Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις :: Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο ΚΘΒΕ

15/04/2007 14:08
Ορατό σε: Επισκέπτες

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο ΚΘΒΕ (kehaa)

Από την “Μακεδονία”



Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν ομόφωνα χθες τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ). Η θετική εξέλιξη προέκυψε έπειτα από τη δέσμευση (γιατί άραγε τόσο καθυστερημένα;) του γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου, ότι θα δοθεί λύση στο αίτημά τους για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.











Σε συνάντηση μαζί τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι παρών στην πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΚΘΒΕ στις 23 Απριλίου και ότι θα ζητήσει την παρουσία εκπροσώπου του συλλόγου στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), ώστε να διεκδικήσει την υπογραφή της σύμβασης. Οι εργαζόμενοι ευελπιστούν ότι ίσως να μη χρειαστεί και η παρέμβαση του ΟΜΕΔ, αλλά όπως και να έχει δηλώνουν ικανοποιημένοι από την απόφαση. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε σε επικοινωνία μας ο γραμματέας του συλλόγου Χρήστος Σάββας, "αν δεν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις, δεν αναιρούμε την προειδοποίησή μας για 'μπλοκάρισμα' του Ευρωπαϊκού Βραβείου Θεάτρου", το οποίο φέτος διοργανώνει το ΚΘΒΕ.



Πλήθος εκδηλώσεων



Προς το παρόν οι παραστάσεις του ΚΘΒΕ μπαίνουν από σήμερα και τουλάχιστον και για την επόμενη εβδομάδα σε κανονικούς ρυθμούς και, εάν όλα κυλήσουν καλά, στις 26-29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η 11η απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου. Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή του Βραβείου, που συγκλήθηκε στο Τορίνο, απένειμε εξ ημισείας το βραβείο της 11ης διοργάνωσης στους Robert Lepage (Καναδάς) και Peter Zadek (Γερμανία), ενώ θα απονεμηθεί και το 9ο Βραβείο "Νέες Θεατρικές Πραγματικότητες" στην Biljana Srbljanovic (Σερβία) και στον Alvis Hermanis (Λετονία). Για τέσσερις ημέρες το καλλιτεχνικό έργο των βραβευμένων θα αποτελέσει αντικείμενο συναντήσεων, συμποσίων, παραστάσεων και παρουσιάσεων.



Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 26 Απριλίου στο Βασιλικό Θέατρο (4.30 μ.μ.). Θα ακολουθήσει συμπόσιο με τίτλο "Βραβεία: Ποιος τα χρειάζεται;" της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και παράσταση του έργου "Long Life" του Alvis Hermanis από το New Riga Theatre.



Στις 27 του μήνα θα πραγματοποιηθεί συμπόσιο με τον Alvis Hermanis και ανοιχτή πρόβα από τη νέα παραγωγή του "The Sound of Silence", συμπόσιο με την Biljana Srbljanovic, ανάγνωση αποσπασμάτων από τα έργα της και παράσταση του έργου της "Locusts" (Ακρίδες) από το Yugoslav Drama Theatre. Στις 28 Απριλίου οργανώνεται συμπόσιο με θέμα "Robert Lepage: Ο οραματιστής από το Κεμπέκ", θα παρουσιαστούν σύντομα αποσπάσματα από μελλοντικές δουλειές του και παράσταση του έργου "Vater" (Πατέρες) του Hermanis από το Schauspielhaus Zurich, ενώ η τελευταία μέρα 29 Απριλίου περιλαμβάνει το συμπόσιο "Peter Zadek: Ο σκηνοθέτης και η φαντασία των ηθοποιών" και την τελετή λήξης που θα συνοδευτεί από την παράσταση "Peer Gynt" του Ίψεν από το Berliner Ensemble.



ΕΛΣΑ ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΥ








Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net