Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Συλλαλητήριο Γ.Σ.Ε.Ε., ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ

06/05/2010 15:39
Ορατό σε: Επισκέπτες

Συλλαλητήριο Γ.Σ.Ε.Ε., ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ (kehaa)


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος εκφράζει την οδύνη της για τον τραγικό περιστατικό του χαμού των τριών συναδέλφων μας.



Χαιρετίζουμε την πρωτοφανή μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις και καλούμε εκ νέου σε συμμετοχή στο αποψινό συλλαλητήριο που καλεί η Γ.Σ.Ε.Ε., ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.



Σημείο συνάντησης της Ομοσπονδίας στη γωνία του Ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια».



Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.







ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.







Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΪΛΑΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΗΣ




06/05/2010 15:47
Ορατό σε: Επισκέπτες

απ: Συλλαλητήριο Γ.Σ.Ε.Ε., ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ (kehaa)


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΕΕ!

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!

Σήμερα, η εργατική τάξη και ο λαός μίλησε! Απέρριψε κατηγορηματικά την επαίσχυντη Συμφωνία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Η Συμφωνία αυτή βάφτηκε ανεξίτηλα με το αίμα τριών αθώων εργαζομένων της Marfin. Η συμφωνία δεν έχει καμία τύχη! Έχει ήδη ηττηθεί στη συνείδηση του λαού! Η τεράστια επιτυχία της απεργίας και οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, σε όλη την Ελλάδα, απηχούν και εκφράζουν τις διαθέσεις εκατομμυρίων για να μην ψηφιστεί η Συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΕΕ, για να καταργηθεί στην πράξη.

Η κυβέρνηση απομονώθηκε πλήρως κοινωνικά και πολιτικά. Ο μόνος δρόμος που της έμεινε ήταν η μαζική τρομοκρατία του νέου πραίτορα Χρυσοχοίδη, ο χημικός πόλεμος, οι τροχοφόρες αστυνομικές δυνάμεις. Ένας τεράστιος αντιπερισπασμός και μια τερατώδης προβοκάτσια των σκοτεινών μηχανισμών του κράτους κατά του μαζικού εργατικού κινήματος. Σήμερα, στην ιστορική πλατεία Συντάγματος της Αθήνας, τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι εργατικές λαϊκές ελευθερίες που κατοχυρώθηκαν με αίμα πνίγηκαν στην ασφυξία των χημικών που εξαπολύθηκαν κατά των εργαζομένων που διαδήλωναν μαχητικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, και μόνον σε αυτό, μπορεί να ενταχθεί και να ερμηνευθεί η δολοφονία των τριών εργαζομένων, που βρέθηκαν «φυλακισμένοι» από την απεργοσπαστική εργοδοσία, μέσα στη στην τράπεζα της Μαρφίν από την εργοδοτική απεργοσπασία!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Αυτό είναι σίγουρο. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δεν υποχώρησαν, δεν διαλύθηκαν μπροστά στις ορδές των βαρβάρων της ΕΛΑΣ. Ανασυντάχθηκαν και αντιμετώπισαν με σθένος στις οδομαχίες, τους «πράσινους» Πραίτορες και τα τροχοφόρα της Αστυνομίας. Αυτή η αυθεντική, μαζική αυτοάμυνα της νεολαίας και του λαού δείχνει ένα καινούριο, μαχητικό πνεύμα που ανατέλλει.

Ένα πνεύμα που έδειξε την τεράστια δυναμική του. Που ξεπέρασε τις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος και δημιούργησε νέες προϋποθέσεις και δυνατότητες για τον αγώνα των εργαζόμενων. Η κατακραυγή χιλιάδων εργαζόμενων ενάντια στην ηγεσία, ειδικά της ΓΣΕΕ, ακόμη και στην ίδια τη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, δείχνει τις διαθέσεις ρήξης με την πολιτική της και τη δυνατότητα για μια ενωτική υπέρβασή της από ένα ταξικό, ενωτικό εργατικό κίνημα. Το πρόβλημα το έχει τώρα η συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Η θα ακολουθήσει τις διαθέσεις των εργαζόμενων η θα ανατραπεί.

Η μαζική δράση του ταξικού εργατικού κινήματος δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με την τυφλή, αναποτελεσματική και πολιτικά αξιοποιήσιμη από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς του κράτους, βία των τυχοδιωκτικών ομάδων που δρουν στις πλάτες και σε βάρος του μαχητικού εργατικού κινήματος. Αυτές οι ομάδες πρέπει να απομονωθούν από όλες τις δυνάμεις που δρουν στο όνομα της μαζικής ταξικής πάλης και σύγκρουσης

Μια νέα σελίδα της ιστορίας άνοιξε. Και σφραγίστηκε με τη μεγαλύτερη πολιτική εργατική απεργία και διαδήλωση της μεταπολίτευσης. Η ανεξάρτητη πολιτική παρέμβαση των εργαζομένων, αυτός ο πολιτικός γίγαντας που κοιμόταν, αφυπνίστηκε. Ο δρόμος θα είναι μακρύς, αλλά το πρώτο, κρίσιμο βήμα έγινε. Η ελληνική εργατική τάξη και ο λαός της χώρας έστειλαν μήνυμα ελπίδας, αντίστασης και ανατροπής του νέου Μεσαίωνα, σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η συμφωνία δεν θα περάσει

Ο λαός θα την ακυρώσει στην πράξη

Όλοι μαζί για μια νέα ταξική αγωνιστική ενότητα!

Για ένα νικηφόρο εργατικό κίνημα αντίστασης για την ανατροπή του μεσαίωνα που φέρνει η συμφωνία ΠΑΣΟΚ ΔΝΤ ΕΕ αυτής της πολιτικής

ΌΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.


06/05/2010 19:14
Ορατό σε: Επισκέπτες

απ: Συλλαλητήριο Γ.Σ.Ε.Ε., ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ (kehaa)
Εμείς, οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού που βρεθήκαμε σήμερα στο δρόμο σε μια πρωτοφανούς μαζικότητας παλλαϊκή διαδήλωση ενάντια στα «μέτρα» της κυβέρνησης, ακούσαμε με έκπληξη και αποτροπιασμό στα δελτία των 8 ένα σωρό ψευδείς ειδήσεις σε σχέση με τον τραγικό θάνατο που βρήκαν 3 εργαζόμενοι μέσα στο κτίριο της Marfin Bank στην οδό Σταδίου.
Ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησαν να μας πείσουν ότι οι διαδηλωτές δεν άφησαν τα οχήματα της πυροσβεστικής να φτάσουν έγκαιρα στο σημείο. Επειδή το μπλοκ των εργαζόμενων του Υπουργείου Πολιτισμού, ανάμεσα σε άλλα μπλοκ εργαζομένων, βρέθηκε στην οδό Σταδίου, ακριβώς πριν το σημείο της πυρκαγιάς, θα αναφέρουμε τα πραγματικά περιστατικά των οποίων ήμασταν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες.
Συγκεκριμένα, στις 2:10 μ.μ., ενώ από το κτίριο της τράπεζας Marfin έβγαιναν πυκνοί καπνοί για περίπου 15 λεπτά, και ενώ το μπλοκ μας διαδήλωνε στην οδό Σταδίου, είδαμε δύο πυροσβεστικά οχήματα να φτάνουν στην οδό Πεσματζόγλου και να σταματούν στην γωνία. Αμέσως, οι διαδηλωτές από όλα τα μπλοκ που βρίσκονταν από την Πεσματζόγλου ως τη Σταδίου 23 άνοιξαν τον δρόμο για να μπορέσουν τα πυροσβεστικά οχήματα να περάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όχι μόνο τα πυροσβεστικά οχήματα δεν «απειλήθηκαν» ή «παρεμποδίστηκαν» από τους διαδηλωτές, όπως ψευδώς αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, αλλά επιπλέον πολλοί από τους διαδηλωτές προσπαθούσαν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούσαν. Με έκπληξή μας είδαμε, αντί για τα πυροσβεστικά οχήματα, να εμφανίζονται ξαφνικά μηχανοκίνητες αστυνομικές δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίες επιχείρησαν να περάσουν μέσα στην πορεία από τον χώρο τον οποίο είχαμε ανοίξει για την Πυροσβεστική. Προσπάθησαν δηλαδή να εκμεταλλευτούν την τραγική κατάσταση για να επιτεθούν στην πορεία! Η επιχείρηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ ανακόπηκε από εμάς και άλλους διαδηλωτές, που μπήκαμε μπροστά, διαμαρτυρηθήκαμε και διώξαμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ προκειμένου να περάσει η Πυροσβεστική. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια, όπως επίσης και ότι όταν περάσαμε μπροστά από το κτίριο της Τράπεζας MARFIN διαπιστώσαμε ότι δύο διμοιρίες ήταν παραταγμένες έξω από το κτίριο και οι διαδηλωτές άρχισαν να τους φωνάζουν γιατί κάθονταν άπρακτοι και δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους της Marfin που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τα μπαλκόνια!
Προφανώς καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον ή τους ανεγκέφαλους που προέβησαν σε δολοφονική ενέργεια πετώντας μολότοφ μέσα σε χώρο εργασίας –προβοκάτορες ή όχι, δεν είχαν καμία σχέση ούτε με τους διαδηλωτές ούτε με τα αιτήματα και τις πρακτικές των απεργών. Όμως, σχετικά με την τραγική κατάληξη, υπάρχουν επιπλέον μια σειρά από ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση και η ιδιοκτησία της MARFIN, όπως:
· Γιατί οι εργαζόμενοι αυτοί δούλευαν σε ένα κτίριο με την πόρτα κλειδωμένη (την οποία προσπάθησαν, χωρίς αποτέλεσμα, να ανοίξουν οι διαδηλωτές για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους).
· Το κτίριο δεν διέθετε ούτε σύστημα πυρόσβεσης, ως όφειλε με βάση τους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας, ούτε διέξοδο κινδύνου; Εν έτει 2010 σε τι συνθήκες δουλεύουν οι εργαζόμενοι της Marfin bank και ποιος επιβλέπει την υγιεινή και την ασφάλειά τους;
· Γιατί η Πυροσβεστική άργησε να φτάσει στο σημείο, αφού εμείς οι διαδηλωτές κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να βοηθήσουμε την απρόσκοπτη πρόσβασή της;
· Ποιος ήταν ο ρόλος της αστυνομίας στο περιστατικό;

Η κυβέρνηση, που έχει τα χέρια της λερωμένα με αίμα, ας απαντήσει αυτά τα ερωτήματα, αντί να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το θάνατο τριών εργαζόμενων για να «νομιμοποιήσει» τα μέτρα που θα οδηγήσουν στην φτώχεια και τον αποκλεισμό εκατομμύρια εργαζόμενους αυτής της χώρας.

Εργαζόμενοι-ες ΥΠΠΟΤ

5/5/2010






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net