Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Απόψεις :: Όταν δεν θέλεις να ζυμώσεις … ένα χρόνο κοσκινίζεις

07/04/2017 13:05
Ορατό σε: Επισκέπτες

Όταν δεν θέλεις να ζυμώσεις … ένα χρόνο κοσκινίζεις (Δ.Σ.)
Κοντεύει να κλείσει ένας χρόνος από τότε που έχει ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη σύναψη Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Εθνικό Θέατρο. Ένα χρόνο αναλωνόμαστε στα ίδια και τα ίδια. Η θέση των εργαζομένων είναι απλούστατη, να παραμείνει δηλαδή στα ίδια πλαίσια με την προηγούμενη, που έληξε τον Μάιο του 2016.

Ένα επιπλέον πρόβλημα που απειλητικά εισάγεται στις διαπραγματεύσεις είναι η περαιτέρω εργολαβοποίηση των εργασιών, η ανάθεση δηλαδή σε εργολάβους μέρος της δουλειάς που έως σήμερα πραγματοποιείται από το προσωπικό του Οργανισμού. Την ώρα που το σωματείο παλεύει για να εκλείψουν τα φαινόμενα εργολαβοποίησης στην καθαριότητα και τη φύλαξη. Είναι πλέον πασίγνωστο ότι οι εργολαβικές εργασιακές σχέσεις που αναπτύσσονται κρύβουν ένα πελατειακό περιβάλλον και δημιουργούν το πλαίσιο για την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Δεν είναι δε και λίγες οι φορές που κάναμε παρέμβαση στους ήδη υπάρχοντες εργολάβους για πληθώρα παραβιάσεων των δικαιωμάτων, για ωράρια, για ένσημα, για την πληρωμή δεδουλευμένων και άλλα.

Ταυτόχρονα η διοίκηση αμφισβητεί πραγματοποιηθέντα εκτός έδρας, βάζει σε απίστευτη γραφειοκρατική ταλαιπωρία τους εργαζόμενους που μετακινήθηκαν εκτός έδρας το καλοκαίρι του 2016. Αναγκάζει εργαζόμενους να καταθέτουν κατ’ επανάληψη παραστατικά ξενοδοχείων δημιουργώντας σύγχυση με τα περιθώρια εκπρόθεσμης καταβολής ακόμα όμως και σε εργαζόμενους που εμπρόθεσμα ταχτοποίησαν τα παραστατικά.

Η πρόθεση της διοίκησης για περιορισμό των δραστηριοτήτων κατά την θερινή περίοδο, αλλά και η αναγκαστική παύση εργασιών το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, το οποίο παραδοσιακά είναι προσοδοφόρο για τον Οργανισμό. Εύλογα μας προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με την απασχόληση. Θα έχουμε μείωση των θέσεων εργασίας; Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι θα έχουμε απολύσεις.

Δυο χρόνια πριν αναπτύξαμε ένα κίνημα για να προστατεύσουμε το Εθνικό Θέατρο από πολιτικές που οδηγούσαν τότε σε οικονομικό αδιέξοδο και ναρκοθετούσαν το μέλλον. Σήμερα τα προβλήματα επανέρχονται με διαφορετική μεν προοπτική, εξίσου όμως δυσοίωνη. Οι εργαζόμενοι οφείλουμε να ετοιμάσουμε τη δική μας απάντηση στην παρελκυστική τακτική για την σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας, για την πρόθεση εργολαβοποίησης των εργασιών, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας. Για την υπεράσπιση της αξιοπιστίας και της βιωσιμότητας του οργανισμού.



Σπετσιέρης Γεράσιμος, Κορωνιώτη Αλεξάνδρα, μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου.






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net