Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Εικόνες από τη δράση :: Από την παρέμβαση μας στο Θέατρο της Επιδαύρου και το κείμενο που μοιράσαμε.

06/08/2016 13:04
Ορατό σε: Επισκέπτες

Από την παρέμβαση μας στο Θέατρο της Επιδαύρου και το κείμενο που μοιράσαμε. (Δ.Σ.)
Διεκδικούμε Αξιοπρέπεια και Σεβασμό





Το Εθνικό θέατρο όντως αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και έχει να αντιμετωπίσει και τα δικά του προβλήματα. Προβλήματα που σωρευτήκαν, κληρονομήθηκαν το τελευταίο διάστημα, που έχουν να κάνουν και με την κακή οικονομική διαχείριση και τον προβληματικό προγραμματισμό εργασιών.

Την απόρροια της κακής διαχείρισης καλούνται να υποστούν οι εργαζόμενοι και κυρίως οι συνάδελφοι με σχέσεις συμβάσεως εργασίας ορισμένου χρόνου. Πιστεύουμε ότι σωστότερος οικονομικός σχεδιασμός και προγραμματισμός θα μετατοπίσει τη λύση του προβλήματος σε άλλες βάσεις εξασφαλίζοντας πολύτιμους πόρους.

Τώρα αλλά και στο παρελθόν λειτουργήσαμε με ευσυνειδησία, ποτέ δεν απαξιώσαμε τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του Εθνικού Θεάτρου, ποτέ κανείς μας δεν έλειψε από τη θέση του.



Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο, είμαστε εδώ μαζί σας, ο καθένας στη θέση του για να εξασφαλίσουμε σε όλους μας όχι μόνο θέατρο υψηλής ποιότητας, αλλά και κάτι ακόμη σπουδαιότερο: Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να δραπετεύσετε - έστω και για λίγες ώρες - από τη δύσκολη πραγματικότητα.

Όλοι μας εργαζόμαστε με αφοσίωση και ευθύνη, πίσω από τις κουΐντες, στο σκοτάδι των παρασκηνίων, στη σιωπή των καμαρινιών, στα γραφεία και στα εργαστήρια, όπου προετοιμάζονται οι προσεχείς παραγωγές μας. Συνεργαζόμαστε μεταξύ μας σε συνθήκες αυστηρών προθεσμιών, εντατικών ρυθμών, πίεσης και άγχους, προκειμένου να υλοποιήσουμε έναν απαιτητικό προγραμματισμό και να δημιουργήσουμε με τους επί σκηνής συναδέλφούς μας, τους ηθοποιούς, τη μαγεία της θεατρικής ψευδαίσθησης. Μοναδική ενίσχυση στους χαμηλούς μισθούς μας (κυμαίνονται από 600 έως 1100 ευρώ) αποτελεί το δικό σας χειροκρότημα στο τέλος κάθε παράστασης.

Είναι χαρά μας να υποδεχόμαστε κάθε βράδυ το θεατρικό κοινό, κι ας εργαζόμαστε κατά τις ώρες που εσείς ξεκουράζεστε, διασκεδάζετε και ψυχαγωγείστε: νύχτες, αργίες και σαββατοκύριακα. Πολλές φορές χρειάζεται να παρουσιαστούμε στη δουλειά μας ακόμη και άρρωστοι, γιατί η θέση μας στην παράσταση είναι αναντικατάστατη.



Αναγνωρίζουμε την οικονομική κρίση που βιώνει ολόκληρη η χώρα και συμπάσχουμε με όλες τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί άδικα και ανεπανόρθωτα από τα κυβερνητικά μέτρα.

Αγωνιζόμαστε και αγωνιούμε μαζί με όλη την Ελληνική κοινωνία για να υπάρξει προοπτική και όραμα για τον τόπο. Αγωνιζόμαστε για να διατηρηθεί το κύρος και η αξιοπιστία του Οργανισμού.



Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για να υπάρχει ίση μεταχείριση των εργαζομένων, διαφάνεια στις οικονομικές και διοικητικές αποφάσεις, αξιόπιστος προγραμματισμός εργασιών, σεβασμό και όχι ταπεινωτικές συμπεριφορές στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επισφαλή σχέση εργασίας.





Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου





(ima_1_.jpg 328,7 KB)

(ima_2_.jpg 455,8 KB)

(ima_3_.jpg 357,9 KB)






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net