Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Γενική Συνέλευση Πέμπτη 26/6/2014 ώρα 12:30 Κεντρική Σκηνή

18/06/2014 20:35
Ορατό σε: Επισκέπτες

Γενική Συνέλευση Πέμπτη 26/6/2014 ώρα 12:30 Κεντρική Σκηνή (Δ.Σ.)


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σ υ ν ά δ ε λ φ ο ι ,Την Πέμπτη 26/6/2014 ώρα 12:30 στην Κεντρική Σκηνή Γενική ΣυνέλευσηΕίκοσι μήνες είναι ένα χρονικό διάστημα που μπορούμε να πούμε ότι είναι αρκετό για τη διαβούλευση.

Συνάδελφοι ήρθε η ώρα για να δικαιωθούμε! Ήρθε η ώρα της δράσης!

Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, μας διαβεβαίωναν (Υπουργός Πολιτισμού και Διοίκηση Θεάτρου) ότι το θέμα των επιδομάτων θα ρυθμιστεί με Προεδρικό Διάταγμα για το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο. Όταν βγήκε το Προεδρικό Διάταγμα με τους δικαιούχους στο ΥΠΠΟ-Τ, με έκπληξη μας ενημέρωσαν ότι αφορά μόνο τους εργαζόμενους του Υπουργείου (λες και έχει φροντιστές, μηχανικούς σκηνής, μακιγιέρ και περουκιέρηδες το Υπουργείο Πολιτισμού).

Μετά μας είπαν ότι πριν τις εκλογές του Μαΐου 2014 θα εκδοθεί νέο ΠΔ και σίγουρα θα είμαστε μέσα.

Μετά μας είπαν να φέρουμε μια γνωμάτευση για να βασιστούν κάπου για να μας το δώσουν.

Ζητήσαμε από τον Καθηγητή-Συνταγματολόγο, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, Δικηγόρο του Αρείου Πάγου, να γνωμοδοτήσει αν είναι εφικτό να ενσωματωθούν στο περιεχόμενο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του Εθνικού Θεάτρου τα επιδόματα Ανθυγιεινής Εργασίας και Θέσης Ευθύνης. Το Σωματείο επιδιώκει την καταβολή επιδόματος Ευθύνης και του επιδόματος Ανθυγιεινής και Επικίνδυνης Εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους, που το έπαιρναν πριν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Η απάντηση του κ. Κατρούγκαλου είναι ότι η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο προσωπικό των Εθνικού Θεάτρου πρέπει να γίνει με αναλογικό τρόπο, που είναι δυνατό να ρυθμιστεί και με επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ειδικότερα, μπορεί να συμφωνηθεί με ΣΣΕ η συμπλήρωση των ρυθμίσεων του ενιαίου μισθολογίου, ως προς το επικίνδυνο & ανθυγιεινό επίδομα, ιδίως με τον ορισμό των δικαιούχων αυτού. Επίσης, οι δικαιούχοι του επιδόματος θέσης ευθύνης -και ιδίως η αντιστοίχηση των θέσεων ευθύνης με αυτές του νόμου- μπορεί να γίνει με ΣΣΕ.

Το ίδιο πιστεύουμε και για την ειδική προστασία μητρότητας, που αποδίδεται (9 μήνες στις εργαζόμενες του στενού δημοσίου και 6 μήνες στις εργαζόμενες του ιδιωτικού τομέα). Το κενό νόμου που ισχυρίζεται ο Συνήγορος του Πολίτη (μετά από προσφυγή συναδέλφου), μπορεί να καλυφθεί με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Τώρα περιμένουμε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να κρίνει την γνωμάτευση …..

Περιμένουμε …

Περιμένουμε…

Περιμένουμε …

Πόσο αλήθεια πρέπει να περιμένουμε;

Θέλουμε λύση. Θέλουμε να τηρηθούν οι υποσχέσεις.

Θέλουμε να συμβάλλουμε σε ένα καλόπιστο διάλογο για την οικονομική πορεία του Οργανισμού (Π.Δ. 240/06) έχοντας τα απολογιστικά στοιχειά όπως μας υποσχέθηκε η Καλλιτεχνική Διεύθυνση τα οποία ακόμη δεν μας προσκόμισε, καθώς επίσης και τους προϋπολογισμούς των έργων “Ιππόλυτος”, “Βάτραχοι”, “Δημιουργημένα Συμφέροντα”, τον απολογισμό της παράγωγης “Μακρυγιάννης” σε σχέση με τον προϋπολογισμό του και την εξέλιξη της εκτέλεσης του εγκεκριμένου από το Δ.Σ. προϋπολογισμού του Εθνικού Θεάτρου έως σήμερα.

Το ΔΣ του Σωματείου ζητάει τη βοήθεια σας. Ζητάει από τα μέλη να κάνουν δική τους υπόθεση τη διεκδίκηση των επιδομάτων για την επέκταση της ειδικής προστασίας μητρότητας, για εκδημοκρατισμό, διαφάνεια, ισονομία και εξάλειψη των αδικιών.

Πρώτο βήμα καθορίζουμε, συντονίζουμε τις δράσεις:

Γενική Συνέλευση Πέμπτη 26/6/2014 ώρα 12:30 Κεντρική ΣκηνήΤο Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Θ.
18/06/2014 20:36
Ορατό σε: Επισκέπτες

απ: Γενική Συνέλευση Πέμπτη 26/6/2014 ώρα 12:30 Κεντρική Σκηνή (Δ.Σ.)

(gen_syn_6_2014.doc 40,4 KB)


Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net