Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Σήμερα, 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

07/04/2020 11:03
Ορατό σε: Επισκέπτες

Σήμερα, 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (Δ.Σ.)
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου



Στηρίζουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας



Στις 7 Απριλίου οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας ζητούν από την Κυβέρνηση τα αυτονόητα. Μέσα Ατομικής Προστασίας, Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού, Ένταξη στα ΒΑΕ, χρηματοδότηση της Υγείας ΤΩΡΑ.



Η Π.Ο.Θ.Α. και τα σωματεία μέλη της στηρίζουν τα αιτήματα των υγειονομικών και συμπαραστέκονται στον αγώνα τους. Ενώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε:



• Την πλήρη κάλυψη ΟΛΩΝ των εργαζομένων στις Δημόσιες Δομές Υγείας με επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας. Να διασφαλίσει η Κυβέρνηση εδώ και τώρα τις αναγκαίες προμήθειες για όλες τις Δημόσιες Δομές Υγείας, με τα υλικά Υγιεινής και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που είναι απαραίτητα για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό. ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ χωρίς τα απαραίτητα όπλα.



• Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Να ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. σχεδιασμός και Προκήρυξη Μόνιμων Προσλήψεων που τόσο έχει ανάγκη το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ.



• Ανάπτυξη όσο το δυνατόν περισσότερων κλινών ΜΕΘ. Υπενθυμίζουμε πως πάγιο διαχρονικό αίτημα των υγειονομικών και πριν την επιδημία ήταν τουλάχιστον 2.000 κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία συν άλλες 1.500 κλίνες ΜΑΦ (που μπορούν να μετατραπούν άμεσα ανά πάσα στιγμή σε κλίνες ΜΕΘ). Καθώς επίσης και επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και γιατρών, ώστε να προστεθούν στη δυναμικότητά του Εθνικού συστήματος.



• Να αυξηθεί η διαθεσιμότητα των διαγνωστικών τεστ και κυρίως να τεθεί υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Υγείας η διαχείριση των εργαστηριακών ελέγχων που σχετίζονται με την πανδημία. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τεστ στο Υγειονομικό Προσωπικό.



• Να ενισχυθεί επαρκώς με προσωπικό και μέσα η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».



• Την ενίσχυση όλων των πρωτοβάθμιων Δημόσιων Δομών Υγείας, δηλαδή των Κέντρων Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, των περιφερειακών ιατρείων και των ΤΟΜΥ, παρά τα προβλήματα που έχουν, στον συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας.



Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας.



Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας ολόκληρης της κοινωνίας χωρίς διακρίσεις.



Όλοι εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει, με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας για εμάς και τους γύρω μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία, κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του αυτές της μέρες, δείχνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.



Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.







Το ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΕΘ






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net