Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ενέργειες :: ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

19/04/2016 05:58
Ορατό σε: Επισκέπτες

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων με σύμβαση ορισμένου χρόνου. (Δ.Σ.)
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΟΧΛΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕΤ’ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ





Της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αγίου Κωνσταντίνου, αρ. 22 και εκπροσωπείται νόμιμα.





ΠΡΟΣ





Τον οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία: «Εθνικό Θέατρο» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αγίου Κωνσταντίνου, αρ. 22 και εκπροσωπείται νόμιμα.



--------------



Όπως έχουμε πληροφορηθεί, το αρμόδιο για την έκδοση των εκκαθαριστικών μισθοδοσίας τμήμα του Ε.Θ., έχει ήδη προχωρήσει – κατόπιν γνωμοδότησης της νομικής σας υπηρεσίας – στην μονομερή μείωση - δήθεν κατ’ εφαρμογή του ν. 4354/2015 - του μικτού μηνιαίου μισθού των συναδέλφων μας συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, των οποίων οι συμβάσεις τους ανανεώθηκαν την 01/01/2016.

Η κατηγορία των εργαζομένων αυτών, οι οποίοι υπηρετούν με ζήλο και επαγγελματισμό τα ιδανικά και τις αξίες του Εθνικού Θεάτρου, παρέχουν τις υπηρεσίες τους για πέντε, έξι και δέκα συναπτά έτη δυνάμει διαρκώς ανανεούμενων συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου. Στα πλαίσια της καταχρηστικής αυτής συμπεριφοράς του Ε.Θ., σήμερα επιδιώκετε να μειώσετε μονομερώς το μικτό μηνιαίο μισθό των ανθρώπων αυτών, των οποίων η σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου έληξε την 31/12/2015 και ανανεώθηκε την 01/01/2016 για πέντε ακόμη μήνες, ήτοι έως την 31/5/2016.

Θεωρείτε δολίως ότι η ανανέωση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου συνιστά δήθεν σύναψη νέας συμβάσεως εργασίας και αδιαφορείτε για την επί μακρόν παρεχόμενη εργασία των εργαζόμενων αυτών που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει και τη δεκαετία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, προβαίνετε σε μία παντελώς αβάσιμη νομική ερμηνεία του ν. 4354/2015, με μοναδικό σκοπό να καταβάλετε αδικαιολογήτως χαμηλότερες αμοιβές σε εργαζόμενους που είχαν την ατυχία να ανανεώσουν τις συμβάσεις εργασίας τους την 1/1/2016. Λαμβάνετε ως αποκλειστικό στοιχείο για την επιβολή της μονομερούς μείωσης του μικτού μηνιαίου μισθού των εργαζόμενων αυτών, το χρόνο της ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας τους, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την 01/01/2016, παραβιάζοντας την αρχή της ισότητας στην αμοιβή για παροχή ίσης εργασίας καθώς δημιουργείτε το φαινόμενο της μισθοδοσίας δύο όμοιων κατηγοριών εργαζομένων με άνισο τρόπο, χωρίς κανέναν απολύτως δικαιολογητικό λόγο. Το παράδειγμα δε καθίσταται γλαφυρό όταν αντιληφθείτε ότι σήμερα οι εργαζόμενοι – συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου του Ε.Θ., των οποίων οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου συνήφθησαν την 01/10/2015 και λήγουν την 31/05/2016, αμείβονται με περισσότερα χρήματα από εκείνους των οποίων ανανεώθηκαν την 01/01/2016 παρόλο που ασκούν τα αυτά καθήκοντα και έχουν την ίδια ειδικότητα.

Επειδή επιπλέον, δια της επιχειρούμενης πρακτικής σας, παραβιάζετε κατάφωρα τη διάταξη του άρθρου 27 του ν. 4354/2015 το οποίο αναφέρει αυτολεξεί: «1. Σε περίπτωση που από τις ρυθμίσεις των διατάξεων του νόμου αυτού προκύπτουν βασικός μισθός ή τακτικές αποδοχές χαμηλότερες από αυτές που δικαιούνταν οι υπάλληλος στις 31.12.2015, η διαφορά διατηρείται ως προσωπική.», καθώς ο μικτός μηνιαίος μισθός των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που επί σειρά ετών προσφέρουν στο Ε.Θ. τις υπηρεσίες τους, μειώνεται στο εισαγωγικό κλιμάκιο, αδιαφορώντας η διοίκησή σας για την διατήρηση τουλάχιστον του μικτού μηνιαίου μισθού των εργαζόμενων αυτών, στα επίπεδα της 31/12/2015.

Επειδή οι εργαζόμενοι δυνάμει διαρκώς ανανεούμενων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου έχουν υπηρετήσει το Ε.Θ. για έως και δέκα έτη έως την 31/12/2015 αλλά εσείς σκοπίμως παραλείπετε να αναγνωρίσετε την προϋπηρεσία τους και τους κατατάσσετε στο εισαγωγικό κλιμάκιο, ήτοι θα τους καταβάλετε χαμηλότερες αποδοχές από αυτές που ελάμβαναν έως την 31/12/2015, ως αν ήταν νεοπροσλαμβανόμενοι στο θέατρο.

Επειδή η δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων παρόλο που ασκούν τα αυτά καθήκοντα και έχουν την αυτή ειδικότητα συνιστά παράνομη διάκριση.

Επειδή οφείλετε να καταβάλετε στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, τουλάχιστον τις μικτές μηνιαίες αποδοχές τους, στο επίπεδο που αυτές ανέρχονταν την 31/12/2015.

Επειδή η ανανέωση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου την 01/01/2016 δεν συνιστά σύναψη νέας σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου αλλά ανανέωση παλαιότερης.

Επειδή σε κάθε περίπτωση, η μονομερώς επιβαλλόμενη περικοπή του μικτού μηνιαίου μισθού των εργαζόμενων στο Ε.Θ. δυνάμει συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή, οποία ουδόλως προβλέπεται από την κείμενη εργατική ή άλλη νομοθεσία.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας



Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ως άνω όλως παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά σας.

Σας καλούμε όπως:

Μας ενημερώσετε εγγράφως για τη νομική βάση στην οποία στηρίχθηκε η νομική σας υπηρεσία και κατ’ επέκταση το τμήμα μισθοδοσίας των εργαζόμενων στο Ε.Θ., προκειμένου να μειώσετε μονομερώς τις μικτές μηνιαίες αποδοχές των εργαζόμενων του θεάτρου που εργάζονται σε εσάς δυνάμει διαρκώς ανανεούμενων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.

Ανακαλέσετε άμεσα τις σκοπούμενες μονομερώς επιβαλλόμενες μειώσεις των μηνιαίων μισθών των εργαζόμενων αυτής της κατηγορίας και

Σας καλούμε όπως παύσετε στο μέλλον την παραβίαση οιασδήποτε διάταξης της εργατικής ή άλλης νομοθεσίας, που αναφέρεται όχι μόνο στην απαγόρευση της μονομερούς βλαπτικής μεταβολής των ουσιωδών όρων των συμβάσεων εργασίας αλλά και στην αρχή της ίσης αμοιβής εργαζομένων που παρέχουν εργασία ίσης αξίας, άλλως σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμεθα για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων καθώς και κάθε άλλης αρμόδιας αρχής (ΣΕΠΕ, Υπουργείο Εργασίας κλπ).

Αθήνα, 15 Απριλίου 2016



ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας





ΣΠΕΤΣΙΕΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΛΟΥΒΕΡΑΚΗ ΕΥΔΟΚΙΑ








Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net