Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις :: Για ποια «αξιολόγηση του δημοσίου» μιλάτε κύριε Μητσοτάκη;

06/11/2013 18:39
Ορατό σε: Επισκέπτες

Για ποια «αξιολόγηση του δημοσίου» μιλάτε κύριε Μητσοτάκη; (kehaa)
6 Νοεμβρίου 2013

Της Δέσποινας Κουτσούμπα*



Τη μέρα της γενικής απεργίας, την Τετάρτη 6 Νοέμβρη, εισάγεται για ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής ένα (ακόμη) νομοσχέδιο που αφορά σε «ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις». Δεν θα ασχοληθούμε με όλο το νομοσχέδιο –άλλωστε δεν το έχουμε: για κάποιον περίεργο λόγο, το τελικό του κείμενο με τις αλλαγές που υπέστη στην αρμόδια Επιτροπή, δεν το βρίσκει κανείς να το διαβάσει στο site της Βουλής. Αλλά μικρό το κακό: από ό,τι φαίνεται, κανείς πια δεν δίνει σημασία στο αν πρέπει ή όχι οι βουλευτές να διαβάζουν τα νομοσχέδια που ψηφίζουν -ένα ακόμη από τα «ταμπού» που κατάφερε να «σπάσει» η μνημονιακή διακυβέρνηση.

Θα ασχοληθούμε όμως με μια μικρή είδηση που βγήκε στη δημοσιότητα από τη συζήτηση της Επιτροπής, για να ξύσουμε λίγο κάτω από την επιφάνειά της. Σύμφωνα λοιπόν με τα μονόστηλα των εφημερίδων, ο Κ. Μητσοτάκης κατέθεσε τροποποίηση σε αυτό το σχέδιο νόμου ώστε η προθεσμία για την «αξιολόγηση των δομών του δημοσίου» να μεταφερθεί για το Δεκέμβρη 2014. Περίεργο! Ο ίδιος δεν έχει πολλάκις διαβεβαιώσει ότι οι «διαθεσιμότητες» στο δημόσιο προέκυψαν από το «πλεονάζον προσωπικό» που με τη σειρά του προέκυψε από την «αξιολόγηση των δομών των Υπουργείων»; Τι, όχι;

Θα μπορούσε να έχει πλάκα, αλλά δεν έχει, μιας και αυτοί οι Υπουργοί παίζουν με τις δουλειές και τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, διαλύοντας το δημόσιο και μια ολόκληρη χώρα, επικαλούμενοι κάθε δυνατή κοινοτοπία και λέγοντας ανερυθρίαστα ψέματα! Για να μην πει λοιπόν ο κος Μητσοτάκης ότι οι απολύσεις από το δημόσιο γίνονται στα τυφλά, για να μην πει ότι πιο δίκαιο σύστημα από αυτό που εφαρμόζεται τώρα θα ήταν να απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με τον… λήγοντα του ΑΜΚΑ, για να μην χάσει τις ψήφους των φιλελεύθερων φίλων του, αλλά για να μην εξαντλήσει και τις ελπίδες των ψηφοφόρων του, έχει έτοιμο ένα ψέμα για κάθε ερώτηση. Όπως άλλωστε και όλη σχεδόν η κυβέρνησή του.

- See more at:http://www.toportal.gr/?i=toportal.el.politikh&id=913#sthash.WtasY1aJ.dpuf






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net