Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Προς νέες κινητοποιήσεις στο τέλος Μαΐου- Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

20/05/2017 17:51
Ορατό σε: Επισκέπτες

Προς νέες κινητοποιήσεις στο τέλος Μαΐου- Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Δ.Σ.)
Μετά την μηνιαία σχεδόν εκκωφαντική σιωπή της Διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου και ενώ αναμέναμε να μας καλέσει από μέρα σε μέρα για την οριστικοποίηση και την άμεση υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μας κοινοποιήθηκε ξαφνικά ένα προσχέδιο από μέρους της προς συζήτηση, το οποίο μας πηγαίνει πάλι πίσω και συγκεκριμένα πριν την περίοδο του Πάσχα όπου τα θέματα αυτά είχαν συζητηθεί και είχαμε εκφράσει τις απόψεις μας.

Επί πλέον εισήχθησαν στο προσχέδιο αυτό, νέα θέματα προς συζήτηση, τα οποία η Διεύθυνση ουδέποτε είχε βάλει πάνω στο τραπέζι.

Μετά δεκατέσσερεις μήνες διαπραγματεύσεων, οι κατά καιρούς παλινωδίες της Διεύθυνσης έχουν οδηγήσει την υπογραφή της ΣΣΕ σε τέλμα.Δυστυχώς, η πάγια τακτική της άλλα να δηλώνει δημόσια και άλλα να πράττει, η επιδεικτική άγνοια στις δικές μας προσκλήσεις για διάλογο, μας θλίβει και δείχνει την αδιαφορία της για την επίλυση των συσσωρευμένων πλέον προβλημάτων που βασανίζουν τον οργανισμό.

Το γεγονός ότι στη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 27/4 η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο την δυσαρέσκεια και ταυτόχρονα την αγωνία των εργαζομένων.Θα βοηθούσε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να συνάψουμε συλλογική σύμβαση εργασίας, εάν η Διοίκηση ανταποκρίνονταν στη δημόσια δέσμευσή της, και μας κοινοποιούσε τη σχετική πρόταση (δήλωση του Πρόεδρου σε ραδιοφωνική συνέντευξή του).

Ταυτόχρονα υπάρχει ανεξήγητη αδράνεια, στην εφαρμογή των ήδη συμφωνημένων μέτρων για τα θέματα ασφάλειας σε εργασίες που πραγματοποιούνται σε ύψος, τα οποία έχουν μηδενικό κόστος.Επαναλαμβάνουμε λοιπόν τη θέση μας:Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα πλαίσια της προηγούμενης, με παράλληλη προώθηση των ζητημάτων πλήρους εξομοίωσης με το ενιαίο μισθολόγιο.

Να υπάρξει εισήγηση και βούληση της Διοίκησης και να εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για το ανθυγιεινό επίδομα.

Να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες και να προωθηθούν οι διαδικασίες, με σαφές χρονοδιάγραμμα, για την τροποποίηση και την εφαρμογή του Εσωτερικού Κανονισμού, του Οργανογράμματος, όπως επίσης και των θέσεων ευθύνης.

Να δοθεί έμφαση στην απαλοιφή των δυσλειτουργιών του Οργανισμού και των υπερβολικών καθυστερήσεων στις λήψεις αποφάσεων.Εκτός έδρας 2016

Μετά το αδιέξοδο για την εκκαθάριση των πραγματοποιθέντων εκτός έδρας αποζημιώσεων της προηγούμενης σεζόν (καλοκαίρι 2016), με ισότιμο τρόπο για το σύνολο των εργαζομένων και επειδή δεν διαφαίνεται στο μέλλον κάποιο σημείο σύγκλισης, είμαστε αναγκασμένοι λίγο πριν την έναρξη των θερινών παραγωγών της φετινής χρονιάς (2017), που θα περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα, να προσφύγουμε στην Επιθεώρηση Εργασίας για την επίλυση του θέματος αυτού. Θεωρούμε ότι, αυτά τα απλά ζητήματα πρέπει να λύνονται εν τη γενέσει τους και να μην «σέρνονται» επί δέκα και πλέον μήνες με αμφιταλαντευόμενες αποφάσεις.

Είναι φανερό ότι υπάρχει απροθυμία επίλυσης διοικητικών θεμάτων και τιμωρητική διάθεση από την Διεύθυνση, παρά το γεγονός ότι η μη επίλυση του προβλήματος πιθανόν να επισύρει φορολογικό πρόστιμο στον οργανισμό. Επίσης, είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος διοικητικών κυρώσεων με πολλαπλάσιο χρηματικό ποσό, από ότι είναι το πραγματικό κόστος της εκκαθάρισης των εκτός έδρας.· Για όλα λοιπόν τα παραπάνω θέματα.

· Για την πρόθεση της Διεύθυνσης να ασκεί διοίκηση υποβαθμίζοντας τις Συλλογικές διαπραγματεύσεις, χωρίς διαβούλευση και χωρίς να ενημερώνει όπως έχει υποχρέωση (κάτι που σαφέστατα έχει διατυπωθεί από το Υπουργείο Εργασίας σε τριμερή εργατική διαφορά από τις 12/3/2015).

· Για να εξασφαλίσουμε την αξιοπιστία και τη βιωσιμότητα του Οργανισμού.

· Για να επανέλθει η κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις,δηλώνουμε την πρόθεση μας να προβούμε σε κινητοποιήσεις στο τέλος Μαΐου.


Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net