Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ενέργειες :: Επιστολή προς: αν. Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη

25/02/2015 08:54
Ορατό σε: Επισκέπτες

Επιστολή προς: αν. Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη (Δ.Σ.)
Προς : Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη



Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε, αρχικά, να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας και να σας ευχηθούμε ολόψυχα καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο σας.

Θα θέλαμε, επίσης –θεωρώντας ότι είναι θεσμικό μας καθήκον- να σας καταστήσουμε κοινωνό μιας σειράς ζητημάτων τα οποία κατά τη γνώμη μας είναι ζωτικής σημασίας για την αποδοτική και εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Θεάτρου:

1) Η σοβαρή απόκλιση που αναμένεται να παρουσιάσει ο προϋπολογισμός κατά την εκτέλεσή του για το 2014, ώθησε την διοίκηση στο να προβεί στην αναμόρφωσή του, στοιχείο που μας αναγκάζει να ανησυχούμε έντονα για τη γενική κατάσταση των οικονομικών του Ε.Θ. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό και με το ότι είναι πλείστες οι φορές που εργαζόμενοι-μέλη μας αλλά κι εμείς οι ίδιοι ως ΔΣ του Σωματείου έχουμε εκφράσει ανησυχίες και διαπιστώσεις για τον τρόπο που διαχειρίζεται η διοίκηση τα οικονομικά του φορέα μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως ο τρόπος χειρισμού των οικονομικών να μην είναι ο αρμόζων στην ιστορία και την πορεία του Ε.Θ. Οδηγούμαστε σε αυτό το συμπέρασμα με βάση την παρακάτω σειρά γεγονότων:

α)Στο πλαίσιο του καλόπιστου διαλόγου μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης αιτηθήκαμε κιόλας από τον Ιούνιο του έτους 2014 με βάσει το ΠΔ 240/06 (αρ.2,3,4,5,6) να ενημερωθούμε για τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού και πιο συγκεκριμένα αιτηθήκαμε ως αρμόδιος θεσμικός φορέας την ενημέρωσή μας για την πορεία εκτέλεσης του εγκριθέντος προϋπολογισμού για το τρέχον έτος 2014.

Σύμφωνα με τον υπό αναδιαμόρφωση προϋπολογισμό του 2014 -όπως αυτός αναρτήθηκε στην “ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ”- προκειμένου να είναι ισοσκελισμένος θα απαιτηθεί η άντληση πλέον των 1.500.000,00 ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού!

Η διοίκηση του Ε.Θ. αρνήθηκε να απαντήσει στις αλλεπάλληλες επιστολές που απευθύναμε στην ίδια αλλά και στο Διοικητικό Συμβούλιο και αδιαφόρησε πλήρως για το νόμιμο και εύλογο αίτημά της ενημέρωσής μας για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Όπως αντιλαμβάνεσθε, η ανησυχία μας έχει ενταθεί κι αυτό αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για την αποστολή της παρούσας επιστολής.

Ζητούμε ενημέρωση και όχι συνδιοίκηση! Το γεγονός ότι η διοίκηση προβλέπει να αντλήσει 1.500.000 ευρώ από τα ταμειακά αποθέματα του Ε.Θ. μας οδηγεί στο εύλογο συμπέρασμα ότι ο προϋπολογισμός του 2014 έχει μεγάλο έλλειμμα.

β)Έχουμε γνωστοποιήσει με επιστολές μας την αίσθηση που έχουμε ως εργαζόμενοι, για σπατάλες και αδιαφάνεια. Τα τμήματα του Ε.Θ. είναι στελεχωμένα με ικανούς και πεπειραμένους υπαλλήλους, που επί εικοσαετία και πλέον (μετά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου) ασκούν τα καθήκοντα τους με επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Όμως παρουσιάζεται το φαινόμενο της πληθώρας συμβούλων για το ίδιο αντικείμενο που ανήκει στις αρμοδιότητες Υπηρεσιών του Ε.Θ.

γ) Κρίνουμε ως ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα τη μη εφαρμογή απ’ την πλευρά της διοίκησης του Ν.3861/2010 (περί υποχρεωτικής ανάρτησης νόμων και πράξεων της διοίκησης στο διαδίκτυο- πρόγραμμα “Διαύγεια”). Είμαστε της γνώμης, ότι ακόμη κι αν δεν το προέβλεπε ο νόμος, ένας Δημόσιος Οργανισμός ο οποίος διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα θα πρέπει να έχει ως πρώτιστο καθήκον του τη διαφάνεια. Και αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει και στο Ε.Θ.

δ) Άλλο σημαντικό θέμα είναι η σύναψη «διπλών συμβάσεων», που κατά την άποψη μας υποκρύπτουν ευνοϊκή μεταχείριση και καταστρατήγηση των μισθολογικών περιορισμών του ενιαίου βαθμολογίου-μισθολογίου. Επιπροσθέτως, έχουν παρατηρηθεί συμβάσεις «αργομισθίας» και παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας θεωρούμε ότι γίνεται ελλιπής οικονομικός έλεγχος από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Κλείνοντας την θεματική ενότητα αυτή, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ως εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου αντιλαμβανόμαστε πλήρως πόσο σημαντική είναι για τη λειτουργία του η καλή συνεργασία μας με τη διοίκηση. Ωστόσο, η διαφύλαξη της οικονομικής ευρωστίας του Οργανισμού αλλά και η διαφάνεια είναι απαραίτητα στοιχεία ώστε να εξακολουθήσει να επιτελεί το υψηλό παιδευτικό και καλλιτεχνικό έργο που ορίζουν το Υπουργείο Πολιτισμού και η παράδοση του Εθνικού Θεάτρου.



2) Ανακύπτουν συνεχώς ζητήματα μη ορθής εφαρμογής όρων της εν ισχύ Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αφορούν στον προγραμματισμό και τα οποία έχει ΔΙΣ διαπιστώσει και το αρμόδιο τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ανατολικού Τομέα Αθήνας με υποδείξεις του προς την Διοίκηση του Οργανισμού, η οποία, δυστυχώς, κωφεύει.



Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

εξαιτίας της σοβαρότητας των ζητημάτων που τίθενται υπόψη Σας και ελπίζοντας σε θετική ανταπόκριση εκ μέρους Σας, ζητούμε συνάντηση μαζί Σας.





Για το Δ.Σ. του ΣΕΕΘ



Ο Πρόεδρος H Γεν. Γραμματέας





Σπετσιέρης Γεράσιμος Χλουβεράκη Ευδοκία






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net