Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Δικαίωση για δεύτερη φορά από την Επιθεώρηση Εργασίας για την παραβίαση των όρων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

17/02/2015 12:56
Ορατό σε: Επισκέπτες

Δικαίωση για δεύτερη φορά από την Επιθεώρηση Εργασίας για την παραβίαση των όρων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. (Δ.Σ.)
Αθήνα 17/2/2015

Αρ. πρωτ. 160 / 2Β33 / 2015Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ ΗΔικαίωση για δεύτερη φορά από την Επιθεώρηση Εργασίας για την παραβίαση των όρων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.Μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις στην διοίκηση του Οργανισμού για την τήρηση των ωρών της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που αφορά : Στην καταστρατήγηση της αργίας της Δευτέρας, των ωραρίων, τον έγκαιρο και σε βάθος χρόνου προγραμματισμό των εργασιών, την έγκαιρη ενημέρωση των εργαζομένων. Το Σωματείο μας προσέφυγε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 6 Μηνών στην Επιθεώρηση Εργασίας και δικαιώθηκε ξανά. Δικαιώθηκε επίσης και για τα φαινόμενα διακριτικής (άνισης) μεταχείρισης των εργαζομένων με συμβάσεις εκ περιτροπής.Η απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας είναι, αφενός, επανάληψη της σύστασης, ώστε να εφαρμόζεται η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αφετέρου διαβιβάζει τον φάκελο στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για διερεύνηση την ύπαρξης ή μη ποινικών ευθυνών κατά το άρθρο 21 του Ν.1876/1990.Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της διαφαινομένης απροθυμίας να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις της διοίκησης για πληροφόρηση μας σχετικά με την οικονομική κατάσταση του οργανισμού, θα εντείνουμε το επόμενο διάστημα τις συνδικαλιστικές πιέσεις.

Εκτός των προαποφασισμένων (από της Γενικές συνελεύσεις μας) δράσεων υπάρχει πρόθεση να ζητήσουμε την Μεσολάβηση για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ενημέρωσης, διαβούλευσης, και διαφάνειας. Την διαδικασία αυτή θα ακολουθήσει το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου αφ ενός για την ενημέρωση σχετικά με την πιθανή εξέλιξη των δραστηριοτήτων και των οικονομικών του Οργανισμού αφετέρου για να εξαντλήσουμε τα θεσμικά μέσα για την υπεράσπιση τόσο της οικονομικής όσο και της θεσμικής αξιοπιστίας του Οργανισμού.Σας επισυνάπτουμε την επιστολή που αποστείλαμε στη Διοίκηση.Για το Δ.Σ. του ΣΕΕΘΟ Πρόεδρος

Σπετσιέρης Γεράσιμος

H Γεν. Γραμματέας

Χλουβεράκη Ευδοκία

(17_2_2015 nea apofasi EE.doc 47,6 KB)


20/02/2015 14:08
Ορατό σε: Επισκέπτες

απ: Δικαίωση για δεύτερη φορά από την Επιθεώρηση Εργασίας για την παραβίαση των όρων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. (Δ.Σ.)

(epiueorisi014.pdf 558,5 KB)

(epiueorisi044.pdf 408,3 KB)


Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net