Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ενέργειες :: Επιστολή προς: Τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Σ. Χατζάκη σχετικά με τη συνάντηση των εργαζομένων στις 3/12.

09/12/2014 15:18
Ορατό σε: Επισκέπτες

Επιστολή προς: Τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Σ. Χατζάκη σχετικά με τη συνάντηση των εργαζομένων στις 3/12. (Δ.Σ.)




Προς: Τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Σ. Χατζάκη σχετικά με τη συνάντηση των εργαζομένων στις 3/12.

Κύριε Διευθυντά,

το Σωματείο των Εργαζομένων θεωρεί ότι κατά την ενημέρωση που κάνατε πρόσφατα στους εργαζόμενους του Εθνικού Θεάτρου θελήσατε και προσπαθήσατε να τους στρέψετε κατά του Σ.Ε.Ε.Θ. Μάλιστα προσπαθήσατε να υπονομεύσετε το εργατικό μας Σωματείο παρ όλο ότι μέλη του Δ.Σ. σας προειδοποίησαν ότι η συμπεριφορά σας υπερβαίνει τα όρια του νόμου.1 Σε πνεύμα καλής πίστης σάς καλούμε να μην προσπαθείτε να στρέψετε τους εργαζόμενους κατά των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.

Περιμένουμε να μας στείλετε τα οικονομικά δεδομένα που συζητήσαμε στην προηγούμενη συνάντηση μας, δεδομένα που δεσμευτήκατε να μας ανακοινώσετε στις αρχές Φεβρουαρίου.

Παρακαλούμε επίσης κ. Χατζάκη να μας γνωστοποιήσετε το νομοθετικό πλαίσιο που περιλαμβάνει την επέκταση εξουσιοδότησης για την ρύθμιση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Παρακαλούμε ακόμη να μας ενημερώσετε τί είδους δέσμευση λάβατε από τον υπουργό Πολιτισμού σχετικά με την ικανοποίηση του ζητήματος και σε πόσο χρόνο εκτιμάτε ότι μπορεί να επιτευχθεί.

Όπως σας είπαμε και στη συνάντηση της 3/12/2014, το Σ.Ε.Ε.Θ. δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει διαδικασία για την επιλογή εργαζομένων σε θέσεις ευθύνης που δεν προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας. Είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε μαζί σας τη διαδικασία επιλογής υπευθύνων τμημάτων. Συνεπώς σας καλούμε να παρουσιάσετε την εισήγηση σας για τη διαδικασία επιλογής υπευθύνων και μαζί τους όρους, τις προυποθέσεις όπως και το νομικό και θεσμικό πλαίσιο. Μέσω του διαλόγου τον οποίο επιδιώκουμε εδώ και ένα χρόνο για το εν λόγω ζήτημα. Μπορούμε να βρούμε λύσεις, με καλόπιστο διάλογο (στα πλαίσια του Π.Δ. 240/06), για όλα τα θέματα που προκύπτουν, όπως το κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Μας ενόχλησε και μας ξάφνιασε η αήθης και συκοφαντική επίθεση που κάνατε στους συναδέλφους που εργάζονται στο Λογιστήριο, πολλώ δε μάλλον στην Υπεύθυνη των Οικονομικών Υπηρεσιών Δ. Φεγγάρα και μάλιστα μπροστά σε όλους τους εργαζόμενους του Ε.Θ. Είπατε ότι το λογιστήριο είναι «ανεπαρκέστατο», ότι βρίσκεται σε «εμβρυακή κατάσταση» και ότι αντί για στοιχεία σας παρουσιάζει «μπακαλοτέφτερα». Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι στην πραγματικότητα επικρίνατε τους συναδέλφους μας που εργάζονται στο λογιστήριο επειδή, κάνοντας το καθήκον τους, σας προειδοποιούν από τον περασμένο Μάιο ότι η πορεία εξέλιξης του προϋπολογισμού του Ε.Θ. παρουσιάζει αύξηση εξόδων. Όπως δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι επιθυμείτε να αναλάβει τα οικονομικά κάποιος που να σας λέει μόνο ότι θέλετε να ακούτε. Ακόμα και κατ ολίγον έτσι να ήτανε, που δεν είναι, είχατε υποχρέωση να τους στηρίξετε , να τους συνδράμετε και να τους βοηθήσετε να γίνουν καλύτεροι, επισημαίνοντας τις τυχόν παραλείψεις τους .Αυτός που διευθύνει λύνει προβλήματα δεν δημιουργεί. Ελπίζουμε ειλικρινά η κρίση σας να είναι απαλλαγμένη από προσωπικές εμπάθειες και οι επιλογές σας να έχουν στόχο την καλύτερη λειτουργία του Εθνικού Θεάτρου.

Ίσως να περιμένατε ότι επιτιθέμενος κατά του Σ.Ε.Ε.Θ. θα περιορίζατε τη θέληση και την αποφασιστικότητα μας να προασπιζόμαστε το συμφέρον των εργαζομένων και γενικότερα του Εθνικού Θεάτρου όπως κρίνουμε μέσω των Γενικών Συνελεύσεων μας. Κάνετε λάθος. Αυτό μας δυναμώνει και μας ενώνει ακόμη πιο πολύ . Κάνετε επίσης λάθος, κύριε διευθυντά, αν νομίζετε ότι το Σ.Ε.Ε.Θ. θέλει να συνδιοικήσουμε το Εθνικό Θέατρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να επισημαίνουμε ζητήματα που μπορεί να εξελιχθούν σε πολύ σοβαρά προβλήματα όπως η πιθανή δημιουργία ελλείμματος ύψους σχεδόν δύο εκατομμυρίων ευρώ. Παρ όλα αυτά Εμείς δεν χάνουμε την ελπίδα μας ότι μπορούμε να έχουμε αποτελεσματική συνεργασία.

Τέλος θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για όσα έχουμε καταφέρει από κοινού και για τις καλλιτεχνικές σας επιλογές που αγκαλιάζονται τόσο πολύ από το κοινό μας , αλλά και από Εμάς που τις υπηρετούμε.

Μακάρι οι διαφορές μας εν τέλη να συμβάλλουν στο καλό του Εθνικού Θεάτρου που υπηρετούμε όλοι μας.

Είμαστε στη διάθεση σας.

1 Θεωρούμε ότι ο συνδυασμός των διατάξεων των άρθρων 14 παρ. 2 και 23 παρ. 1 του Ν. 1264/1982 περί παρακώλυσης συνδικαλιστικών δικαιωμάτων παραβιάστηκε στη συνάντηση του ΔΣ με τους εργαζόμενους στις 3/12 σύμφωνα με τις οποίες :«Οι εργοδότες καθώς και τα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό τους απαγορεύεται να προβαίνουν σε οποιαδήποτε «πράξη ή παράλειψη» που κατατείνει στην παρακώλυση της άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ιδιαίτερα να επεμβαίνουν με οποιοδήποτε τρόπο στην λειτουργία και τη δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων».

Για το Δ.Σ. του ΣΕΕΘ





Ο Πρόεδρος

Σπετσιέρης Γεράσιμος


H Γεν. Γραμματέας


Χλουβεράκη Ευδοκία






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net