Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις :: Κατά μέτωπον για τους συμβασιούχους

24/10/2006 02:30
Ορατό σε: Επισκέπτες

Κατά μέτωπον για τους συμβασιούχους (kehaa)
ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ σε κυβέρνηση, ηγεσία Αρείου Πάγου



Κατά μέτωπον για τους συμβασιούχους



Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ



Μετωπική σύγκρουση της ΓΣΕΕ με την κυβέρνηση και την ηγεσία του Αρείου Πάγου προκαλεί το καυτό θέμα των συμβασιούχων. Στον χορό των αντιδράσεων και ο γενικός γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημ. Βερβεσός, που εξαπέλυσε ευθείες προσωπικές βολές κατά του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ρωμ. Κεδίκογλου, κάνοντας αναφορά σε «δικαστικό κύκλωμα εξυπηρέτησης μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων».





Στο επίκεντρο της σφοδρής αντιπαράθεσης και η φράση για «δικαστές έμμισθους υπαλλήλους δικηγορικών γραφείων», που αποδόθηκε από τον κ. Βερβεσό στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.



Εκπρόσωποι της εργατικής συνομοσπονδίας χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου για συντονισμένη επίθεση της εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας κατά των δικαιωμάτων χιλιάδων συμβασιούχων, με «στρατιωτικού τύπου» εντολές προς τους δικαστές και μεθοδεύσεις που υπονομεύουν τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.



Η έντονη κριτική των ομιλητών εστιάσθηκε στις σοβαρές αρνητικές δικαστικές εξελίξεις και τις αθέμιτες παρεμβάσεις που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό. Τα περισσότερα πυρά συγκέντρωσε η πρόσφατη εγκύκλιος του προέδρου του Αρείου Πάγου, ο οποίος έδωσε εντολή στους δικαστές να μην εκδίδουν αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων είτε δικαιώνουν απολυμένους εργαζόμενους είτε στρέφονται κατά πλοιοκτητών και εργολάβων που αναλαμβάνουν μεγάλα δημόσια έργα!



Αίσθηση προκάλεσε η αιχμηρή παρέμβαση του γενικού γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημ. Βερβεσού, ο οποίος μίλησε για «Δικαιοσύνη θεραπαινίδα ιδιωτικών συμφερόντων». Εάν εφορμοστεί τελικά η εγκύκλιος Κεδίκογλου (ήδη εκδόθηκαν δύο αποφάσεις κατά εργαζομένων), κανένας εργαζόμενος και στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα δεν θα προστατεύεται δικαστικά, σε αντίθεση με τους πλοιοκτήτες και τους εργολάβους αλλά και όσα ακούγονται τελευταία για φίλους και «κουμπάρους», επισήμανε με νόημα.



Οπως πρόσθεσε ο ίδιος, η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣΑ με τον Κεδίκογλου είχε και άρωμα «παραδικαστικού κυκλώματος». Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου όχι μόνο επέμεινε στις απόψεις του, υποστηρίζοντας ότι με την εγκύκλιο άσκησε τη νόμιμη εποπτεία του προς τους δικαστές, αλλά έσπευσε να καταγγείλει στην αντιπροσωπεία του ΔΣΑ ότι αρκετοί δικαστές είναι έμμισθοι υπάλληλοι δικηγορικών γραφείων! Οταν όμως οι εκπρόσωποι του ΔΣΑ, σύμφωνα με τον κ. Βερβεσό, του ζήτησαν να τα καταθέσει στον εισαγγελέα που ερευνά τα κυκλώματα αυτά, απάντησε ότι δεν διαθέτει επαρκή στοιχεία.



«Μετά από όλα αυτά φοβούνται οι δικαστές ότι αν αποφασίσουν διαφορετικά θα διωχθούν πειθαρχικά. Οχι μόνο Σάκης και Γιοσάκης στο κύκλωμα. Ας αποκαλυφθούν και άλλα ονόματα. Τα υπόλοιπα λέγονται εκ του πονηρού», κατέληξε ο κ. Βερβεσός.



Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ, Στάθης Ανέστης, αποκάλεσε ωμή, απροκάλυπτη και αντιδημοκρατική ενέργεια την εγκύκλιο Κεδίκογλου, καθώς αμφισβητούνται ευθέως τα δικαιώματα των εργαζομένων.



Ο νομικός σύμβουλος της Συνομοσπονδίας, Χρ. Νικολουτσόπουλος, τόνισε ότι με αφορμή το θέμα των συμβασιούχων έχει εξαπολουθεί μια σφοδρή επίθεση στον πυρήνα της διάκρισης των εξουσιών, με εγκυκλίους που θυμίζουν «εντολές στρατιωτικών διοικητών».



Τις προσεχείς μάλιστα ημέρες, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης που έθεσε το ερώτημα, κρίνεται στην ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το θέμα εάν είναι υποχρεωτικές ή όχι για το Δημόσιο οι αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων!



Σε περίπτωση που κριθεί ότι για το Δημόσιο οι αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων δεν είναι εκτελεστοί τίτλοι, θα έχει ολοκληρωθεί η δέσμη μέτρων που πλήττουν καίρια το δικαίωμα προσωρινής δικαστικής προστασίας των εργαζομένων. Το «κακό» είχε ξεκινήσει άλλωστε τον Δεκέμβριο του 2004, με την ψήφιση νόμου που δεν αναγνωρίζει ως εκτελεστούς τίτλους για το Δημόσιο τις προσωρινές διαταγές.



Οι δυσμενείς για τους συμβασιούχους εξελίξεις συμπληρώνονται από την αναίρεση που άσκησε πριν από λίγες ημέρες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς κατά απόφασης μονιμοποίησης συμβασιούχων, παρά την αντίθετη απόφαση της Ολομέλειας του δικαστηρίου, που θεωρήθηκε ευνοϊκή για τους όσους συμβασιούχους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Στην ίδια αρνητικά κατεύθυνση κινείται και το «παρατεταμένο καψώνι», όπως χαρακτηρίστηκε, της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για το αν θα πληρωθούν τελικά οι συμβασιούχοι!



Οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ επέμειναν παρ' όλα αυτά ότι το πρόβλημα των συμβασιούχων είναι κυρίως πολιτικό. Το συνδέουν με τις ανεκπλήρωτες προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και προανήγγειλαν δυναμική αντιπαράθεση, με κινητοποιήσεις, έως τη δικαίωση όλων των απολυμένων συμβασιούχων. Για τον καλύτερο συντονισμό του όλους εγχειρήματος ιδρύθηκε στη ΓΣΕΕ ειδική γραμματεία συμβασιούχων.



Στη χθεσινή συνέντευξη-συνάντηση παρευρέθησαν εκπρόσωποι συμβασιούχων από το ΥΠΠΟ, τον ΟΔΙΕ, τους γιατρούς του ΙΚΑ, τον ΟΤΕ, τα ΕΛΓΑ, τη ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ κ.ά. καθώς μόνο 33.000 άτομα μονιμοποιήθηκαν τελικά από το «τσιγκούνικο» διάταγμα Παυλόπουλου.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/10/2006



http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=75489684


25/10/2006 05:03
Ορατό σε: Επισκέπτες

απ: Κατά μέτωπον για τους συμβασιούχους (kehaa)
Δελτίο τύπου σχετικό για τους συμβασιούχους (ΓΣΕΕ)

(empegmos.pdf 113,5 KB)






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net