Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ενέργειες :: Επιστολή στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή 2/4/2015

02/04/2015 13:33
Ορατό σε: Επισκέπτες

Επιστολή στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή 2/4/2015 (Δ.Σ.)
Προς: Τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Σ. Χατζάκη.

Κοιν: Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου.Κύριε Διευθυντά, ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά γιατί εκπλαγήκαμε.

Πρόθεση μας είναι να ξεκινήσουμε με προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη 22/4/2015, αν δεν υπάρξει σαφής δέσμευση με χρονοδιάγραμμα, για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων. Να σημειωθεί ότι μετά από κοινή απόφαση εργαζομένων και διοίκησης, αναστείλαμε παρόμοια κινητοποίηση στις 10/12/2014 με δεσμεύσεις που ανέλαβε η διεύθυνση και δεν τις τήρησε.

Την στάση εργασίας την αποφασίσαμε στις γενικές συνελεύσεις μας, για να εφαρμοστούν, αυτά που έχουν συμφωνηθεί και έχουν καταγράφει στα πρακτικά των συναντήσεων. Την ανάρτηση των συμβάσεων έργου στη «Διαύγεια» (υποχρέωση όχι μόνο νομική αλλά και ηθική), τον περιορισμό της σπάταλης, και των αργομισθιών, την απαξίωση ανθρώπινων και υλικών πόρων, τα ζητήματα προγραμματισμού των εργασιών, την άνιση και διακριτική μεταχείριση, την ενημέρωση γύρω από τα οικονομικά του οργανισμού, την τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας και των τριών αποφάσεων της επιθεωρήσεις εργασίας καθώς και τη συμφιλιωτική του Υπουργείου Εργασίας.Η νυν διεύθυνση του Ε.Θ., δεν έχει συμβάλλει στο ελάχιστο προκειμένου να απαλύνει κάπως τις πληγές των εργαζομένων από την λαίλαπα της διπλής περικοπής των μισθών. Όλα τα «προνόμια» που επικαλείτε, είναι νόμιμες παροχές προς τους εργαζόμενους των 750 ευρώ, παρελθόντων διευθύνσεων, που θέσπισαν στα πλαίσια κάποιας αρωγής προς τους εργαζόμενους μετά και την κατάργηση των επιδομάτων.

Εθελοτυφλεί δε στην υποχρέωση της, να παρέχει ισότιμα τις παροχές αυτές σε όλους τους εργαζόμενους του Ε.Θ. Ας μην τις κάνει λοιπόν να «φαίνονται» σαν να είναι δικές της παροχές.

Αντίθετα, η παρούσα διεύθυνση όχι μόνο δεν είναι αρωγός, αλλά δυσκολεύει με την στάση της την διαδικασία επίλυσης ζητημάτων, που αφορούν την καθ’ όλα νόμιμη διεκδίκηση των αυτονόητων επιδομάτων ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας και του επιδόματος θέσης ευθύνης μέσω συλλογικής σύμβασης.

Στη συνέχεια οσον αφορα τους βραχυπρόθεσμους άτοκους δανεισμούς δεν τους ανακάλυψε το Ε.Θ. Συμβαίνουν και αλλού, ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα και βασίζονται σε μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης των δύο πλευρών. Η χρηματική διευκόλυνση δε, πραγματοποιείται πάντα κατόπιν απόφασης της διοίκησης και συνοδεύεται από τα νόμιμα παραστατικά. Το να δημοσιοποιεί την ανάγκη ενός εργαζόμενου και συγκεκριμένα του πρόεδρου των εργαζομένων που όφειλε το ιλιγγιώδες πόσο των 580 ευρώ, και να προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις για τον επικεφαλής του Σωματειου, αφενός είναι «χυδαίο», αφετέρου είναι προφανέστατη συνδικαλιστική δίωξη.

Όσον αφορά την συνδικαλιστική άδεια του Προέδρου του σωματείου, να σας ενημερώσουμε, ότι σύμφωνα με τη ΣΣΕ μπορεί να κάνει χρήση τριών ημερών αδείας ανά μήνα. Για όλο το 2014 έχει κάνει χρήση 5 ημερών, ενώ για το 2015 δεν έχει ακόμα κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος.

Συνεχίζοντας να επισημάνουμε ότι το Ε.Θ. παρελήφθει από τις προηγούμενες διευθύνσεις ως ένας υγιέστατος οικονομικά οργανισμός. Αν τυχαίνει να είναι ακόμα θα το δείξουν οι αριθμοί στον ετήσιο ισολογισμό. Εμείς απλά θέλουμε και ευχόμαστε να παραμείνει υγιέστατος. Σε αυτό βοηθά η καλή διαχείριση του υλικού και ανθρώπινου κεφαλαίου και η διαφάνεια. Δυστυχώς όμως, όπως επισημάναμε και στο παρελθόν, η διαχείριση αυτή είναι προβληματική και διαφάνεια είναι επιλεκτική.

Τέλος ενημερώνουμε ότι αναπληρ. Υπουργός Πολιτισμού κ. Ξυδάκης δεν έχει ακόμα δεχτεί το σωματείο μας αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει διαβάσει τις επιστολές που του έχουμε απευθυνει . Επιστολή είχε απευθυνθεί και στον τέως αναπληρωτή υπουργό κ. Τασούλα με την ίδια θεματολογία.

Αποδεχόμαστε λοιπόν την πρόκληση της διεύθυνσης, εμείς οι «προνομιούχοι» του Ε.Θ., και δεχόμαστε να είμαστε εκτεθειμένοι στην κρίση της κοινωνίας.το Διοικητικό Συμβούλιο


03/04/2015 07:43
Ορατό σε: Επισκέπτες

απ: Επιστολή στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή 2/4/2015 (Δ.Σ.)

(stasis pronomia.doc 40,4 KB)


Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net