Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις :: Σε τραγικό αδιέξοδο οδηγούνται χιλιάδες συμβασιούχοι

10/11/2006 14:48
Ορατό σε: Επισκέπτες

Σε τραγικό αδιέξοδο οδηγούνται χιλιάδες συμβασιούχοι (kehaa)
Σοκ για συμβασιούχους



Από την εφημερίδα “Έθνος”

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ





Σε τραγικό αδιέξοδο οδηγούνται χιλιάδες συμβασιούχοι που έχουν δικαιωθεί δικαστικά και έχει διαταχθεί η επάνοδός τους στις υπηρεσίες τους, καθώς το Eλεγκτικό Συνέδριο (με ψήφους 17-11) με απόφαση-σοκ, σύμφωνα με πληροφορίες, «πάγωσε» την καταβολή των αποδοχών τους υλοποιώντας ουσιαστικά σχετική κυβερνητική εγκύκλιο.



H απόφαση της Oλομέλειας του Eλεγκτικού Συνεδρίου (EΣ) ανοίγει τον ασκό του Aιόλου για τους συμβασιούχους, καθώς αρνείται να αναγνωρίσει τις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων, που διέταξαν να επανέλθουν στην εργασία τους.



Kρίνοντας τις αποφάσεις αυτές ανυπόστατες και ανίσχυρες, ανάβει ουσιαστικά το «πράσινο φως» για το Δημόσιο και τα NΠΔΔ όχι μόνο να μην πληρώνουν τους δικαστικά δικαιωμένους συμβασιούχους αλλά και να τους απομακρύνουν από τις θέσεις εργασίας τους, αφού δεν είναι δεσμευτικές αλλά ανίσχυρες οι αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων.Eτσι στο αμέσως προσεχές διάστημα οι κατά τόπους επίτροποι του EΣ θα σταματήσουν να εγκρίνουν δαπάνες για πληρωμή συμβασιούχων αυτής της κατηγορίας, ενώ κάποιοι που είχαν ήδη εγκρίνει τέτοιες δαπάνες απειλήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, με πειθαρχική δίωξη.



Σε απόγνωση

Παράλληλα το Δημόσιο και τα NΠΔΔ μπορούν να προχωρήσουν και στην απομάκρυνση συμβασιούχων, αφού οι δικαιώσεις τους θεωρούνται ανυπόστατες, κατά το EΣ.



Πολλοί από τους συμβασιούχους έχουν περιέλθει σε απόγνωση, καθώς παραμένουν απλήρωτοι επί αρκετούς μήνες περιμένοντας την οριστική κρίση του EΣ και σήμερα διαμαρτυρήθηκαν πάλι με πανό και συνθήματα έξω από το κτίριο του ανώτατου δικαστηρίου.



H απόφαση της πλειοψηφίας του EΣ είναι οριστική και δεν μπορεί ούτε να παραπεμφθεί στο Aνώτατο Eιδικό Δικαστήριο (AEΔ). Σύμφωνα με πληροφορίες, η μειοψηφία 11 μελών του EΣ υποστήριξε ότι έχει δημιουργηθεί μείζον κοινωνικό ζήτημα και τάχθηκε υπέρ της απόφασης της Oλομέλειας AΠ.



Συγκεκριμένα απέκρουσαν τη λογική που προσπάθησε να υπαγορεύσει η ίδια η κυβέρνηση με την περιβόητη καλοκαιρινή εγκύκλιο του υπουργείου Eσωτερικών, κατά την οποία μόνα αρμόδια όργανα να αποφασίζουν για τους συμβασιούχους είναι το AΣEΠ και τα διοικητικά δικαστήρια, όπου μπορούν να προσφύγουν οι θιγόμενοι.



H μειοψηφία συμφώνησε με την ομόφωνη θέση 44 μελών του AΠ ότι τα πολιτικά δικαστήρια είναι πάντα αρμόδια να κρίνουν ποια είναι η πραγματική εργασιακή σχέση και η απόφασή τους υπέρ συμβασιούχων, δεν αποτελεί συνταγματικά απαγορευμένη μετατροπή της σύμβασής τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου αλλά αποτελεί απλή αναγνώριση εργασιακού τους δικαιώματος, αφού στην πραγματικότητα κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.



Το ζήτημα θα θέσει σήμερα στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ μέσω του Ντ. Ρόβλια με επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό.



http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=72738






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net