Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ενέργειες :: Aνακριβή στοιχεία

08/05/2017 10:48
Ορατό σε: Επισκέπτες

Aνακριβή στοιχεία (Δ.Σ.)
Προς : Καλλιτεχνικό Διευθυντή



Κοιν : Πρόεδρο και μελή του Δ.Σ.



Κύριε Διευθυντή

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τις ανακρίβειες σε συνέντευξη του κ. Πανούση (Τζίμη Πανούση) στον ιστότοπο aixmi.gr, στην Μαρκέλλα Σαράιχα, στις 11/4/2017 που αφορούν το Εθνικό Θέατρο.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Και συνεχίζουν να διορίζουν τα ξαδέλφια τους, να φτιάχνουν κομματικό κράτος. Για να καταλάβετε, στο Εθνικό που έχω κάνει ένα 6μηνο συμβόλαιο για να παίξω στον Αριστοφάνη, το Εθνικό έχει προυπολογισμό τον μισό από αυτόν που είχε, και το 95% των χρημάτων της κρατικής χρηματοδότησης πάει στην μισθοδοσία -όχι των ηθοποιών, αλλά των υπαλλήλων. Δεν είναι κράτος αυτό, είναι τραγικό» (http://www.aixmi.gr/index.php/o-tsipras-ta-xepoulise-ola/)

Όπως και εσείς γνωρίζετε, την ευθύνη για το σύνολο των προσλήψεων του προσωπικού (καλλιτεχνικού, διοικητικού, τεχνικού, εκπαιδευτικού κ.λ.π.) την έχει η εκάστοτε Καλλιτεχνική Διεύθυνση.

Η μισθοδοσία το 2016 για το σύνολο των ανθρώπων που απασχολούνται με οποιαδήποτε ειδικότητα και σχέση εργασίας – αορίστου ή ορισμένου χρόνου, συμβάσεων έργου, ωρομίσθιων μερικής απασχόλησης, Ηθοποιών, χορευτών, μουσικών, κομπάρσων, τεχνικών, διοικητικών καθώς και οι εκπαιδευτικοί της σχολής είναι το 82% της συνολικής επιχορήγησης και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται κάθε είδους προσαυξήσεις, ασφαλιστικά ταμεία, παρακράτηση εφορίας κ.λ.π.

Διερωτώμεθα από πού προέρχονται τα ανακριβή στοιχεία (περί 95% μισθοδοσίας αποκλειστικά για τους υπαλλήλους) στη συνέντευξη του κ. Πανούση. Μάλλον όχι από ιδίαν γνώση, αλλά από «ηθελημένη» παραπληροφόρηση για να δημιουργηθούν αρνητικές εντυπώσεις. Οι ανακρίβειες αυτές θίγουν βάναυσα το Εθνικό Θέατρο, από το Δ.Σ., τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, και όλους τους εργαζόμενους, καθιστώντας το ένα «μαγαζί» κρατικοδίαιτων διοριζόμενων δημοσίων υπαλλήλων.

Περιμένουμε από την Διοίκηση τη διάψευση των συγκεκριμένων ανακριβειών –το άρθρο διακινείται στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης από 11 Απριλίου- θεωρώντας ότι η παράβλεψη του θέματος τεκμηριώνει την πρόθεση εκ μέρους της, να προκληθεί αυτή η παραπληροφόρηση για τους εργαζόμενους στο Εθνικό Θέατρο και γενικά για την πρώτη Κρατική Σκηνή της χώρας.






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net