Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ 14 & 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

13/12/2012 15:48
Ορατό σε: Επισκέπτες

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ 14 & 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (Δ.Σ.)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σκοπός των Κρατικών Θεάτρων είναι η καλλιέργεια και η αφύπνιση του πνεύματος, η διαπαιδαγώγηση σκεπτόμενων πολιτών, στοιχεία απαραίτητα, ιδιαίτερα σε περιόδους πολιτικής ή κοινωνικής κρίσης, όπως η σημερινή.

Κι όμως, η Πολιτεία αδιαφορεί για τις ιδιαίτερες συνθήκες που χαρακτηρίζουν την εργασία στα Κρατικά Θέατρα, απαξιώνει το κοινωνικό όφελος που προκύπτει από τις υπηρεσίες και την πολιτιστική πολιτική που ασκούν.

Ούτε τώρα, ούτε στο παρελθόν λειτουργήσαμε ως «βολεμένοι». Παρά τις τέσσερις δραστικές μειώσεις στο εισόδημά μας (εντασσόμενοι κατά περίπτωση άλλες φορές στο Δημόσιο τομέα και άλλες φορές στις ΔΕΚΟ) εμείς συνεχίζουμε στο ακέραιο την προσφορά των υπηρεσιών μας.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση δεν αρκέστηκε στα παραπάνω, αλλά αποφάσισε να μας καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις, να μας εντάξει στο καθεστώς των ΔΕΚΟ και της εργασιακής Διαθεσιμότητας.

Απευθυνόμαστε, στον Υπουργό Πολιτισμού, θέτοντάς τον προ των ευθυνών του: οφείλει να αποδεσμεύσει τα Κρατικά Θέατρα από τις ΔΕΚΟ, να μην εφαρμόσει το παράλογο μέτρο της εργασιακής διαθεσιμότητας, πολύ περισσότερο σε οργανισμούς που λειτουργούν ήδη με λιγότερο προσωπικό από όσο οι ιδρυτικοί τους σκοποί προβλέπουν, και να συνεχίσουν να ισχύουν οι Συνταγματικά κατοχυρωμένες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.



Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος αποφάσισε την κήρυξη προειδοποιητικών 3ωρων στάσεων εργασίας στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και στο Εθνικό Θέατρο, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και από ώρες 10:00 έως 13:00 και 20:00 έως 23:00 κλιμακώνοντας για τη συνέχεια τον κοινό αγώνα για την επίλυση των παραπάνω αιτημάτων.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις θεατρικές παραστάσεις καλούνται να επικοινωνήσουν με τα ταμεία έκδοσης εισιτηρίων.





ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net