Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ενέργειες :: Εκπαιδευτική διαδικασία για τα θέματα Υγείας και Aσφάλειας.

20/12/2014 16:26
Ορατό σε: Επισκέπτες

Εκπαιδευτική διαδικασία για τα θέματα Υγείας και Aσφάλειας. (Δ.Σ.)
Αρ. Πρωτ: 157 / 12 Β 30 /2014

Αθήνα 19/12/14Θέμα: Εκπαιδευτική διαδικασία για τα θέματα Υγείας και Aσφάλειας.Προς : Πρόεδρο του ΔΣ κο. Γ. Στεφανάκη και τα μέλη του ΔΣ

Καλλιτεχνικό Διευθυντή κο Σ. Χατζάκη

Θα σας παρακαλούσαμε να επανεξετάσουμε το σχεδιασμό για τα θέματα Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων με περισσότερη ευθύνη. Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να υλοποιηθεί πρέπει να βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό.Καλό θα ήταν να θεσμοθετηθούν κανόνες υγείας και ασφάλειας με στόχο τον περιορισμό των κινδύνων στους χώρους εργασίας και των εργατικών ατυχημάτων. Οι κανόνες αυτοί, σε συνδυασμό με χρήσιμες γνώσεις, αλλά και τη συμβολή των ίδιων των εργαζομένων να κοινοποιηθούν και να αφομοιωθούν με επαναλαμβανόμενη εκπαιδευτική διαδικασία. Δηλαδή το πρόγραμμα να επανασχεδιάζεται και από τους ιδίους τους συμμετέχοντες . Η εκπαιδευτική διαδικασία να είναι υποχρεωτική, αλλά να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος μέσα από διαδικασία διαβούλευσης σε σχέση με τις ιδιαίτερες ανάγκες των τμημάτων και των παραγωγών.Υπενθυμίζουμε ότι μετά από ένα εργατικό ατύχημα που άφησε πίσω του μόνιμη αναπηρία σε συνάδελφο, ξεκινήσαμε την αναζήτηση τρόπων για τον περιορισμό των εργατικών ατυχημάτων. Ως Σωματείο προτείναμε αρχικά 12ωρη εκπαιδευτική διαδικασία υποχρεωτικής παρακολούθησης, επαναλαμβανόμενη, και επικαιροποιημένη σε ετήσια βάση.

Μετά από διαβούλευση συμφωνήθηκε να ξεκινήσει πιλοτικά 8ωρη εκπαιδευτική διαδικασία χωρισμένη σε δυο ημέρες (δυο 4ωρα). Πιο συγκεκριμένα προτείναμε την εξής θεματολογία:

1 ώρα Γενικές Αρχές Νομοθεσίας Υγιεινής και Ασφάλειας.

1 ώρα Γενικές Αρχές νομοθεσίας που αφορά τα δημόσια θεάματα.

2 ώρες Πρώτες Βοήθειες.

1 ώρα Πυροπροστασία.

1 ώρα Εκκένωση χώρων εργασίας, Δημιουργία σχεδίου διαφυγής και σαφής ορισμός ενεργειών των εμπλεκόμενων για την ταχύτερη εκκένωση του χώρου.

1 ώρα Ασφαλής λειτουργία Μηχανών – Πρόσδεση βαρέων αντικειμένων, Σκαλωσιές, Εντοπισμός κινδύνου (για τεχνικούς).

1 ώρα Ατομικά μέσα προστασίας, Σήμανση (για τεχνικούς).Το αρχικό πρόγραμμα παρακολούθησαν συνολικά περίπου 60 εργαζόμενοι, σας επισυνάπτουμε το εγχειρίδιο και σημειώνουμε ότι είχε μηδενικό κόστος.Τι σας οδήγησε να αλλάξετε ριζικά τον αρχικό σχεδιασμό;Σύμφωνα με την δέσμευση σας στην επιστολή 1916/100-434 25/9/2014 η εκπαιδευτική διαδικασία για θέματα υγείας και ασφάλειας, θα πρέπει να είχε ολοκληρωθεί έως τέλος του έτους. Δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε.Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε πώς σκέπτεστε να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός που αφορά το έτος 2015 δηλαδή χρονοδιάγραμμα, ημέρες, εργαζόμενοι, εκπαιδευτική υλη κλπ.

Καθώς επίσης να μας ενημερώσετε για τον σκοπό (πχ. εάν πρόκειται για πρώτες βοήθειες ή για εκκένωση χώρων κοινού κ.α) και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα της νέας εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Είμαστε στη διάθεση σας.

Για το Δ.Σ. του ΣΕΕΘ ο υπεύθυνος σε θέματα Υγείας και ΑσφάλειαςΚεχαγιόγλου Κώστας

(theoria_seminaria_3.doc 200,7 KB)

(epistoli_igias_asfalias19_12_2014.doc 50,7 KB)


Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net