Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Δελτία Τύπου :: Δελτίο Τύπου της ΠΟΘΑ, του ΣΕΗ και του ΣΕΕΘ για τις ενέργειες του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

02/07/2014 04:57
Ορατό σε: Επισκέπτες

Δελτίο Τύπου της ΠΟΘΑ, του ΣΕΗ και του ΣΕΕΘ για τις ενέργειες του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου. (Δ.Σ.)


Αθήνα, 01-07-2014ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου καταδικάζουν τις ενέργειες που θίγουν, προσβάλλουν, απειλούν και στερούν το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης.

Ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, με ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ζητάει την απαγόρευση της δράσης του προγράμματος του Εθνικού Θεάτρου «ΦΟ(βος) ΡΑ(τσισμός) STOP», του οποίου ο σκοπός είναι να ενημερώσει τα παιδιά στα σχολεία για τους κινδύνους της ανόδου του φασισμού και του ρατσισμού.

Εμείς, οι άνθρωποι που υπηρετούμε το θέατρο, είμαστε ενάντια σε ότι περιορίζει, ελέγχει, λογοκρίνει, καταστέλλει και εκφοβίζει τη θεατρική τέχνη. Ειδικότερα δε, από ανθρώπους που έχουν χαραγμένο στο σώμα τους συνθήματα της πιο ντροπιαστικής για την ανθρωπότητα πλευράς της ιστορίας. Από ανθρώπους που με την βία προσπάθησαν να ακυρώσουν θεατρικές παραστάσεις. Η τέχνη του θεάτρου είναι όπλο που στοχεύει στην αφύπνιση των συνειδήσεων. Αυτό το όπλο δεν θα το παραδώσουμε ποτέ.

Το Εθνικό Θέατρο, η πρώτη θεατρική σκηνή της χώρας, δεν μπορεί να μένει αμέτοχη στην πραγματικότητα. Οφείλει να κρατήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη, να προωθήσει την ελευθερία του λόγου, της έκφρασης, τη δημοκρατία. Οφείλει να βρίσκεται απέναντι σε ότι προσπαθεί να τα περιορίσει. Οφείλει να σταθεί απέναντι στο φασισμό, το ρατσισμό και την μισαλλοδοξία.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Η.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Θ.


Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net