Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Εσωτερικός Κανονισμός – Συλλογική Σύμβαση – Απεργιακή συγκέντρωση

08/11/2022 13:24
Ορατό σε: Επισκέπτες

Εσωτερικός Κανονισμός – Συλλογική Σύμβαση – Απεργιακή συγκέντρωση (Δ.Σ.)
Τροποποίηση του εσωτερικού κανονισμού χωρίς -ούτε καν - προσχηματικό διάλογο και αδικαιολόγητη καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων για την σύναψη νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.



Με μία διαδικασία εξαιρετικά προσβλητική ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου Γιάννης Μόσχος επιχείρησε να προχωρήσει στην κατάθεση ενός σχεδίου τροποποίησης του εσωτερικού κανονισμού.



Η πρόταση του εσωτερικού κανονισμού δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην λειτουργία του οργανισμού του Εθνικού Θεάτρου. Αντιθέτως ο νέος εσωτερικός κανονισμός περιορίζει ασφυκτικά τις οργανικές θέσεις στις μισές από όσες προέβλεπε το προηγούμενο σχέδιο, ενώ η διάρθρωση του οργανογράμματος δεν αναπτύσσεται με τμήματα αλλά με γραφεία, ένας όρος όπου δεν είναι θεσμικά κατοχυρωμένος και δεν υπάρχει σε καμιά διάρθρωση άλλου πολιτιστικού οργανισμού ενώ ταυτόχρονα δεν προβλέπει τη λειτουργία υποδιευθύνσεων.



Το σχέδιο του εσωτερικού κανονισμού είναι ένα σχέδιο το οποίο δεν ανταποκρίνεται σε κανένα σημείο στην λειτουργικότητα του θεάτρου. Προτείνει δημιουργία υπερτμημάτων που περιλαμβάνουν εκατοντάδες εργαζόμενους έναντι άλλων με ελάχιστο προσωπικό ενώ ταυτόχρονα παραβλέπει την υποχρέωση για θεσμοθέτηση διαδικασίας εσωτερικού ελέγχου.



Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι για το προηγούμενο σχέδιο εσωτερικού κανονισμού, είχε προηγηθεί εξαντλητικός διάλογος ο οποίος διήρκεσε πάνω από έξι μήνες, με δεκάδες συναντήσεις, με ομάδες εργασίας και επεξεργασίας, διαδικασίες που σε αυτή την περίπτωση υποκαταστάθηκαν με τελεσιγραφική ανταλλαγή emails για κοινοποίηση ειλημμένων αποφάσεων.







Το σωματείο μας έχει ήδη προβεί στην επίδοση εξώδικης διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση και την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου με την οποία:



α) παρεμβαίνει για να σταματήσει τη μονομερή και χωρίς διαβούλευση έγκριση του νέου εσωτερικού κανονισμού και



β) ζητά την άμεση ανταπόκριση της διοίκησης αναφορικά με τα αιτήματά μας για την κατάρτιση νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.







Συνάδελφοι, εν όψει του δύσκολου χειμώνα, τώρα περισσότερο από ποτέ, σας καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι σε ότι πλήττει το επίπεδο ζωής μας αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του εργασιακού μας περιβάλλοντος.



Η πρόθεσή μας για άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματος μας πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως θα είναι μονόδρομος.







Η Απεργία αύριο 9 Νοέμβρη αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την προώθηση των διεκδικήσεων μας.



Δίνουμε το απεργιακό ραντεβού στην πλατεία Κλαυθμώνος, Σταδίου και Κοραή γωνία, μπροστά στον Κωτσόβολο, στις 11:00 μαζί με τα Σωματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).







Για το Δ.Σ. του ΣΕΕΘ







Ο Πρόεδρος Σπετσιέρης Γεράσιμος ο Γεν. Γραμματέας



Κολοβός Βασίλης









(eksodiko 7_11_22.docx 20,3 KB)






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net