Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των φοιτητών.

13/06/2006 16:24
Ορατό σε: Επισκέπτες

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των φοιτητών.
Μετά τη νίκη των νέων και των συνδικάτων απέναντι στη Γαλλική κυβέρνηση, έρχεται η ώρα της αναδίπλωσης και της Ελληνικής κυβέρνησης. Θέλουν να τροποποιήσουν το άρθρο 16 του Συντάγματος και να νομιμοποιήσουν τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Δεν φτάνουν τα δίδακτρα που καθημερινά πληρώνει η οικογένεια στην παραπαιδεία που ανθεί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πρέπει τώρα να υποστεί και την εμπορευματοποίηση της Ανώτερης & Ανώτατης εκπαίδευσης.



Η Δημόσια Παιδεία καθημερινά υποβαθμίζεται και απαξιώνεται από τις πολιτικές που υλοποιήθηκαν. Η χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Παιδείας συνεχώς μειώνεται. Οι τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τα άθλια σχολεία, η έλλειψη χώρων άθλησης και καλλιτεχνικής δημιουργίας, οι ελλείψεις πόρων και υποδομών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και πολλά άλλα.

Γι αυτό, ο αγώνας των φοιτητών είναι και δικιά μας υπόθεση.

· Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος.

· Καλού΅ε την Υπουργό Παιδείας να ΅ην προχωρήσει σε αιφνιδιασ΅ούς ΅ε κατάθεση του νό΅ου πλαισίου ΅έσα στο καλοκαίρι. Όχι στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου.

· Δημόσια Δωρεάν Παιδεία υψηλού επιπέδου για όλους, αναβάθμιση του περιεχομένου της εκπαίδευσης και των υποδομών. Λέ΅ε όχι στο Πανεπιστή΅ιο – επιχείρηση που θα οδηγήσει στην πλήρη ε΅πορευ΅ατοποίηση της παιδείας και στην ένταση των ταξικών διακρίσεων.

· Καταγγέλλου΅ε τις πολιτικές καταστολής που χρησι΅οποιούνται ενάντια στον αγώνα των φοιτητών και των ακαδη΅αϊκών δασκάλων.

· Σταθερή δουλειά -ίση μεταχείριση παλιών και νέων εργαζομένων αξιοπρεπείς μισθοί και πλήρης ασφάλιση. Όχι στην ελαστικοποίηση της εργασίας. Όχι στην μερική απασχόληση & στην ανασφάλιστη εργασία.



Ο αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των φοιτητών και να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.



Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου.






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net