέλουμε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να ερευνηθεί με ποιες διαδικασίες επιλέχτηκε ο εργολάβος, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία του, και να μας δημοσιοποιηθεί σύμβαση που είχε συνάψει με το Εθνικό Θέατρο. (Η υποχρέωση προκύπτει από ανάλογη διάταξη της Συλλογικής Σύμβασης που αφορά τις αναθέσεις σε εργολάβους).

3. Συζυτήσαμε επίσης για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την οποία επί ενάμιση χρόνο διαπραγματευόμαστε με την Διεύθυνση και μετά από δημόσια τοποθέτηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή (ότι είναι διατεθειμένος να συμφωνήσει για σύναψη ΣΣΕ με διάθεση παράτασης της ισχύουσας), καταθέτουμε πρόταση που πιστεύουμε, ότι διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας και μας βγάζει από το τέλμα.

Προτείνουμε λοιπόν, την παράταση ισχύουσας για ένα ακόμα χρόνο της από 26/4/2013 συναφθείσας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, από 31/5/2017 έως και 31/5/2018.

Η παράταση ισχύος της εν λόγω συλλογικής σύμβασης, να ισχύει για όλα τα άρθρα.

Εξαίρεση αποτελεί το άρθρο 9, παράγραφος 7, που περιλαμβάνει τις πρόσθετες παροχές οι οποίες μειώνονται κατά 40%. (αυτό αποτελεί υποχώρηση από πλευράς μας)

Ζητήσαμε λοιπόν από την Υπουργό να υπογράφει η παράταση της ΣΣΕ, με μείωση 40% των πρόσθετων παροχών και πλήρη εφαρμογή της υπόλοιπης.Το κλίμα ήταν πολύ θετικό από πλευράς της Υπουργού προκειμένου να μας ακούσει, έδειξε δε μεγάλο ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων και την προοπτική να υπάρξει εργασιακή ομαλότητα.

Μας ζητήθηκε να δώσουμε ένα εύλογο χρόνο προκειμένου να διερευνήσει τα περιστατικά και να ακούσει και τις απόψεις της άλλης πλευράς.

Ακριβώς και επειδή το κλίμα ήταν θετικό μεταθέτουμε τις κινητοποιήσεις για την επόμενη εβδομάδα.

Το Δ.Σ. του ΣΕΕΘ


Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net