Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις :: Πρωτοφανή παρέμβαση της Αστυνομίας σε εκδήλωση σωματείου για την τσικνοπέμπτη.

27/02/2011 13:23
Ορατό σε: Επισκέπτες

Πρωτοφανή παρέμβαση της Αστυνομίας σε εκδήλωση σωματείου για την τσικνοπέμπτη. (kehaa)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ



Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας καταγγέλλει την πρωτοφανή παρέμβαση της Αστυνομίας σε εκδήλωση για τα μέλη του με αφορμή την Τσικνοπέμπτη που γινόταν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Συγκεκριμένα, δύο ένστολοι με περιπολικό έφθασαν στο χώρο και ζήτησαν εξηγήσεις για το είδος της εκδήλωσης και το περιεχόμενο σατυρικών πλακάτ. Σε ερώτηση του προέδρου του Σωματείου για το από πού αντλούν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν σε εκδήλωση Σωματείου που διοργανώνεται σε κλειστό δημοτικό χώρο, επέμεναν να ζητούν εξηγήσεις επικαλούμενοι μάλιστα και καταγγελία πολίτη.

Τα μέλη της διοίκησης αρνήθηκαν το δικαίωμα παρέμβασης της Αστυνομίας και ζήτησαν την αποχώρηση των αστυνομικών από το χώρο της εκδήλωσης. Αντί να αποχωρήσουν, όπως όφειλαν, προκάλεσαν την τηλεφωνική παρέμβαση του διοικητή του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Ν. Ιωνίας, ο οποίος ζήτησε να γίνει εξακρίβωση στοιχείων των υπεύθυνων της εκδήλωσης! Τα μέλη της διοίκησης δήλωσαν τα ονόματά τους υπερασπιζόμενοι ταυτόχρονα τα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζόμενων να διοργανώνουν τις εκδηλώσεις τους σε χώρους όπου και εργάζονται και όπως αυτοί νομίζουν.

Επειδή όμως κάποιοι ονειρεύονται να νεκραναστήσουν τις πιο μαύρες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας υπαγορεύοντας ακόμη και με τι επιτρέπεται να γελάμε, έδωσαν συνέχεια στο περιστατικό στοχεύοντας κατ΄ ευθείαν στην τρομοκράτηση των συνδικαλιστών και των εργαζόμενων του Δήμου Ν. Ιωνίας καθώς και στην εμπέδωση από όλη την κοινωνία του «ποιος πραγματικά κυβερνάει αυτόν τον τόπο» .

Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κάλεσε, την επόμενη μέρα, τον πρόεδρο του Σωματείου στο κινητό του τηλέφωνο ζητώντας επιτακτικά την παρουσίασή του στο τμήμα, θυμίζοντας άλλες εποχές όπου καλούσαν τους συνδικαλιστές για «καφέ στην ασφάλεια». Ο πρόεδρος του Σωματείου του απάντησε πως και να μην ήταν εκτός Αθήνας, δεν αντιλαμβάνεται τη νομιμότητα του λόγου που του ζητιέται κάτι παρόμοιο και ας προχωρήσει στις κατά νόμο ενέργειες που ο ίδιος νομίζει. Στη συνέχεια, στάλθηκαν αστυνομικοί στο δημαρχείο οι οποίοι ζήτησαν από υπάλληλο στην υπηρεσία πρωτοκόλλου, τα στοιχεία του προέδρου για να υποβληθεί μήνυση!! Στην απάντηση του υπαλλήλου να υποβάλλουν έγγραφη αίτηση, απείλησαν με την προσαγωγή του υπαλλήλου(!!!) που αποφεύχθηκε μετά από παρέμβαση της δημοτικής αρχής. Τα στοιχεία ζητήθηκαν εγγράφως και το «μαγείρεμα» του σκηνικού δικαιολόγησης της μήνυσης στήνεται με καθόλου πρωτότυπη μέθοδο: απείθεια και εξύβριση αρχής με βάση μαρτυρίες αστυνομικών οργάνων !!!!, όπως ο ίδιος ο διοικητής ανέφερε στον δικηγόρο του Σωματείου που διαμαρτυρήθηκε για την απαράδεκτη παρέμβαση της αστυνομίας στην εκδήλωση των εργαζόμενων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και πολίτες της Νέας Ιωνίας, την δημοτική αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις, σωματεία, φορείς, πολιτικά κόμματα και κινήσεις να καταδικάσουν και να καταγγείλουν τις απαράδεκτες παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις του αστυνομικού τμήματος απέναντι στους εργαζομένους του δήμου, τον πρόεδρο και την διοίκηση του σωματείου.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net