Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Ενημέρωση των Μελών του Σ.Ε.Ε.Θ. σχετικά με την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 11/11/2014 μεταξύ του Σωματείου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

20/11/2014 15:23
Ορατό σε: Επισκέπτες

Ενημέρωση των Μελών του Σ.Ε.Ε.Θ. σχετικά με την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 11/11/2014 μεταξύ του Σωματείου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή. (Δ.Σ.)
Ενημέρωση των Μελών του Σ.Ε.Ε.Θ. σχετικά με την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 11/11/2014 μεταξύ του Σωματείου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.





Σχετικά με το επίδομα επικίνδυνης, ανθυγιεινής εργασίας και θέσης ευθύνης. Ζητήσαμε να καταβληθούν μέσω Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Εναλλακτικά προτείναμε να δοθούν με πρόσθετη πράξη, πρακτική που έχει γίνει σε τουλάχιστον τρεις συναδέλφους. Δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση και δεν αποδέχτηκε ο Διευθυντής ότι η πρακτική αυτή εφαρμόζεται σε εργαζόμενους.



Όσον αφορά το κομβικής σημασίας θέμα του ορισμού υπευθύνων κάθε τομέα. Η Διοίκηση επανέφερε το αίτημα για προκήρυξη των θέσεων υπεύθυνων. Ζητήσαμε τις προϋποθέσεις και τον τρόπο που θα γίνει αυτό, καθώς και το νομικό και θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει την διαδικασία πριν μπούμε σε οποιαδήποτε συζήτηση. Είναι πάγια η θέση μας, μια και το αίτημα αυτό επαναλαμβάνεται εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Επίσης για το θέμα εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας, γιατί η πρακτική ως σήμερα ήταν να απαξιώνεται η γνώμη των εργαζομένων και να τοποθετούνται στις θέσεις άνθρωποι της αρεσκείας της Διεύθυνσης και να οδηγούνται στην έξοδο ή στο «ψυγείο» ικανοί και έμπειροι εργαζόμενοι. Υπήρξε δέσμευση ότι μέχρι την Παρασκευή 14/11 θα επιδοθούν στο Σ.Ε.Ε.Θ. οι όροι συμμετοχής και επιλογής των υποψηφίων για τις θέσεις ευθύνης, ώστε να τοποθετηθούμε και εκφράσουμε τις απόψεις μας, στα πλαίσια του καλόπιστου διαλόγου και της διαδικασίας διαβούλευσης. Δεν λάβαμε καμία επιστολή με τους όρους έως την Τετάρτη 19/11.



Για την ειδική άδεια μητρότητας, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής αποδέχτηκε το αίτημα με αναδρομική ισχύ από τότε που σταμάτησε να εφαρμόζεται. Θα διατυπωθεί και θα μπει ως προσθήκη στην Σ.Σ.Ε. άμεσα (6 μήνες ειδική άδεια μητρότητας).



Για το θέμα της μισθοδοσίας, ζητήσαμε -μια και είναι εφικτό αφού μας το διαβεβαίωσαν από την ενιαία αρχή πληρωμών- να πληρωνόμαστε μια φόρα το μήνα στις 27 του τρέχοντος μηνός. Δηλαδή για την μισθοδοσία Νοεμβρίου να πληρωθούμε στις 27 Νοεμβρίου. Διαφορετικά δυο φορές το μήνα προκαταβολή στις 22 Νοεμβρίου και εξόφληση 10 Δεκεμβρίου.



Για το θέμα της ενημέρωσης των εργαζομένων για τα οικονομικά του Οργανισμού, εκφράσαμε άλλη μια φορά την αντίθεση μας στο γεγονός ότι δεν μας κοινοποιούνται τα στοιχεία που ζητάμε και αναρωτηθήκαμε γιατί δεν τηρείται ο νόμος (ΠΔ 240/06 που αφορά την ενημέρωση των εργαζομένων). Δηλώσαμε την έντονη ανησυχία μας για το μεγάλο ποσό που προβλέπεται να διατεθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα (δηλαδή τμήμα από την αποταμίευση) του Οργανισμού (1.968.700.00 ευρώ), μέσω του προς αναμόρφωση προϋπολογισμού. Ζητήσαμε να μας γνωστοποιηθεί τι δεν πήγε καλά ώστε να υπάρχει τόσο «μεγάλο οικονομικό άνοιγμα» τη χρονιά που διανύουμε και ποια θα είναι τελικά η εξέλιξη των οικονομικών, ξέχωρα από την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Εθνικού Θεάτρου. Επίσης εκφράσαμε την κοινή αντίληψη που υπάρχει στο «Θέατρο», για σπατάλη των πόρων, μη ιεράρχηση των αναγκών και την ευκολία που γίνεται οποιαδήποτε δαπάνη. Δεν λάβαμε τεκμηριωμένες απαντήσεις. Για άλλη μια φορά η ανησυχία μας μάλλον διογκώθηκε, παρά περιορίστηκε.



Ζητήσαμε τα θέματα της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων να τα χειριζόμαστε με περισσότερη σοβαρότητα και ευθύνη. Ζητήσαμε επανειλημμένα να ασχοληθούμε με επίμονη ώστε να θεσμοθετηθούν κανόνες υγείας και ασφάλειας, με στόχο τον περιορισμό των κινδύνων στους χώρους εργασίας και των εργατικών ατυχημάτων. Οι κανόνες αυτοί σε συνδυασμό με χρήσιμες γνώσεις, αλλά και την αναντικατάστατη συμβολή των ίδιων των εργαζομένων να κοινοποιηθούν και να αφομοιωθούν με περιοδική εκπαιδευτική διαδικασία. Δηλαδή να επανασχεδιάζεται και από τους ιδίους τους συμμετέχοντες. Η εκπαιδευτική διαδικασία να είναι υποχρεωτική, αλλά να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος μέσα από διαδικασία διαβούλευσης και όχι με τελεσίδικες εντολές που από μόνες τους απαξιώνουν και τελικά καταργούν αντί να υποστηρίζουν τη διαδικασία. Η πρόταση του ΣΕΕΘ είναι, η εκπαιδευτική διαδικασία, να γίνεται σε χρονικές περιόδους που δεν θα δημιουργεί προβλήματα στις καθημερινές εργασίες, για να είναι αποτελεσματική και να μην λειτουργεί ως άλλη μια δυσκολία σε μια ήδη επιβαρυμένη χρονική περίοδο.

Σημειώνεται ότι το ΣΕΕΘ πρότεινε να καταγράφονται τα πρακτικά με μαγνητόφωνο. Δεν έγινε αποδεκτό και τελικά κρατηθήκαν χειρόγραφα πρακτικά, τα οποία και θα τα παίρναμε για επεξεργασία την επομένη. Πράγματι την μεθεπόμενη πήραμε ένα αντίγραφο των πρακτικών και το περιεχόμενο του κειμένου ήταν ελλιπές. Σας ενημερώνουμε για τα θέματα που μας απασχόλησαν στην συνάντηση.





Συνάδελφοι,

Επειδή οι απαντήσεις που παίρνουμε το τελευταίο διάστημα δεν διαφέρουν από τις απαντήσεις που είχαμε και πριν από την Γενική Συνέλευση στις 15/10.



Επειδή δεν υπάρχει καλόπιστος διάλογος και διαβούλευση στα ζητήματα της πιθανής εξέλιξης στα εργασιακά, οικονομικά, διάρθρωσης, υγείας και ασφάλειας.



Επειδή παραμένει και διευρύνεται η ανησυχία μας για τα οικονομικά του Οργανισμού.



Επειδή συνεχίζεται να παραβιάζεται η Συλλογική Σύμβαση για θέματα προγραμματισμού εργασιών, παρά την σαφή υπόδειξη της επιθεώρησης εργασίας και παρά της αλλεπάλληλες οχλήσεις μας.



Με γνώμονα την αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας προς τον Οργανισμό, τον κόσμο του Θεάτρου αλλά και τα εργασιακά μας δικαιώματα, σεβόμενοι απολύτως τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ προχωράμε στις παρακάτω ενέργειες:



Επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού εκθέτοντας την κατάσταση.



Συμμετοχή στην Γενική Πανεργατική Απεργία 27/11.



Προσφυγή για την τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και της εργατικής νομοθεσίας στην Επιθεώρηση Εργασίας της 28/11.



Δελτίο Τύπου για την έναρξη κινητοποιήσεων.



Παράσταση Διαμαρτυρίας και Προειδοποιητική Στάση Εργασίας την Τετάρτη 10/12.













Για το Δ.Σ. του ΣΕΕΘ







Ο Πρόεδρος Σπετσιέρης Γεράσιμος


H Γεν. Γραμματέας





Χλουβεράκη Ευδοκία

(19_11_2014.doc 58,4 KB)






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net