Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ενέργειες :: Επιστολή σχετικά με τον αποκλεισμό ανεμβολίαστων συναδέλφων

27/10/2021 08:39
Ορατό σε: Επισκέπτες

Επιστολή σχετικά με τον αποκλεισμό ανεμβολίαστων συναδέλφων (Δ.Σ.)
Προς: Καλλιτεχνική Διευθύντρια



Προέδρο και μέλη του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου



Κοιν: Διοικητικό Διευθυντή



Αξιότιμοι ….

κατόπιν της χθεσινής εισήγησης στην συνεδρίαση του Δ.Σ. σχετικά με τον αποκλεισμό ανεμβολίαστων συναδέλφων από το τμήμα υποδοχής, μας έχει προβληματίσει εντόνως η πρακτική που θέλετε να εφαρμόσετε.

Η ευελιξία που έχει δώσει ο νομοθέτης στους φορείς για την εφαρμογή επιπλέον μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού θα έπρεπε να έχει σαν πρόταγμα την εξασφάλιση της εργασίας και όχι τον αποκλεισμό από αυτή.

Αρχικά να διευκρινίσουμε ότι θεωρούμε τον εμβολιασμό μια σημαντική και απαραίτητη ασπίδα προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεν παύει, όμως, να είναι μία ιατρική πράξη, που πρέπει να γίνεται οικειοθελώς ως αναγκαιότητα και όχι μέσω εξαναγκασμού. Είναι ευθύνη της Πολιτείας και του επιστημονικού κόσμου να πείσει με μια αξιόπιστη καμπάνια ενημέρωσης. Όμως το δικαίωμα στην εργασία είναι θεμελιώδες δικαίωμα, δεν έχει ανασταλεί και δεν είναι δυνατόν να ακυρώνεται στη βάση διοικητικών αποφάσεων, ειδικά όταν ο εμβολιασμός δεν αποτρέπει την μόλυνση και την μετάδοση. Επιπλέον είναι ένα κριτήριο που δεν μπορούν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να ικανοποιήσουν άμεσα, αφού η ανοσία χρειάζεται αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Μπαίνει, δηλαδή, αιφνιδιαστικά μια προϋπόθεση που δεν έχει ως στόχο να πείσει τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν, αλλά να τους αποκλείσει από την εργασία τους. Επιπροσθέτως σας παραπέμπουμε στην έρευνα που διενεργήθηκε από εταιρείες διοργάνωσης φεστιβάλ και από το νοσοκομείο της Ισπανίας «Germans Trias i Pujol», όπου μετά τη διενέργεια ροκ συναυλίας στη Βαρκελώνη στις 27 Μαρτίου 2021, από το κοινό των 5.000 ατόμων που την παρακολούθησαν καταγράφηκαν μόνο 6 κρούσματα, από τα οποία τα 4 δεν συνδέονται ευθέως με την συναυλία. Σε ποια δεδομένα λοιπόν βασίστηκε αυτή η απόφαση, με ποιο σκεπτικό, και για ποιο λόγο;

Με δεδομένο μάλιστα πως οι εργαζόμενοι στο τμήμα υποδοχής είναι οι εργαζόμενοι που έρχονται στη μικρότερη επαφή με το υπόλοιπο προσωπικό του θεάτρου.

Κατανοούμε και το δικό σας ενδιαφέρον για την διαφύλαξη του τείχους προστασίας από τον κορωνοϊό αλλά οι όποιες αποφάσεις δεν θα πρέπει να καταπατούν εργασιακά δικαιώματα ή ακόμα ακόμα και να διαταράσσουν την αποτελεσματικότητα ενός τμήματος του θεάτρου που έχει να κάνει με την άμεση εξυπηρέτηση του κοινού. Ζητάμε την προστασία των εργαζομένων και του κοινού καθώς και τήρηση όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας. Όμως ο αποκλεισμός συναδέλφων από το δικαίωμα στην εργασία, θα μας βρει απέναντι.



το ΔΣ του ΣΕΕΘ






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net