Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις :: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΗ 2015 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

27/04/2015 10:23
Ορατό σε: Επισκέπτες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΗ 2015 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ (kehaa)
ανακοίνωση από ΠΟΘΑ



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΗ 2015 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ







Η Εργατική Πρωτομαγιά συμπυκνώνει το νόημα των αγώνων της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο και με τον εορτασμό της εμπλουτίζονται τα σύγχρονα αιτήματα και δίνουν νόημα στους σημερινούς αγώνες για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών.

Η Πρωτομαγιά στο Σικάγο με αίτημα την καθιέρωση της οχτάωρης εργασίας σηματοδοτεί τον διαχρονικό αγώνα της εργατικής τάξης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Στη χώρα μας την Πρωτομαγιά του 1944 εκτελέστηκαν 200 Έλληνες πατριώτες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Την ημέρα αυτή τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά σε όλο τον κόσμο για το οχτάωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Η 1η Μάη μας καλεί να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή της πιο βάρβαρης πολιτικής, της πολιτικής των μνημονίων, εμείς οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα είδαμε να γυρίζει το εργασιακό ρολόι 100 χρόνια πίσω.

Στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο, τα εργατικά δικαιώματα δέχονται ολομέτωπη ταξική επίθεση από τους πολιτικούς εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου απεργούν σε όλο τον πλανήτη την 1η Μάη τιμώντας και την ιστορική επέτειο των νεκρών του Σικάγο, αγωνιζόμενοι σήμερα για τη δική τους ζωή και αξιοπρέπεια, αλλά και για το μέλλον των παιδιών τους.

Η Εργατική Πρωτομαγιά, οι αξίες, το νόημα και ο συμβολισμός της ως ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της Εργατικής Τάξης παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες.



ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ



ΑΘΗΝΑ: Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00 π.μ.

Στην έξοδο του Μετρό στην Πλατεία Κοραή



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.




27/04/2015 10:26
Ορατό σε: Επισκέπτες

απ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΗ 2015 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ (kehaa)
ανακοίνωση απο ΕΚΑ

Αρ. Πρωτ.: 3917 Αθήνα, 27/04/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η φετινή πρωτομαγιά 2015 βρίσκει τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες του Κόσμου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμέτωπους με τις πολιτικές της λιτότητας, της συρρίκνωσης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.
Οι Εργαζόμενοι της Ελλάδας ιδιαίτερα έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια μια βίαιη αναπροσαρμογή των εισοδημάτων τους μέσω της δραστικής μείωσης μισθών, ημερομισθίων και τη μεγάλη αύξηση της φορολογίας. Έχουν δυσκολία πρόσβασης σε μια σειρά κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών λόγω της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους.
Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ξανακερδίσουμε ό,τι χάσαμε. Για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση. Για ένα κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Στο πλευρό μας συντάσσονται και πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΕΕ, που έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των ελληνικών συνδικάτων, απέναντι στην επίθεση που δεχθήκαμε στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα μας.
Η συμπαράσταση των Ευρωπαίων συμπολιτών μας, μας δίνει τη δύναμη και το έναυσμα να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων την Παρασκευή 1η Μάη, στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Παρασκευή 1η ΜΑΗ
11.00 π.μ στην Πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ


Το Δ.Σ.






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net